10 dňovú dcérku dojčím každé 2 hodiny, ale zatiaľ nič nepribrala
Malá má 10 dní kojím každé 2 hodiny, pekne ťahá tak cca pol hodinu dokopy z obidvoch prsnílov no napriek tomu nič nepribrala čo schudla v pôrodnici je na rovnakek váhe, čo môže byť problém ? Po kojení neplače, pekne zaspinká
@lucka63 no kazda pani doktorka je ina a my sme s druhou dcerou boli tiez pod tabulkovymi cislami a pani doktorka z gastro ambulancie len na dieta pozrela a povedala ze je zdrave, ze sa riadne hybe, reaguje a to ze je pod normou tak netreba riesit. Nasa sestricka detska nam povedala ze oni takto nepriberali a nakoniec zistili srdcovu vadu, taku co sa mala zistit uz pocas tehotenstva a mala rovno rodit v BA a dietatko mali hned po porode operovat. To vsak teraz ale nechcem strasit, no na druhej strane treba byt obozretni, lebo za nepriberanim mozu byt aj vazne problemy.
Ahoj,každá laktačná ti povie klobúčiky zahodit,bradavka je nepodstatná(alebo ju máš vpacenu dnu?),dolezite je aby mala veľkú cast dvorca v puse. Niekto si ju vyťahuje von aj odsavackou. Tiež som používala prvých 7 dní klobúčiky a potom som ich zahodila.kukni si videá na nete ako správne prikladať. Ja som sa naučila kojit z knižky pre mamicky. Sestricky v nemocnici ma tiež nepodporili že mám malé bradavky, len rychlo utekajte klobúčiky kupovat aby nemali so mnou starosti a dieťaťu dávali cukrovu vodu... Mne prekážala perinka,tak som si dcérku dávala na vankúš a opierala jej bruško o moje bruško. A kojenie sa nám super rozbehlo,aj druhú dcérku som kojila,priberali ukážkovo. Obe mali žltačky, prvá stále pri kojeni zaspavala a naše kojenie trvalo niekedy aj 50 minút. Keď si neskúsená podporu a videá nájdeš aj na mamila.sk. Drzkaj sa
@cool123 Mne pomáhalo bud keď sme ležali na boku alebo malá bola na mne na brusku- vtedy sa tak pricuclaaaa. Postupne som sa pomaly obracala a mala si zvykla. Mala som tiež problémy, velke prsia, velka bradavka, dajte si klobúčik, fuuu tolko rečí na novorodeneckom. Ale doma sme si nasli taku polohu, aby bolo super. Kojenecký vankus nam bol super pomocník tiez.
@lucka63 cau. Mne dr povedala, ze jedno kojenie iba z jedneho prsa, aby sa babo dostalo aj k zadnemu mlieku. Predne mlieko je menej tukove, viac akoby vody, od smadu; zadne mlieko je viac tukove, je biele a je na zasytenie. To predne mlieko na zaciatku je akoby trocha namodraste.
@lucka63 necitala som vsetky komentare, tak neviem ci to tu uz nejaka maminka napisala ale poradim ti jedno kojenie kojit iba z 1 prsnika a dalsie kojenie zase z druheho. Najprv totizto ide tzv predne mlieko kvazi od smadu a potom tucnejsie zadne. Ked jej prska striedas pri kojeni je mozne ze nestihne vytahat az to zadne 🤷🏼♀️
Baby dakujem za rady stvrtok sme mali u doktorky 2920 g , vcera vecer 2915 a dnes vecer 2975 g tak dufam ze to pojde uz dobrou cestou🙂❤
@lucka63 riad sa dietatkom. Kludne pri jednom dojceni striedaj prsniky. Najprv z jedneho, ked este bude pytat, daj aj z druheho pri tom istom dojceni - ak si bude pytat, ze z jedneho nestaci. PS. syna som dojcila dlho. Drzim palce. Super, ze mas takto dobre rozbehnute dojcenie. Skus dojcit bez klobucikov.
@sika206 ďakujem pekne, krásne sa do 2 týždnov dostala na pôrodnú váhu dnes ma 23 dní a z 2910 g ma 3340, nič jej nieje pekné pije mliečko dokonca už niekedy aj bez klobúčikov ked sa jej nechce dám klobúčik ale snažím sa úplne bez nich, takže si myslím že doktorkine úvahy, že 7 dňové bábätko nepribralo a dávať umelé mlieko, úplne zbytočné😉 pekne ťahala aj predtým mliečko no pribrala až neskôr čo podľa mňa není nič strašne. Ale ďakujem všetkým za rady 😉 asi keď mala 10 dní začala krásne priberať

@tinkag No som chcela ci robim nieco zle ked mi nepribera, ze co to moze sposobovat, ci mam riedke mlieko alebo co, skusam prikladat aj bez klobucikov lenze medokaze si chytit bradavku kedze mi hned padne dnu mam ju ochu cez klobucik si ju pekne vytiahne