icon

Záverečná jazda v autoškole za sťažených podmienok

kkkmmk
14. jan 2026

Dnes som mala záverečnú jazdu autoškole . Pozrite počasie bolo fakt hrozne! Nebrali ohľad na to bolO nás 6ziakov! Sla som ako tretia, ne určený čas na slalom kolmé a pozdĺžne parkovanie 10minut!
No stalo sa MI to že bolo dosť nasnezene a namrznute! Podľa vás keď som bola strede aj tak som mala čas 10minut 28sekund 13stotin! A cvičisko som urobila úspešne! PANI POLICAJTKA POVESALA ŽE LVOLI ČASU MÁM NEÚSPEŠNÚ JAZDU! Za to počasie a všetko podľa vás by sa takto mala uschovať? Nie nemyslím si keby je tam 15ziakov chápem ale nebolo tám ! Boli sme 6sti!! A som bola tretia!! CELÝ ŽIVOT SOM CHCELA MAŤ VODIČSKÝ PREUKAZ! Testy som dala na 3krat ale dalamaom ich a nemohla mi tých 28sekund odpustiť! Je to nespravodlivé!!! Vôbec nemám sajnu prečo!!!

zuzana76
14. jan 2026

Co si ale pamatam, ze sme sa viac venovali veciam ako vymenit pneumatiku, ci zlozenie a funkcia motora

anjelicek26
14. jan 2026

Zbytocne nad tym spekulujes, 10 minut parkovat je pre kazdeho, komu blokujes v realnej premavke cestu a ty tam robis manevre na nervove zrutenie... zaparkovanie trva do minuty, ked to clovek "vie".

zuzana76
14. jan 2026

A este v tom case, ked som ja robila vodicak nebolo ziadne cvicisko a parkovanie ci jazda na cas, viem, ze teraz byva tusim jazda pomedzi kuzele a potom rozne typy zaparkovania. Takze teraz je to neporovnatelne tazsie ako pred 30-40 rokmi.

domka222
14. jan 2026

Ja som len rada,že chcú zaviesť v autoškole zmenu,že kto nespraví test už počas výučby, do auta sa vôbec nedostane. Vysvetli mi,ako si mohla jazdiť, keď neovládaš cestnú premávku? Ja som robila vodičský v marci a teda teóriu nespravil z 10tich len jeden.

biba_18
14. jan 2026

inak s tými testami, v práci máme pravidelne preškoľovanie vodičov služobných áut - a by ste teda čumeli koľko dlhoročných vodičov neurobí testy na prvý raz - a to jazdia denne niektorí ...

alenka58
14. jan 2026
@kkkmmk

@melanta asi si zle pochopila! Ľudia čo som sa rozprávala skúsený vodiči ! Mi rozprávali že skúšali si testy a majú vodičke oprávnenie veľa rokov a spravili to na tak malo

@kkkmmk prosím ťa aj ty ked budeš jazdiť veľa rokov tak testy nemusíš spraviť, to je väčšina prípadov okrem vodičov z povolania, ale keď to niekto potrebuje spraviť tak sa to naučí pre ten prípad

domka222
14. jan 2026
@biba_18

inak s tými testami, v práci máme pravidelne preškoľovanie vodičov služobných áut - a by ste teda čumeli koľko dlhoročných vodičov neurobí testy na prvý raz - a to jazdia denne niektorí ...

@biba_18 nespravia,lebo počas rokov veľa vecí vypustíš z hlavy. Hlavne tie,ktoré nepoužívaš denne. Veľa vecí v otázkach pribudlo. Ale človek, ktorý nevie čerstvo veci, ktoré ovládať má, lebo nemá ešte žiadne skúsenosti, tak to je na zamyslenie.

biba_18
14. jan 2026

@domka222 lenže pred testami máme školenia - to nie že si sadneš a píšeš ...

anonym_ad2fbb
14. jan 2026

Nič v zlom ženy ale každá z vás sa musela učiť jazdiť a určite nie každá hneď určená z neba nespadla. No nam v živote nestopovali čas keď som robila parkovanie. Vodiča robia skúsenosti.

anonym_968f0a
14. jan 2026

Každú jednu ktorá tu tak vo veľkom mudruje by som poslala na preskúšanie ako vám to pôjde teraz . Veľmi by som bola zvedavá .

anonym_c6c9d5
14. jan 2026

@kkkmmk zmier sa s tým, že vodičský nie je pre každého.Moje deti 19 r zvládli test na prvý krat

mk22
14. jan 2026
@anonym_ad2fbb

Nič v zlom ženy ale každá z vás sa musela učiť jazdiť a určite nie každá hneď určená z neba nespadla. No nam v živote nestopovali čas keď som robila parkovanie. Vodiča robia skúsenosti.

