icon

Je možné rekonštruovať kúpeľňu a vrátiť vaňu?

Včera o 07:06

Ahojte, pred tromi rokmi som robila rekonštrukciu bytu, kde sme zväčšili kúpelňu a dala som si tam sprchovací kút. Mám 45r a nejak som sa nechala ovplyvniť tým, že kút je v staršom veku lepší ako vaňa. Áno, videla som to aj pri mojich rodičoch, že mali problém vliezť do vane.
Avšak veľmi ľutujem. Mne vaňa veľmi chýba a nie je nad teplý kúpeľ. Sprchovací kút mám na princápe walk in a je to taký dlhší priestor. Oddelení sklom od odstatného priestoru. Myslíte si, že by sa to dalo ešte späť urobi ťak, že by sa tam dala vaňa? AK by som našla menšiu vaňu, bolo by to vôbec technicky možné?

patrike
•
Včera o 07:18

Vsetko je mozne, ked mas peniaze. Ako su tahane rozvody vody ? Vsetko sa musi rozsekat, natahat nove, opat to oblozit ... mas par tisic na tuto zabavku ?

autor
•
Včera o 07:21
@patrike

Vsetko je mozne, ked mas peniaze. Ako su tahane rozvody vody ? Vsetko sa musi rozsekat, natahat nove, opat to oblozit ... mas par tisic na tuto zabavku ?

@patrike myslela som iba stojaciu vaňu, a odtok by by sa riešil. Nemusí byť vôbec obložená. AK by to stalo do 5-6k, nie je problém.

wiwi28
•
Včera o 07:25

My máme tiež prerobenú kúpeľňu tak, že sme namiesto vane dali na celú šírku veľký sprcháč (nelutujem, milujeme to doma) a presne pre tieto prípady som kúpila na temu rozkladaciu vanu. Je to taký veľký bazén, vodotesný a dosť veľký aby sa celkom pohodlne okúpal aj moj muž (190cm, 95kg). Kúpeme sa v tom najmä v zime a v horucom lete, syn to celkom využíva. Ja to skladujem zložené a zavesené na háčiku priamo v sprcháči.

anonym_506fd9
•
Včera o 07:45

@anonym_autor skús to dobre pofotiť (aj pomerať) a zájsť do veľkej predajne sanity, či by nenavrhli riešenie so samostatne stojacou vaňou (s vhodne prevedeným resp. zamaskovaným odtokom) čo najlepšie pasujúcou na existujúci odpad (odtok) a vodovodnú batériu kúta.
Niekde by ti možno poradili aj dobrého remeselníka na realizáciu. A občas sa majstri dajú nájsť aj na známom bazárovom webe.

chrobak7
•
Včera o 07:47

@anonym_autor Bez toho, aby niekto videl aktuálnu dispozíciu kúpeľne - kde sú prívody vody, kade vedú odpady, zástrčky, elektrina - ti nikto nepovie, či je to možné a za koľko. Ale teoreticky to možné je, ale bude to nová rekonštrukcia kúpeľne.

patrike
•
Včera o 07:48
@anonym_506fd9

@anonym_autor skús to dobre pofotiť (aj pomerať) a zájsť do veľkej predajne sanity, či by nenavrhli riešenie so samostatne stojacou vaňou (s vhodne prevedeným resp. zamaskovaným odtokom) čo najlepšie pasujúcou na existujúci odpad (odtok) a vodovodnú batériu kúta.
Niekde by ti možno poradili aj dobrého remeselníka na realizáciu. A občas sa majstri dajú nájsť aj na známom bazárovom webe.

@anonym_506fd9 Lenze sucasny sprchovy kut je zarucene na skrutkach cez obklady. Po jeho vybrati ostanu dierky ...

autor
•
Včera o 07:49
@wiwi28

My máme tiež prerobenú kúpeľňu tak, že sme namiesto vane dali na celú šírku veľký sprcháč (nelutujem, milujeme to doma) a presne pre tieto prípady som kúpila na temu rozkladaciu vanu. Je to taký veľký bazén, vodotesný a dosť veľký aby sa celkom pohodlne okúpal aj moj muž (190cm, 95kg). Kúpeme sa v tom najmä v zime a v horucom lete, syn to celkom využíva. Ja to skladujem zložené a zavesené na háčiku priamo v sprcháči.

@wiwi28 ako to potom vylievate? Lebo je to veľký objem vody podľa mňa, čiže vypustenie je ako?

anonym_506fd9
•
Včera o 07:51
@patrike

@anonym_506fd9 Lenze sucasny sprchovy kut je zarucene na skrutkach cez obklady. Po jeho vybrati ostanu dierky ...

@patrike to určite, ale to sa dá celkom slušne vyspraviť a zaretušovať, niekde vyššie sa dá dať nejaký estetický samolepný háčik a pod.

autor
•
Včera o 08:02

Našla som toto:

patrike
•
Včera o 08:28
@anonym_autor

Našla som toto:

@anonym_autor Ako z toho vypustis vodu ? Co urobis s plesnami v zahyboch ? Ako to budes cistit ?

autor
•
Včera o 08:43
@patrike

@anonym_autor Ako z toho vypustis vodu ? Co urobis s plesnami v zahyboch ? Ako to budes cistit ?

@patrike je tam výpusť, hadica, ktorá ide do odtoku - čiže hadica. Keď sa vypustí, umyjem ju vodou a prípravkom a následne nechám vysušiť. Poskladám, až keď bude suchá. Našla som podobnú cez Kaufland za 169 eur. https://www.kaufland.sk/product/440720835/#widg... Túto si objednám.

anonym_c70ba3
•
Včera o 08:55

@anonym_autor
Su aj kombinovane sprcho -vane my sme to chceli dat mame

wiwi28
•
Včera o 13:02
@anonym_autor

@wiwi28 ako to potom vylievate? Lebo je to veľký objem vody podľa mňa, čiže vypustenie je ako?

@anonym_autor má to dve výpuste - zospodu a z boku. Vypúštam najprv iba z boku a potom až otváram aj spodný. Normálne do odtoku. 1x sa mi podarilo vytopiť kúpeľňu ked som to zle odhadla a prevrátila som ju. Inak sa to vypustí v podstate samo.