Záverečná jazda v autoškole za sťažených podmienok
Dnes som mala záverečnú jazdu autoškole . Pozrite počasie bolo fakt hrozne! Nebrali ohľad na to bolO nás 6ziakov! Sla som ako tretia, ne určený čas na slalom kolmé a pozdĺžne parkovanie 10minut!
No stalo sa MI to že bolo dosť nasnezene a namrznute! Podľa vás keď som bola strede aj tak som mala čas 10minut 28sekund 13stotin! A cvičisko som urobila úspešne! PANI POLICAJTKA POVESALA ŽE LVOLI ČASU MÁM NEÚSPEŠNÚ JAZDU! Za to počasie a všetko podľa vás by sa takto mala uschovať? Nie nemyslím si keby je tam 15ziakov chápem ale nebolo tám ! Boli sme 6sti!! A som bola tretia!! CELÝ ŽIVOT SOM CHCELA MAŤ VODIČSKÝ PREUKAZ! Testy som dala na 3krat ale dalamaom ich a nemohla mi tých 28sekund odpustiť! Je to nespravodlivé!!! Vôbec nemám sajnu prečo!!!
@anonym_a409b2 tak to,že si nehodu nemala...v zlom počasí berieš taxík,zaparkovať pozdĺžne,ideš ďalej. Nooo,nie v zlom ale niet sa čo čudovať. Volá sa to víkendový šofér.
@anonym_b3948e inak k nehodam.. ked si spomeniem na vsetky skodove udalosti, ktore som na firme riesila , vsetky boli za pekneho pocasia :DD Par ich bolo dokonca na zaparkovanych autach a skusenymi vodicmi (ze proste clovek v 40-50tnik doslova do nasich aut nabural, nacuval, jedna typka zabocila z ulice do parkovacieho pruhu a auto nam rozbila na totalku... malo bolo takych ze tukanec na krizovatke a nikdy nic v snehu a fujaviciach, podla mna prave preto, ze lajci sa boja vyliezat.. ale vidis, ani ziaden lajk do nas nikdy netukol). Vikendovy sofer je nieco uplne ine.. ona je opatrna a neskusa...
@anonym_b3948e ale ona neurobila chybu, len bola pomalsia... vidis ten rozdiel? Ak sa ti zle parkuje, smyka sa, zla viditelnost je, tiez nezaparkujes za 30sekund pri dome ako ked je sucho a fajn...
@simca06022011 10 min a vyhodnotenie policajtov hovorí samé za seba. Ti policajti vidia denne čo sa deje na cestách,čo za magorov je schopných šoférovať. Nečudujem sa,že sú opatrní. Nalepiť si nálepky Z a ísť 30 medzi dedinami a na diaľnici ledva 80 je tiež veľmi nebezpečné. Napríklad. A chcela by som ťa vidieť ako spokojne čakáš 10 minút,kým sa niekto vpasuje do boxu niekde ráno,keď sa každý ponáhľa. Proste neprešla a bodka. Skúšky nie sú podmienené počasím. Maturitu nepôjdeš robiť,lebo bude vonku 35 a vnútri 40,lebo nie je klíma? Pridajú ti čas,lebo máš sťažené podmienky? Nie. Nesplnia podmienky,dovidenia.
@kkkmmk ja chápem, že si smutná- mala si proste smolu, ked som ja robila vodicak, stále sme sa len modlili aby sme sa nedostali k jednému policajtovi, podľa ktorého zena nemá čo robiť za volantom, jednu vyrazil, lebo sa zaradila z pripajacieho pruhu do hlavnej cesty a podľa neho zadnými kolesami ešte prešla cez plnú čiaru, nie cez prerušovanu na konci pripajacieho pruhu, takze tak..by som ocenila, keby potom aj v cestnej premávke boli take tvrdé pravidla, a nie že bežne čítaš že nejaký debil so zadržaným vodičakom jazdil po ceste ožratý- a to bohužiaľ na SR nie je vôbec neobvyklý jav.
