icon

Jolly hrany alebo lišty: čo je lepšie do kúpeľne?

21. jún 2026

Zdravím, volili by ste na našom mieste do kúpeľne jolly hrany alebo lišty? Aké sú výhody / nevýhody? Mame veľkoformátový obklad 120x60cm ide o hrany na “poličku” pri vaňu a na polovičnú stenu, ktorá oddeľuje wc.

anonym_472b52
21. jún 2026

Jolly hrany, ale rezane vodnym lucom, nie karbobruskou od ruky. To potom radsej tie listy lebo to bude ako ozute

anonym_c466b6
21. jún 2026

Jolly hrany musí vediet daný obkladač urobiť, inak dopadnú otrasne (videl som aj také). Lišty sa dajú použit aj kvalitné drahšie nerezové, ale aj nejaké lacáky (rovnako vyzerali otrasne). Je to na vás.

bg92
21. jún 2026

Akurat ked sme prerabali a pytali sa nas na toto robotnici som sa zamyslala kto si este dava v dnesnej dobe listy? Dam si navhrnut novu peknu kupelnu, kupim kvalitny obklad a plesnem tam listy? Keby prerabam wc u babky tak budis ale domov urcite nie

anonym_16c8a3
21. jún 2026

Jolly hrana je viac náchylná na poškodenie. Na druhej strane vyzerá 100x lepšie ako akákoľvek lišta.
Nie je pravda že musí byť rezaná vodným lúčom, videla som milión “z ruky” odrezaných jolly hrán ktoré boli krásne.
Určite choď ale do epoxidovej špárovačky

patrike
21. jún 2026

Hrana je nachylna na poskodenie, pretoze je tam oslabeny material pod 45 stupnovym uhlom. Lista vyzera horsie, ale je vybornou ochranou pred narazmi.
Skus uvazit, ci tu policku potrebujes a ci cesta nevedie cez rovnu cestu bez polic.

mcs_dodo
21. jún 2026

celox robí lišty do jolly hrán. Odolné a dobré to vyzerá.

autor
21. jún 2026

Boli sme rozhodnutí pre jolly, aj dohodnutí s firmou. Najviac nás zaskočilo upozornenie, že sú viac náchylné na poškodenie… čo nás pri malych deťoch teda viac ťahá k tým lištám🙈