@anonym_ad2fbb súhlasím.. zeny tu píšu o parkovani a neverím ze každej jednej to ak 18r išlo presne tak super ako dnes, po 20r jazdenia.
Moja dcera ma čerstvých 18, vcera robila skúšky. Urobila.
A teda je samozrejme, ze hoci urobila, nebude parkovať ako ja, co jazdím roky.
Bude parkovať na 3x a? Nauci sa, postupne.
Ja nam susedu kt po 15r ide zaparkovať o tri ulice,lebo pred bytovkou pozdĺžne nevie..

anonym_c6c9d5
14. jan 2026

@kkkmmk len dupes nožičkami vykricniky a nulová sebareflexia.Ako je možné, že ostatní parkovisko spravili?Mali také ísť sťažené podmienky ako ty

janinah
14. jan 2026

Parkovanie sa nauči to najmenej.horsie,ze tie testy robila na 3x.v krizovej situacii na ceste treba reagovat rýchlo a ona kým si spomenie....akoze toho by som sa bala viac.kebyze ju na ceste stretnem.

potapacik
14. jan 2026

To mi pripomína moje skúšky, prvý pokus testy 100 percent, cvičisko mi trčalo auto 1 cm von z parkovacieho miesta. 2 pokus snehova kalamita, nevidela som čiaru a prešla spätnym zrkadlom do protismeru aj ked nič nešlo automaticky koniec.Na tertikrát som to dala úspešne. Ale nikto neprižmuril oči a nikoho som neohrozila. Skončila som pre blbosti. Testy sú základ.

anonym_337cf8
14. jan 2026

@kkkmmk Nedávno sa stalo, že chalan test urobil úspešne a samou radosťou pri jazde zabudol zapnúť pás prv, než naštartoval.Nemusim asi hovoriť, že tiež opakoval skúšky.

really8
14. jan 2026
@anonym_337cf8

@kkkmmk Nedávno sa stalo, že chalan test urobil úspešne a samou radosťou pri jazde zabudol zapnúť pás prv, než naštartoval.Nemusim asi hovoriť, že tiež opakoval skúšky.

@anonym_337cf8 to su ale strasne kktiny. Pad zapinam ako posledny, auto startujem ako prve nech bezi. Chlapik mal povedat ze zahrieva motor a ide oskrabat okno😂

anonym_e612c2
14. jan 2026

Je pravda že pred 20-30 rokmi bola ľahšia autoškola než dnes.
Ja som testy spravila na 50 bodov, max bol 55 bodov. Nevedela som 2 otázky ohľadom rozmerov. Značky križovatky ostatné som ovládala všetko. Jazdu tiež na prvýkrát, no bola som v strese. Jazdím 20 rokov bez nehody.

anonym_9a0b30
14. jan 2026
@anonym_a409b2

Ako ze napisat test na 3x to je katastrofa, ale zeny ktore sa tu do autorky obuvate, ktora z vas vie bez problemov pozdlzne zaparkovat do minutky? Ja veru nie a to mam vodicak 20 rokov. Jednoducho idem zaparkovat inde. A vo vcerajsom pocasi by som sama nesla na cesty, radsej brala taxik. Navyse uvedomte si, ze skusenym vodicom sa clovek stane az soferovanim a nie v autoskole. Ja som kuzelky ani na skuske nemala kvoli pocasiu (tiez v zime) a cuduj sa svete, nikdy som ziadnu nehodu nemala