@katulkagajdos ja napríklad v Rakúsku dávam pozor na CM čiary
@simca06022011 10 min a vyhodnotenie policajtov hovorí samé za seba. Ti policajti vidia denne čo sa deje na cestách,čo za magorov je schopných šoférovať. Nečudujem sa,že sú opatrní. Nalepiť si nálepky Z a ísť 30 medzi dedinami a na diaľnici ledva 80 je tiež veľmi nebezpečné. Napríklad. A chcela by som ťa vidieť ako spokojne čakáš 10 minút,kým sa niekto vpasuje do boxu niekde ráno,keď sa každý ponáhľa. Proste neprešla a bodka. Skúšky nie sú podmienené počasím. Maturitu nepôjdeš robiť,lebo bude vonku 35 a vnútri 40,lebo nie je klíma? Pridajú ti čas,lebo máš sťažené podmienky? Nie. Nesplnia podmienky,dovidenia.
@anonym_b3948e bezne cakame a nehadzem sa tam o zem, kazdy raz zacinal. Radsej pomaly ako naburat, musia si to proste nacvicit niekde. Ak si pofrfleme na supermarketovych parkoviskach, tak iba preto, ze tam mozu zaparkovat niekde na konci, a trenovat kolko chcu a nezavadzat :D Raz sme takto ukludnovali slecnu v soku, lebo jej neslo na semafore nastartovat, museli sme z aut vyliezt a co? cesrstvy vodicak, auto firemne a neslo jej to nastartovat :D necakali sme a netrubili, ale vyliezli z atua a povedali co ma robit, lebo by si akurat tak motor presytila a museli by sme ju odtlacit.. a bolo 16:30 spicka, a hlavna ulica, kolony..
A porovnavas uplne nezmysly... :D podla mna len ten cas, 38s nemusel byt dovod na to ze skusku neurobila, a na tom si trvam, mozno autorka proste soferovat nevie este a policajtka to tak zhodnotila, ak videla ze aj testy sa robili na 3x atd... urcite si nemyslim, ze vodicak ma mat kazdy. Ale trpezlivost patri ajmedzi skusenych vodicov, a ak sa ponahlas, vstavaj skor... ako som pisala, kopy nehod nesposobuju ziadny novacikovia na ceste. A ak aj sa nejakemu podari, rovnako sa dialo aj pred 30rokmi, moj chlap s cerstvym vodicakom zramoval v dedine komplet plot.. :D a co? prezili vsetci, plot sa opravi, je to perfektny sofer = ma najazdene uz len tak odhadom za posledne roky 1,5mil km.. nemal mat vodicak? proste chyby sa deju. Aj sesternica, bala sa, naschval mesiace po vodicaku nevyliezala na dialnicu, po 5rokoch co ma vodicak soferuje super.. prax treba ludom a nie sekyrovat za 30s navyse. Keby ju pustila na cestu a urobila by chyby = ok, ale co ak by jazdu na ceste spravila uplne v pohode? Tu ci tiez precitas ze nie kazdy vie parkovat, ano vela ludi to nevie :DD a nie len zien.. toot su veci co sa naucia casom a skusanim, a na to podla mna priestor v autoskole nie je a vela miest ked sa da ist zajazdit s rodinnym prislusnikom, bez vodicaka tiez nie je, vela ludi takych ani nema...
Pokial viem, ak su velmi zle podmienky, tak by sa skusky konat nemali. Ak sa policajtka rozhodla, ze skusky budu, tak asi to nebolo take hrozne. Ved predsa cvicisko musi mat autoskola odhrnute, posypane, nasolene. Ak je raz limit 10 minut, tak je to 10 minut a nie 10,5. Neviem si celkom dobre predstavit, co si tam tych 10 minut robila, ved cvicisko das za 3 minuty pri normalnych podmienkach, pri zlych max za 6. A testy robit na 3x - no co ja viem, asi je cas si priznat, ze za volant nepatris 🤷♀️
@kkkmmk mňa by zaujímalo či ostatný stihli,alebo len ty,lebo ak si ty nedala načas a ostatný áno,potom je to fér. Pozri ja som jazdu na cvičisku na prvý krát nedala,mali sme cúvanie okolo kuželov,jeden som zhodila.Ďalsiu som uz zvládla,ale musela som byť absolútne sústredená.Jazdim už 20 rokov po Slovensku aj v zahraničí. Takže kľud a radšej sa sústreď. Nesúhlasím z názorom, že ak niekto nedá testy na prvý krát, nemal by jazdiť.Hraje tam veľkú rolu aj stres na tých skúškach.Na margo toho ja som dala testy na prvý krát.
