10 dňovú dcérku dojčím každé 2 hodiny, ale zatiaľ nič nepribrala
Malá má 10 dní kojím každé 2 hodiny, pekne ťahá tak cca pol hodinu dokopy z obidvoch prsnílov no napriek tomu nič nepribrala čo schudla v pôrodnici je na rovnakek váhe, čo môže byť problém ? Po kojení neplače, pekne zaspinká
@cookie29 trápi ma to keď vidím že pekne ťahá mliečko, není potom nepokojná ani nič doktorka nám už chcela dať umelé mlieko, ale ja nechcem zbytočne keď vidím ako ťahá, krmím cez chranice brsdaviek a vždy vidím že mlieko ide, doktorka stále vraví že denne by mala 25 g a tyzdenne 100 g
@lucka63 moja, Tvoje dieťa sa To zdá v poriadku podľa Tvojho inštinktu. Doktorka Kuka do kníh a tabuliek. Holt deti nie vždy idu tabuľkovo. Ja som chodila k pediatrovi so špecializáciou na dojčenie. On drobca odsledoval. A to nás ledva z pôrodnice pustili domov lebo veľmi schudol. Boli sme na hranici 10%. A žiaden problém pre neho. Dnes ma maly 3 roky.
Ty si mama, Ty vidíš. Dôveruj si. Tvoje mlieko je to najlepšie čo mu môžeš dať a jeho zloženie je to najlepšie pre Tvoje dieťatko.
@lucka63 keď kaka po každom kŕmení, možno bude "zradnik" tam. Ale podla mňa to nie je problém. Si predstav že ty by si po každom jedení 💩💩🤷♀️, asi by si tiež nepriberala. Má 10 dní, dieťatko si zvyká na mliečko aj na "život" celkovo.
Pokiaľ nie je vyslovene podvyživena, na hraničných hodnotách určite by som umelé mlieko nedávala. To chce čas. Koľko že ma cm a kg?
Koľko má pocikanych plienok denne? A je ten moč silno žltý alebo skôr priesvitný? Aj podľa toho vieš čo je všetko ok
@lucka63 ja by som ju asi prestala každý deň vážiť, načo 🤷♀️? Ono veľa záleží od toho ako často a koľko vykaka. U novorodencov to spraví dosť gramov.
Naš schudol z 3400g na 3200g a domov ked sme šli tak mal okolo 3150g. Tiež papal všelijako, dosť aj grckal ale umelé dr nenavrhla. Ja by som ešte vydržala a dr to aj povedala.
A chcela by som vedieť, prečo podľa tvojej dr keď je spokojná nemusí byť nájdená. Ved hladné deti sa najviac jeduju 🤦♀️
@nykkushka veď to nechaoem ani ja díva sa na mna ako keby som jej klamala , povie mi viete kolko tu uz bolo takych mamiciek co si myslelo ze ma mlieko, hovorim jej ale mala pekne uz papa, po papani zaspinka je kludna, a ona ze to nezavysi od toho, tak ja uz neviem 🤷♀️ este mame len 10 dni, zda sa mi to skoro na umele mlieko, ucit ju na to
@nykkushka mali sme aj silnu zltacku, aj este troska ma v nemocnici sa aj 6 hldin nezobudli na jedenie, nutili ma budit ju aj sestricky ju budili ale bez sance ale teraz doma uz jej davam papat cca kazde 2 hodiny a v noci tak po 3 alebo 4 hodinach aj to nie vzdy sa sama zobudi
Sestričky tam asi nepoznajú motto ze Spiace dieťa sa NIKDY nebudi 🤣🤦♀️.
Naš keď bol malinky tiež dokázal dlllhk v noci spat, až som bola nervozna ci žije. Ale neriešila som nejak že by kvoli tomu nepriberal.
Fakt skus sa s nejakou laktacnou poradiť, poprípade povedz dr, že dávaš umelé a nedávaj.
Ja si myslím, ze malinka bude naberať aj bez um
@lucka63 čítam tieto komentáre a môžem len súhlasiť s babami vyššie,porozmýšľala by som nad zmenou pediatričky..ja som sa trápila s kojenim pri prvom babätku a zvládli sme to,iné ženy by to už dávno vzdali,dostatok spánku,odpočinku,veľa tekutín kľudne aj nejake vitamínky ako napr.Femibion je skvelý😊 👍 stáleho užívam,mám 4.mesačné bábätko a ide nám kojenie skvele čomu sa veľmi teším..