@anonym_a409b2 tak práve týmto by som sa nechválila, keďže je to záležitosť práve spomínaného cvičiska a za 20r si sa to už naučiť mohla, keďže tvrdíš že šoférovať sa naučis až praxou a sama si to za 20r nezvládla. Práve na toto je ta autoškola. Naučiť sa všetko a potom to doladiť, pochopim keď vidím niekoho cúvať na 2-3x stane sa, nie každý ma odhad, zle si nadišiel, prekážka, čokoľvek ale zámerne sa tomu vyhýbať je mimo. A áno ja nacúvam na 1x bez ohľadu na to či sedím v 8 miestnej dodávke, valniku, osobnom aute, za dažďa, snehu, burky, poľadovice aj tornáda a áno budem sa obuvat aj naďalej, nakoľko práve dnes mi takáto polovodička zramovala zadok na novom aute a prvé čo povedala, že ma krátko vodičak(mala ho viac ako 7mesiacov) a nečakala že na prechode budú deti (ráno 7:45 pri škole, pritom tiež z tej školy vychádzala lebo bola odviezť dcéru). Keď neurobila testy na 3x tak nemá na ceste čo robiť, lebo keď sa nedokáže pripraviť na testy a zvládnuť cvičisko tak bude na ceste akurát tak zavadzať svojou spomalenostou lebo pomaly vodič neznamená dobrý vodič ale len taký, kvoli ktorému vznikajú havárie pretože sa ho všetci snažia obehnúť. A keď stresuje pri testoch a dokáže ju domáce prostredie resp keď s niečo doma stane takto rozladiť ako písala vyššie v komentároch tak čo by robila v reálnej premávke? Rozplakala sa, nechala auto na stred cesty a ušla? Na toto neexistujú ospravedlnenia ani lutovanie, auto je zbraň a minimálne 30% vodičov by ani vodicak mat nemalo lebo jazdiť jednoducho nevedia, holt nie je to pre každého.

anonym_f6c73a
14. jan 2026
@anonym_a409b2

Ako ze napisat test na 3x to je katastrofa, ale zeny ktore sa tu do autorky obuvate, ktora z vas vie bez problemov pozdlzne zaparkovat do minutky? Ja veru nie a to mam vodicak 20 rokov. Jednoducho idem zaparkovat inde. A vo vcerajsom pocasi by som sama nesla na cesty, radsej brala taxik. Navyse uvedomte si, ze skusenym vodicom sa clovek stane az soferovanim a nie v autoskole. Ja som kuzelky ani na skuske nemala kvoli pocasiu (tiez v zime) a cuduj sa svete, nikdy som ziadnu nehodu nemala

Urobila som autoškolu na prvýkrát a vedela som zaparkovať medzi tie kuzelky. Potom som zistila, že neviem zaparkovať pozdĺžne medzi auta, lebo proste ja sa pozriem do zrkadla a vidím, len neviem čo 🙈 statočne sa priznávam, aspoň takto anonymne, že som do toho proste debil.

Iste by to chcelo cvik a rutinu, ale ja som to vzdala. Moja mama šoféruje denne, síce z dediny do mini mesta, ale také parkovanie by v živote nedala. Doslova ide z bodu A do bodu B. Pre mňa to bolo odstrašujúce. A keďže my bývame vo veľkom meste s hustou premávkou, nejdem proste pokúšať osud. Ja som sa tak nastavila, že ak neviem zaparkovať, ani pozdĺžne, tak do toho auta si radšej ani nesadnem ako šofér 😬

minenkaa
14. jan 2026
@anonym_a409b2

@anonym_a409b2 ja dokážem aj do 15 sekúnd zaparkovať a akokoľvek ,čo je na tom ťažké
A neobuvala som sa

anonym_9a0b30
14. jan 2026
@anonym_f6c73a

Urobila som autoškolu na prvýkrát a vedela som zaparkovať medzi tie kuzelky. Potom som zistila, že neviem zaparkovať pozdĺžne medzi auta, lebo proste ja sa pozriem do zrkadla a vidím, len neviem čo 🙈 statočne sa priznávam, aspoň takto anonymne, že som do toho proste debil.

Iste by to chcelo cvik a rutinu, ale ja som to vzdala. Moja mama šoféruje denne, síce z dediny do mini mesta, ale také parkovanie by v živote nedala. Doslova ide z bodu A do bodu B. Pre mňa to bolo odstrašujúce. A keďže my bývame vo veľkom meste s hustou premávkou, nejdem proste pokúšať osud. Ja som sa tak nastavila, že ak neviem zaparkovať, ani pozdĺžne, tak do toho auta si radšej ani nesadnem ako šofér 😬

@anonym_f6c73a pozri si tutoriály na YouTube akých bodov sa držať a dáš to na šupu.

nelka93
16. jan 2026
@kkkmmk

Ano máte aj pravdu že počasie nemôžem dať za vinu. A áno žiaľ bohu skúšky ma 3x teraz sú veľmi ťažké prvý krát som nebola úplne pripravená! Druhý krát sa mi stala doma menšia tragédia! A necítila som sa na testy, tak žiaľ bohu som urobila na 3x noa čo? Neviem kto dnes urobí zo skúsených vodičov , čo som sa pýtala utvorili len tak si skúšobný test na 55-60% . Kritiku primam , a cvičisko som urobila !! Nechodila som kužeľ netrcala som na čiare! Len čas je dlhy hej, skúsený vodiči povedali v takamom počasí ísť na jazdu alebo hoci čo zacitocnik nieje pekne. No primam kritiku . Ale verím tomu že niekto ma určite chápe , A mimochodom na svojich stopkách bolo čas 9:44:22 tak neviem spravodlivosť? Zasadnutost?? a ďalej čas sa spúšťa až keď žiak naštartuje auto ! Mne bol čas spustený už pri státí auta .