Nehnevaj sa aj 10 minút na slalom a parkovanie? Ja som to dala pred rokmi okolo 3 minút… slalom, pozdĺžne parkovanie, kolmé parkovanie. Naozaj sa nemáš čo rozčuľovať. Skôr sa zamyslí nad tým, čo môžeš urobiť pre to, aby si sa do premávky dostala ako schopnejší šofér, nie takto.
@anonym_b3948e bezne cakame a nehadzem sa tam o zem, kazdy raz zacinal. Radsej pomaly ako naburat, musia si to proste nacvicit niekde. Ak si pofrfleme na supermarketovych parkoviskach, tak iba preto, ze tam mozu zaparkovat niekde na konci, a trenovat kolko chcu a nezavadzat :D Raz sme takto ukludnovali slecnu v soku, lebo jej neslo na semafore nastartovat, museli sme z aut vyliezt a co? cesrstvy vodicak, auto firemne a neslo jej to nastartovat :D necakali sme a netrubili, ale vyliezli z atua a povedali co ma robit, lebo by si akurat tak motor presytila a museli by sme ju odtlacit.. a bolo 16:30 spicka, a hlavna ulica, kolony..
A porovnavas uplne nezmysly... :D podla mna len ten cas, 38s nemusel byt dovod na to ze skusku neurobila, a na tom si trvam, mozno autorka proste soferovat nevie este a policajtka to tak zhodnotila, ak videla ze aj testy sa robili na 3x atd... urcite si nemyslim, ze vodicak ma mat kazdy. Ale trpezlivost patri ajmedzi skusenych vodicov, a ak sa ponahlas, vstavaj skor... ako som pisala, kopy nehod nesposobuju ziadny novacikovia na ceste. A ak aj sa nejakemu podari, rovnako sa dialo aj pred 30rokmi, moj chlap s cerstvym vodicakom zramoval v dedine komplet plot.. :D a co? prezili vsetci, plot sa opravi, je to perfektny sofer = ma najazdene uz len tak odhadom za posledne roky 1,5mil km.. nemal mat vodicak? proste chyby sa deju. Aj sesternica, bala sa, naschval mesiace po vodicaku nevyliezala na dialnicu, po 5rokoch co ma vodicak soferuje super.. prax treba ludom a nie sekyrovat za 30s navyse. Keby ju pustila na cestu a urobila by chyby = ok, ale co ak by jazdu na ceste spravila uplne v pohode? Tu ci tiez precitas ze nie kazdy vie parkovat, ano vela ludi to nevie :DD a nie len zien.. toot su veci co sa naucia casom a skusanim, a na to podla mna priestor v autoskole nie je a vela miest ked sa da ist zajazdit s rodinnym prislusnikom, bez vodicaka tiez nie je, vela ludi takych ani nema...
@simca06022011 akoze nesplnila podmienky. Bodka. Ak je niekto neskúsený má si naozaj skúšať mimo ranných a poobedných špičiek. Alebo niekde na dedine za humnom. Asi by si s úsmevom ukludnuvala slečnu keď by si sa ponáhľala do školy,práce,k dr,podobne,lebo slečna chutila paniku,tak sa zaručí premávka a slečne sa dáva priestor na ukludnenie. Akože.... Ok. Jasne,netreba hneď trubit a podobne. Ale 10 minút čakať je cez. Buď vie a zaparkuje,alebo ide inde. A skúšku proste nespravila,je fuk za akých podmienok,dostáva papier na to,že je schopná šoférovať za všetkých podmienok, nie len za slnečného žiaru. Tu nie je o čom.
@anonym_a409b2 tak to,že si nehodu nemala...v zlom počasí berieš taxík,zaparkovať pozdĺžne,ideš ďalej. Nooo,nie v zlom ale niet sa čo čudovať. Volá sa to víkendový šofér.
