icon

Výber medzi veľkoformátovým a klasickým obkladom do kúpeľne

1. jún 2026

Ahojte, čaká nás prerábka kúpeľne a neviem sa rozhodnúť medzi veľkoformátovým obkladom a klasickým rozmerom 30x60. Kúpeľňa má len 5 m2.
Aké máte vy? Už si niekedy pripadám, že z toho rozhodovania a možností mi exploduje hlava. Ďakujem.

anonym_c7b063
•
1. jún 2026

do malej kupelne sú lepšie čo najvačšie kachličky kedze opticky zvačšia kupelnu

patrike
•
1. jún 2026

Co hovori majster obkladac ?

autor
•
1. jún 2026
@patrike

Co hovori majster obkladac ?

@patrike Výber je na mne.

denisa_deniska
•
1. jún 2026

Mne by vôbec neprekážalo dať veľkoformátový obklad do malej kúpeľne. Podľa mňa to nebude mať taký efekt, akého sa ty bojíš. Máme veľkoformátovky aj na malom WC, a neruší to, nikdy som si o tom nič negatívne nepomyslela.. a hlavne, vyzerá to lepšie.

viestta
•
1. jún 2026

Z praktickeho hladiska, cim menej spar, tym lepsie na cistenie. Uplne najlepsie rektifikovany obklad s minimalnymi sparami.

olga_hurajova
•
1. jún 2026

Do malej kúpeľne je cena za m2 ešte výrazne drahšia pri velkoformáte z dôvodu veľkého odpadu (ak teda myslíš velkoformát 240x120 pripadne iné rozmery. Taktiež cena práce za obklad x dlažbu vo velkoformate je násobne vyššia ako primrozmeroch do 120x60.

anonym_760131
•
1. jún 2026

záleží od rozloženia (steny, okná dvere), v prípade, že veľkoformátový obklad, bude treba všade rezať a budeš tam mať 4 kusy celé bez orezu, tak to nemá žiadny význam a vyhla by som sa veľkému formátu, volila by som 60x60 rektifikovateľný. Lepšie sa s ním pracuje, nemáš toľko odpadu (ktorý aj tak musíš zaplatiť) a ani toľko orezov, takže vynikne jeho veľkosť