Ako efektívne vyčistiť upchatý odtok vo vani?
Dobrý deň, už druhýkrát za krátky čas sa nám upchal odtok vo vani vlasmi. Skúšala som bežné prípravky z drogérie, ale pomohli len na chvíľu.
Pozerala som aj na HG čistič odpadov na vlasy, len neviem, či naozaj funguje, alebo existuje niečo účinnejšie. Budem rada za vaše skúsenosti a tipy, čo sa vám osvedčilo.
@anonym_autor krtka tam supni
@anonym_autor jedine hydroxid sodný...majú napr.v Tete drogérii, sú to malé gulocky
@anonym_autor Ja pouzivam gel od WC NET. Je to lepsie ako tie granulovane prostriedky.
Rozne cistice a gely su len predrazeny hydroxid sodny. Kup si kilovu flasku granul v drogerii a nasyp tam tak lyzicku. Pozor, viac nie, reakcia generuje vela tepla, v krajnom pripade to roztopi plastovy sifon.
Vyskusane, funguje, mam doma vlasaticu.
Sifo a daj tam tu vec ( nazov ma nenapadne ) kt zadrží vlasy a vlasy pak vyhodíš do koša
@anonym_autor nasyp do odtoku sódu bokarbónu zalej octom a zaštupľuj na 20 minút, potom prepláchni horúcou vodou z kanvice.
@anonym_autor nasyp do odtoku sódu bokarbónu zalej octom a zaštupľuj na 20 minút, potom prepláchni horúcou vodou z kanvice.
@anonym_d83566 ty si asi nebola dobrá v chémii.....
Vybrat kachlicku, rozobrat sifon, vycistit, poskladat.
@anonym_d83566 ty si asi nebola dobrá v chémii.....
@anonym_30e33d samozrejme, že to trocha vypení, treba to rýchlo zavrieť a nesypem tam krabičku sódy a liter octu, treba to častejšie opakovať.
Sifo granule nasypať a potom zaliať vriacou vodouy Pozor,buble q prska
@anonym_30e33d samozrejme, že to trocha vypení, treba to rýchlo zavrieť a nesypem tam krabičku sódy a liter octu, treba to častejšie opakovať.
@anonym_d83566 vieš o tom,že kyselina a zásada sa vzájomne negujú? Čiže okrem bublania to nemá žiadny efekt.
@anonym_d83566 Aky vyznam ma robit tam bublinky CO2 ? To nemoze fungovat, kyselina a soda sa hned zneutralizuju.
@anonym_autor Nám sa tiež upchával odtok, ale už každý týždeň vyťahujem takou drôtenou kefkou vlasy z odtoku. A zatiaľ sa neupcháva.
@anonym_d83566 Aky vyznam ma robit tam bublinky CO2 ? To nemoze fungovat, kyselina a soda sa hned zneutralizuju.
@patrike význam to má taký, že je to ekologické prečistí sa odtok a voda dobre odteká.
vriacu vodu, vela vela, ta pohne trochu s tukom a mydlom co to cele drzia pokope a ostatne pojde potom uz gravitaciou
Mas to bez chemie a funguje to
@patrike význam to má taký, že je to ekologické prečistí sa odtok a voda dobre odteká.
@anonym_d83566 ako presne si myslis, ze taketo cistenie funguje? 😃 ak si myslis, ze bublinky nieco vycistia (a zvlast nieco take ako upchaty odtok), tak preco tam nenalejes proste perlivu mineralku? Podla tvojej logiky (a zdatnosti v chemii) by to malo mat rovnaky efekt.
Nie, soda bikarbona s octom nerobia nic, len si proste zasumia a hotovo.
@anonym_d83566 ako presne si myslis, ze taketo cistenie funguje? 😃 ak si myslis, ze bublinky nieco vycistia (a zvlast nieco take ako upchaty odtok), tak preco tam nenalejes proste perlivu mineralku? Podla tvojej logiky (a zdatnosti v chemii) by to malo mat rovnaky efekt.
Nie, soda bikarbona s octom nerobia nic, len si proste zasumia a hotovo.
@sissy27 vidím, že kvasinky sa stále množia a mozgová hmla sa zhoršuje zo dňa na deň.
@sissy27
@patrike Áno — odtok sa dá vyčistiť sódou bikarbónou a octom a je to bežná, ekologická a bezpečná metóda.
Reakcia medzi jedlou sódou (zásada) a octom (kyselina) vytvára penenie, ktoré pomáha uvoľniť mastnotu, vlasy a usadeniny v potrubí.
Reakcia uvoľňuje nečistoty a pomáha odstrániť mastnotu a vodný kameň
Postup je jednoduchý: sóda → ocot → nechať pôsobiť → prepláchnuť horúcou vodou
Nasyp do odtoku cca ½ šálky jedlej sódy.
Nalej 1 šálku octu (bude to šumieť).
Nechaj pôsobiť 10–15 minút.
Prelej vriacou vodou (1–2 litre).

Hydroxid sodny