@anonym_b3948e ja by som Ti na to opdovedala len tolko ze sa neposer :🙈
Ohladuplnost by mala byt jedna zo zakladnych vlastnosti sofera, ale zial ani v tejto diskusii jej vela nevidim. A praveze nehody robia zvacsa ti, ktory si myslia ze su najlepsi a najmudrejsi na svete. Kvoli par sekundam nebezpecne obiehaju a robia rozne mysicky. Nehovoriac o tom ze pri predbiehani prejdu do protismeru alebo 2 plne ciary. A praveze teoria ti hovori ze mas predvidat a prisposobovat jazdu svojim schopnostiam a povahe vozovky. A aby si vedela, aj tomu taxikarovi sa gumy tak neskutocne smykali v tej metelici, ze bola len nahoda ze nikam nenarazil. A napriek tvojmu posmesnemu komentaru si predstav ze jazdim denne a nie som vikendovy vodic. Jednoducho som len opatrna.
Prečo je podstatne, že bola som tretia ? Sorry ale uz pol hodinu rozmýšľam 😂
@kkkmmk to už sa chodí na čas? ci pana. Akože väčšinou keď sú policajtky tak sú kravy. Ja som tiež pri jednej nespravila test na 1. krát lebo som si nechtiac preskočila otázku teda som krúžkovala odpoveď do inej otázky. Keď som si to všimla povedala mi že si môžem len jednu v teste opraviť a to som si mohla v každej otázke opraviť jednu možnosť.
Je to dosť ťažke teraz, keď som si len tak námatkovo urobila testy tak som ani raz nespravila a to mám vodičák už 20 rokov.
@katulkagajdos ja napríklad v Rakúsku dávam pozor na CM čiary
@maciatkolulu gratulujem
@simca06022011 akoze nesplnila podmienky. Bodka. Ak je niekto neskúsený má si naozaj skúšať mimo ranných a poobedných špičiek. Alebo niekde na dedine za humnom. Asi by si s úsmevom ukludnuvala slečnu keď by si sa ponáhľala do školy,práce,k dr,podobne,lebo slečna chutila paniku,tak sa zaručí premávka a slečne sa dáva priestor na ukludnenie. Akože.... Ok. Jasne,netreba hneď trubit a podobne. Ale 10 minút čakať je cez. Buď vie a zaparkuje,alebo ide inde. A skúšku proste nespravila,je fuk za akých podmienok,dostáva papier na to,že je schopná šoférovať za všetkých podmienok, nie len za slnečného žiaru. Tu nie je o čom.
@anonym_b3948e ano s kludom by som to riesila, zvyknem vsade chodit s rezervou. Ale co uz, su aj take bezohladne stvory ako ty, co samozrejme vsetko vedeli hned a zaraz a na nic nepotrebovali cas... a vies ze zvacsa si nema co clovek bez vodicaku nieco niekde trenovat? a neviem kde konkretne za humnami, lebo napr v mojom okoli ako zrusili jedno volne parkovisko volne, co bolo na taketo ucely pouzivane dlhe roky, nie je miesto kde cvicit (aj keby si mal s kym a na akom aute, co vela ludi nema kde..). Ked uz vodicaky maju, trenovat vedia skor, nepotrebuju doprovod a niekoho aby s nimi vhodne miesto hladal, ale aj tak sa stane.. :D
by ma zaujimalo co by si ty na tej ceste robila? vie/ nevie co... ides tlacit auto ku krajinici niekde?? lebo ono sa ti nevypari z cesty? proste mala firmene auto a nevedla co s tym, na takom nejazdila, stava sa. ukazalo sa jej, za minutu sa vydychala a nastartovala a odisla.. strasne fakt :D potom ti dementi co naburaju na krizovatkach a v kolonach (zvacsa naozaj skuseni vodici:DDD co sa ponahlaju a lepia) a zablokuju cesty na hodinku, co maju ? odovzdat vodicaky? vsak nemali vyjst z autoskoly. NIe.. kazdemu sa moze stat cokolvek.
@maciatkolulu gratulujem
@katulkagajdos nemusíš,nemám za potreby sa hádať s nejakým naspiiidovanymi policajtom. A tí sú poväčšine v at stále.
