icon

Ako odstrániť silný vodný kameň vo WC?

Včera o 20:19

Ahojte,
Na starším WC je okolo okraja záchoda hrubý zaschnutý vodný kamen. Skusala som aj gel na vodný kamen + kefa ale vysledok 0.
Viete mi poradit co pomoze ?
Nejak tvrdá škrabka ? Lebo nechcem poškriabať keramiku ..

martinmmartin
Včera o 20:22

Ocot postriekat opakovane a nechat chvilu tak nech ma cas sa nim prezrat . Casom ti krasne opadne

madeincssr
Včera o 20:25

@anonym_autor dat vo varnej kanvici zohriat 2l octu a nechat to vo WC, ked budete na vikend prec. Ak je to hrubizna "krusta", rozpadne sa a opakovanym octovanim bude WC ako nove. Niekedy to treba zoskrabnut niecim plastovym alebo drevenym.

jimbean
Včera o 20:32

Naliat ocot na 1-2 dni, alebo aspon na noc. Po nejakom case skusit do toho nasypat jedlu sodu. Kyselina octova zreaguje s hydrogenuhličitanom sodnym ...

madeincssr
Včera o 20:32

...na hornom leme bude treba namacat do horuceho octu stare handry a nadzgat ich do/okolo toho okraja, aby to mohlo dlhodobo posobit.

kapanek1
Včera o 20:35

Fixinela alebo cierny domestos

felycity
Včera o 20:56

Lanci

anna777115
Včera o 21:21

Kyselina chlorovodikova

30majka71
Včera o 21:28

Ružový pulirapid

zafir01
Včera o 21:32
@anna777115

Kyselina chlorovodikova

@anna777115 jednoznacne top

anonym_380214
Včera o 22:51

@anonym_autor v dmke pulrapid nechat pisobit sialene pschne tak zatvorit poklop a akmozes tak rozcapit okno jedine ozaj u inne na vodny kamen

anonym_2a4bb0
Dnes o 06:32

Teraz sme vymenili nove wc pre banilitu, stalo 110 e aj so samosklapajucou doskou. Boli aj pod 100e. Dufam, ze si v podajme, ak mas taketo wecko.

anonym_a5e0da
Dnes o 07:13
@anonym_2a4bb0

Teraz sme vymenili nove wc pre banilitu, stalo 110 e aj so samosklapajucou doskou. Boli aj pod 100e. Dufam, ze si v podajme, ak mas taketo wecko.

@anonym_2a4bb0 kvoli banalite by som zachod nemenila.

anonym_721709
Dnes o 07:21
@anonym_2a4bb0

@anonym_2a4bb0 kto vykonával nákup vhodného typu WC a fyzickú výmenu, ty svojpomocne? Lebo až taký jednoduchý tento úkon nie je (najmä ak pôvodné WC je tam veľa rokov (starší model, typ pripojenia...))

anonym_2a4bb0
Dnes o 10:02
@anonym_721709

@anonym_2a4bb0 kto vykonával nákup vhodného typu WC a fyzickú výmenu, ty svojpomocne? Lebo až taký jednoduchý tento úkon nie je (najmä ak pôvodné WC je tam veľa rokov (starší model, typ pripojenia...))

@anonym_721709 mame klasicke, nie geberit, vymenil mazel bez problemov

anonym_2a4bb0
Dnes o 10:17
@anonym_a5e0da

@anonym_2a4bb0 kvoli banalite by som zachod nemenila.

@anonym_a5e0da Zrejme nekvalitny kus, alebo narusena glazura, lebo mi ostali modraste šmuhy po Pulirapide, ako stekal dole misou vzadu. S nicim sa to nedalo vycistit.

anonym_d50ead
Dnes o 10:22

Ocot a soda bikarbona,pekne vycisti wc.