@kkkmmk robila som vodicak v totálnej chumelici, snežilo, pocas písania testov napadlo na auto niekoľko cm snehu, takže aj odhrabat. A nikomu z nas nenapadlo sa vyhovárať na pocasie. Cvicisko by si spravila, pokiaľ to dáš v limite, cize nie nespravila si to. Prepac ale celé cvicisko ísť viac ako 10 minut?

domka222
16. jan 2026

Keby si sa prvý krát pripravila na testy,tak ako si mala,nemusela by si riešiť sneh a sekundy.

maciatkolulu
16. jan 2026

@kkkmmk aj ja som robila za ešte horších podmienok. A? Si budúci šofér aj za snehu,mrazu vetru. Keď si predstavím,že by som mala čakať 10 minút kým zaparkujes niekde v meste,lebo ľad....

acsa
16. jan 2026

@kkkmmk ked som robila skúšky,tak tam bola jedna mlada baba, na cvičisku sa totalne stratila, parkovala kolmo, kde trebalo pozdĺž, aj cas mala do 15 minút ale policajt jej povedal ze ak zavrie obidve oci a aj oči instruktora a ak urobí jazdu v premávke tak jej ten vodicak dá. Samozrejme bola aj v premávke totalne stratena, takze skusky nespravila. Veľa závisí aj od toho akeho policajta schytas na skuskach.

simca06022011
16. jan 2026

Tak ja si zase myslim, ze privriet oko mohla nad vami. Pretoze ak su stazene podmienky na cesta aj dobry vodicom nieco trva dlhsie... kolko zien s vodicakom parkuje celu vacsnost?? napriklad... ale zase poviem pravdu neviem co v tej skuske je, co mas stihnut, ak je to urobene na 5minut aje tam rezerva, k tomu ak vidi policajtka ze si stresujuca, neovladas nieco atd.. moze brat kadeco do uvahy. Aj na nich je tlak, aby nedavali vodicak kazdemu.

anonym_b3948e
16. jan 2026
@simca06022011

Tak ja si zase myslim, ze privriet oko mohla nad vami. Pretoze ak su stazene podmienky na cesta aj dobry vodicom nieco trva dlhsie... kolko zien s vodicakom parkuje celu vacsnost?? napriklad... ale zase poviem pravdu neviem co v tej skuske je, co mas stihnut, ak je to urobene na 5minut aje tam rezerva, k tomu ak vidi policajtka ze si stresujuca, neovladas nieco atd.. moze brat kadeco do uvahy. Aj na nich je tlak, aby nedavali vodicak kazdemu.

@simca06022011 však chvalabohu,nemal by byť tlak,ale malo by to byť samozrejme,nedávať vodičák každému..... Na cestach to ale vyzerá,že žiaľ dávajú. Z autoškoly odchádza šofér. Šofér musí zvládať od tohto momentu akúkoľvek situáciu. Bez rečí. Márne by sa o mesiac ohanala nad tvojim rozbitými autom predpokladám s tým,že má vodičák pár týždňov.

anonym_b3948e
16. jan 2026
@anonym_a409b2

@anonym_a409b2 tak to,že si nehodu nemala...v zlom počasí berieš taxík,zaparkovať pozdĺžne,ideš ďalej. Nooo,nie v zlom ale niet sa čo čudovať. Volá sa to víkendový šofér.

simca06022011
16. jan 2026
@anonym_b3948e

@simca06022011 však chvalabohu,nemal by byť tlak,ale malo by to byť samozrejme,nedávať vodičák každému..... Na cestach to ale vyzerá,že žiaľ dávajú. Z autoškoly odchádza šofér. Šofér musí zvládať od tohto momentu akúkoľvek situáciu. Bez rečí. Márne by sa o mesiac ohanala nad tvojim rozbitými autom predpokladám s tým,že má vodičák pár týždňov.

@anonym_b3948e ale ona neurobila chybu, len bola pomalsia... vidis ten rozdiel? Ak sa ti zle parkuje, smyka sa, zla viditelnost je, tiez nezaparkujes za 30sekund pri dome ako ked je sucho a fajn...