Ja si dovolim tvrdit, ze takmer nikto nevyliezol z autoskoly schopny dokonalej jazdy. Nech mi nikto nehovori, ze za 33 hodin sa da naucit jazdit. Ja sa priznam, ze ja som dostala vodicak a jazdit som nevedela, nevedela som jazdit, ani ked som jazdila pod dohladom otca, co ma stale buzeroval. naucila som sa to az sama po tom, co som takmer 20 rokov nesoferovala a jedneho dna som sadla do auta a isla, najskor na odlahle parkovisko, mimo premavky a spicky, a postupne som pridavala a pridavala, dnes si to uzivam a milujem soferovanie. Dnes v autoskole sekiruju a cloveka nenechaju prejst aj preto, ze napr na parkovisku prejde cez plnu ciaru z jedneho miesta na druhe, ked je plna, ani tam to nemozete a vsetci veselo tak parkuju, ze prejdu aj cez viacere miesta.
Ja si dovolim tvrdit, ze takmer nikto nevyliezol z autoskoly schopny dokonalej jazdy. Nech mi nikto nehovori, ze za 33 hodin sa da naucit jazdit. Ja sa priznam, ze ja som dostala vodicak a jazdit som nevedela, nevedela som jazdit, ani ked som jazdila pod dohladom otca, co ma stale buzeroval. naucila som sa to az sama po tom, co som takmer 20 rokov nesoferovala a jedneho dna som sadla do auta a isla, najskor na odlahle parkovisko, mimo premavky a spicky, a postupne som pridavala a pridavala, dnes si to uzivam a milujem soferovanie. Dnes v autoskole sekiruju a cloveka nenechaju prejst aj preto, ze napr na parkovisku prejde cez plnu ciaru z jedneho miesta na druhe, ked je plna, ani tam to nemozete a vsetci veselo tak parkuju, ze prejdu aj cez viacere miesta.
@zuzana76 tu vsetky ako dostali vodič preukaz, v ten den sa z nich stali milión perc vodičky.
Ako 18rocne boli na tom presne ako dnes, 40, 45rocne.
Nepotrebovali prax, odjazdit si km, stačilo im tých spomínaných 33hodin a proficky.
Moja dcéra mala skúšky v utorok, urobila,a nie, nie je na tom tak, ako ja,45r co od maturity jazdím.
@zuzana76 tu vsetky ako dostali vodič preukaz, v ten den sa z nich stali milión perc vodičky.
Ako 18rocne boli na tom presne ako dnes, 40, 45rocne.
Nepotrebovali prax, odjazdit si km, stačilo im tých spomínaných 33hodin a proficky.
Moja dcéra mala skúšky v utorok, urobila,a nie, nie je na tom tak, ako ja,45r co od maturity jazdím.
@mk22 ale prešla skuskami. Dosť podstatný fakt. Či ty by si si dala vŕtať zub zubarom, ktorý skúšky neurobil?
@mk22 ale prešla skuskami. Dosť podstatný fakt. Či ty by si si dala vŕtať zub zubarom, ktorý skúšky neurobil?
@anonym_b3948e ja reagujem na to, ze niekt sa dňom, kedy urobili skúšky, stali 100perc prof bezchybne soferky, ktoré zaparkuju vždy a vsade a trvá im to 15sekund.
@anonym_b3948e ja reagujem na to, ze niekt sa dňom, kedy urobili skúšky, stali 100perc prof bezchybne soferky, ktoré zaparkuju vždy a vsade a trvá im to 15sekund.
@zuzana76 voľakedy sa jazdilo 50 km a bolo 5 áut na ceste. Buď si veľmi drahá alebo neviem aké voľakedy. Ja som robila vodičák pred 30rokmi a neurobil vôbec každý.
@mk22 to určite nie,ale hotovú šofér sa nemôže zrútit na križovatke,kde ho začnú z okoloidúcich áut povzbudzovať že je to ok. No nie je. Stáva sa je debilina vytrubuvat po niekom keď sa niečo stane ale zase vystupovať a cicikat je buď vymyslené,alebo choré. Každý hotovú šofér by reálne mal vedieť čo robiť. Ale je jasné,že sa každý učí. Len nie v premávke za rannej špičky,alebo večernej. A keď raz neurobila ,lebo NEPRESLA. Tak hold znova. Snežiť a mrznúť môže hocikedy. Tu niet o čom diskutovať.