@nykkushka to platí len na začiatku. Už si presne nepamätám koľko či to bol časový údaj alebo kým sa nedostane naspäť na pôrodnú váhu. Ja viem, že na toto dosť tlačili v rámci prípravy aj potom. To bola jediná vec. Aj keď priznávam že prvé noci som si dala budík. A bohužiaľ potom môj drobec nespal viac než 3 hodiny vyše dvoch rokov :(
Moj maly zacal priberat az po cca.dvoch tyzdnoch. Dovtedy chudol. A pritom sa hned prisal uz na porodnej sale a ked sa rozbehlo mliecko pekne papal. Kvoli zltacke bol spavejsi, ale dr povedala, ze nam da este 2t a uvidi sa. Za tie 2t sa tak rozpapal ze pribral 400g. Daj tomu cas a pocuvaj svoj instinkt. Mne povedala, ze po kojeni mam odsavat a kvazi ho tym dotlacit. Skusala som, ale skoro mi to pokazilo kojenie, tak som prestala a iba kojim. Dr som to povedala a ona ze ok. Tak popripade zmen dr. Nie som fanaticky zastanca kojenia, ale ked to ide, pride mi nezmyselne davat UM. Ine by bolo keby mlieko naozaj nebolo. Vtedy by som ani ja nevahala len aby babo bolo spokojne. Dokonca mam v zasobe kupene keby nieco.
@lucka63 Ahoj určite pokračuj v dojčení...teraz je také "moderné" prejsť na UM - je to skrátka väčší biznis pre firmy...ak žena dojčí, neprináša im zisky. Materské mlieko je to najlepšie, čo môžeš svojmu dieťatku dať. Ja som používala chrániče na bradavky 7 a pol mesiaca a tak sa mi jedného dňa začala s klobúčikmi hrať a krátko na to, sa prisala bez nich... Aby som mala silné mlieko, začala som oveľa viac jesť a neskôr som začala brať aj vitamíny. Držím prsty ❤🍀
Dcérka priberala najprv veľmi pomaly, Dr. Kázala príkrmovat, príkrmovali sme cez cievku asi 4 dni, mlieko mi potom nabehlo. Dcérka mi dokázala aj kilo pribrať za mesiac. Takže kľud, každé je iné.
Ak pekne spinka, nie je nervózna tak by to malo byt v poriadku. Môže navyše nárast do dĺžky a na to využiť energiu z mliečka namiesto na váhu. teda ak nesplnia nejako extrémne veľa slebo niečo
Super to robíš, odkojila som si 3 deti, uz su velke. Ale keď ma stále pokakanu plienku, tak čo ma pribrať, ako nechapem, ved vsetko strávi. Aj moja jedna bola taka, ze pomaličky priberala. Hladne dieta je nervózne, placlive, nespi tolko. Podla mna urcite aj rastie do dlzky, tak potom sa necuduj, ze nepribrala. Neboj, rob si ďalej takto a nestresuj, ty si jej matka a ty sama vidíš, ze jej stačí. Neskúšala si dat dole klobúčiky ? Mliečko sa ti ešte len rozbehne viac, je príliš skoro hovoriť, že máš slabé mlieko. Hlavne nestresuj. Skus pozrieť stránku MAMILA, urcite ti pomôže sa utvrdit, ze to robíš dobre a hlavne pre svoje dieťa. Nestresuj a aj oddychuj, aby ste to spolu zvládli.
Neviem preco kojis cez chranice, ale ak sa ti da tak ich skus dat prec, mozno postupne. Ja som tak kojila prvu dceru, jednak som nevedela co je to kojenie a jednak bola malicka a moju bradavku nevedela chytit a tak ked si zvykla na klobuciky a cez klobucik vycucla bradavku do spravneho tvaru, rychlo som dala klobucik dole a bolo. S priberanim je to tazko, mali by priberat a este tak male dietatko pribera dost vela na zaciatku. Nechcem ta stresovat, ale tak sledovat to treba a postupne ak nebude priberat tak vylucit vsetky moznosti. Ja mam rocnu dceru, ktora mi asi od 10 mesiaca nepriberala a poslali nas aj na gastro vysetrenie, este mame ist aj so srdieckom. No u nas sme presli na nutrilon a vsetkos a vyriesilo, ale tak doktorka pre istotu chcela aj vysetrenia. zelam vela sil a hlavne klud, kazdy problem ma svoje riesenie.

Kľud. Môjmu drobcovi trvalo mesiac kým sa vrátil na pôrodnú váhu.