Výber medzi veľkoformátovým a klasickým obkladom do kúpeľne
Ahojte, čaká nás prerábka kúpeľne a neviem sa rozhodnúť medzi veľkoformátovým obkladom a klasickým rozmerom 30x60. Kúpeľňa má len 5 m2.
Aké máte vy? Už si niekedy pripadám, že z toho rozhodovania a možností mi exploduje hlava. Ďakujem.
Mne by vôbec neprekážalo dať veľkoformátový obklad do malej kúpeľne. Podľa mňa to nebude mať taký efekt, akého sa ty bojíš. Máme veľkoformátovky aj na malom WC, a neruší to, nikdy som si o tom nič negatívne nepomyslela.. a hlavne, vyzerá to lepšie.
Z praktickeho hladiska, cim menej spar, tym lepsie na cistenie. Uplne najlepsie rektifikovany obklad s minimalnymi sparami.
Do malej kúpeľne je cena za m2 ešte výrazne drahšia pri velkoformáte z dôvodu veľkého odpadu (ak teda myslíš velkoformát 240x120 pripadne iné rozmery. Taktiež cena práce za obklad x dlažbu vo velkoformate je násobne vyššia ako primrozmeroch do 120x60.
záleží od rozloženia (steny, okná dvere), v prípade, že veľkoformátový obklad, bude treba všade rezať a budeš tam mať 4 kusy celé bez orezu, tak to nemá žiadny význam a vyhla by som sa veľkému formátu, volila by som 60x60 rektifikovateľný. Lepšie sa s ním pracuje, nemáš toľko odpadu (ktorý aj tak musíš zaplatiť) a ani toľko orezov, takže vynikne jeho veľkosť

do malej kupelne sú lepšie čo najvačšie kachličky kedze opticky zvačšia kupelnu