@zuzana76 voľakedy sa jazdilo 50 km a bolo 5 áut na ceste. Buď si veľmi drahá alebo neviem aké voľakedy. Ja som robila vodičák pred 30rokmi a neurobil vôbec každý.
@mk22 to určite nie,ale hotovú šofér sa nemôže zrútit na križovatke,kde ho začnú z okoloidúcich áut povzbudzovať že je to ok. No nie je. Stáva sa je debilina vytrubuvat po niekom keď sa niečo stane ale zase vystupovať a cicikat je buď vymyslené,alebo choré. Každý hotovú šofér by reálne mal vedieť čo robiť. Ale je jasné,že sa každý učí. Len nie v premávke za rannej špičky,alebo večernej. A keď raz neurobila ,lebo NEPRESLA. Tak hold znova. Snežiť a mrznúť môže hocikedy. Tu niet o čom diskutovať.
@anonym_b3948e robila som pred 32 rokmi a urobil kazdy, mozno jeden z celej skupiny nie, tento tyzden robil moj syn a z 10 urobil len jeden jediny jazdu, to podla mna nie je normalne.
@anonym_b3948e tak ked su taki prisni, nech daju viac hodin na jazdy, ale nie ze to zase bude stat 3000 eur. Syn povedal, ze totalne prisni, neprijemni, a to on je dobry ziak, snazivy, takmer ciste jednotky ma na gympli a citil sa ako posledny chudak.
@anonym_b3948e a ja si stojim za tym, ze ja som sa nenaucila jazdit v autoskole, ale az sama, dnes by som skusky neurobila asi ani na 10 krat
@anonym_b3948e a ja si stojim za tym, ze ja som sa nenaucila jazdit v autoskole, ale az sama, dnes by som skusky neurobila asi ani na 10 krat
@zuzana76 fakt by si parkovala po 42 rokoch 10min? Píšeme o praxi a nie testoch. A stále píšeme,že neurobila skúšky. Všetko sa prirodzene uci praxou. To je jasné asi každému. Aj za zlého počasia, aj za dobrého ,aj pri technických problémoch reagovať,aj psychických😅
@zuzana76 fakt by si parkovala po 42 rokoch 10min? Píšeme o praxi a nie testoch. A stále píšeme,že neurobila skúšky. Všetko sa prirodzene uci praxou. To je jasné asi každému. Aj za zlého počasia, aj za dobrého ,aj pri technických problémoch reagovať,aj psychických😅
@anonym_b3948e parkovala som tam, kde boli volne tri miesta, najskor, alebo tak aby som zaparkovala a dvakrat som poziadala suseda, aby mi vyparkoval, lebo som to nevedela. To ked som zacinala jazdit po 20 rocnej pauze, tak prve mesiace som nevedela obcas vyparkovat, nemala som odhad.
@anonym_b3948e a predstav si, ze teraz jazdim na velkom SUV a maximalne si to uzivam, aj na wc by som isla najradsej autom
@anonym_b3948e dokonca nedavno asi rok dozado som parkovala asi na 3 krat, dlho sa mi to nestalo, ale bolo tomored velkou nocou, ludia ako zbesneni behali po parkovisku, jeden pan mi este ukazoval, aj sme sa zasmiali, ze do tretice vsetko dobre, aaaa? Zaparkovala som.

@kkkmmk ja chápem, že si smutná- mala si proste smolu, ked som ja robila vodicak, stále sme sa len modlili aby sme sa nedostali k jednému policajtovi, podľa ktorého zena nemá čo robiť za volantom, jednu vyrazil, lebo sa zaradila z pripajacieho pruhu do hlavnej cesty a podľa neho zadnými kolesami ešte prešla cez plnú čiaru, nie cez prerušovanu na konci pripajacieho pruhu, takze tak..by som ocenila, keby potom aj v cestnej premávke boli take tvrdé pravidla, a nie že bežne čítaš že nejaký debil so zadržaným vodičakom jazdil po ceste ožratý- a to bohužiaľ na SR nie je vôbec neobvyklý jav.