Má veľkoformátový obklad do kúpeľne nevýhody?
Vybrali sme si obklad 60 × 120 cm a majster nás dosť odhovára. Vraj pri ňom musí byť podklad naozaj rovný, horšie sa reže a aj práca vyjde drahšie.
Teraz váhame, či to ešte meniť za menší formát. Kto ho máte doma, bol s pokládkou naozaj taký problém?
SIkovny majster si poradi. Ako to polozili inde?
@anonym_ca831c inde? napríklad v novostavbe majú rovnaké steny.
My sme chce novú kúpeľňu v 75r dome, ale tam nebol ani jeden pravý uhol ani jedna rovná stena. Na plafon sa dával sadrokartón aby bol ako rovný.
Pri menších sa to nejak darilo alebo sa mohlo všetko prerábat za omnoho vyššiu cenu
Su majstri, ktory vedia polozit aj velkoformatove obklady, su taki co to nevedia a ked nechcu ostat za blbcov vymyslaju preco to nejde. Hladajte takeho, co si s tym poradi. Je ich uz dost.
A ked uz ide o rezy, daju sa prirezy rezat vodnym lucom, cisty hladky rez. Dobry majster vie, kde treba ist obklad narezat. A ked nie vodny luc, tak dobry majster ma rezacku aj na velke formaty.
však logicky keď maš krivé steny musíš ich vyrovnať lepiť obklad na krivý podklad nie je dobré nech ma akékoľvek rozmery
@anonym_autor co si pamatam, na rezanie treba specialnu masinu, majstri ju nemaju, musia dakde pozicat a preto je to drahsie. My mame 60×120 ale mali sme vizualizaciu ako to ma byt polozene a presne vypocitane od kupelnoveho studia. Majsri nam to uz len polozili.
My máme taký obklad v kúpeľni v 40 ročnom dome. Steny boli dosť krivé, museli sa zrovnávať, majster si siahol na dno svojich síl a poriadne obohatil slovník vybraných slov😂. Ale dal to nakoniec a že už nikdy viac niečo také nebude robiť. Ale my tam máme ešte aj výklenok z komína, tak to bol dosť masaker. Je to pekné, iné ako klasický obklad, každému sa to páči, ale áno treba s takým formátom vedieť robiť, steny musia byť rovné a treba si to sakra dobre rozvrhnúť, aby to aj dobre vyzeralo keď sa to nareže na váš rozmer stien. Ak dom ešte pracuje a sadá je tam oveľa väčšia šanca že obklad praskne a výmena je potom tiež náročnejšia

SIkovny majster si poradi. Ako to polozili inde?