15 mesačný syn je závislý na materskom mlieku

qwer2019
8. jan 2022

Ahojte. Kde začať... Som smutná... Syn 15m. Cca od polovice septembra bol naučený cez deň na fľašku UM, iba pred obednym spánkom mal MM a bol už kojený len v noci...ale.. začiatkom novembra ochorel. Mal akútny infekt horných dýchacích ciest. Skončili sme po pár dňoch v nemocnici, keďže stav sa mu zhoršoval a prvé dni naša doktorka, to vcelku ignorovala, že mám prísť až za pár dní. Tých pár dní sme už nevydržali a skončili sme v nemocnici. Malý začal byť opäť plne kojeny, keďže tuhú stravu odmietal. A tu začal problém... Odvtedy je ťažké do neho dostať normálne jedlo a to bol papkáč... A najväčší problém je, že cez deň si každú chvíľu pýta MM, a keďže mu každú chvíľu nechcem dať plače. Fľašku totálne odmieta. Som zúfalá. Hryzie, bolia ma bradavky a vyčerpáva má to. Čo mám prosím robiť?

elizabet173
8. jan 2022

@qwer2019 fľašu by som mu nedávala, mlieko do hrnčeka, ak si rozhodnutá ešte kojiť, tak vždy ho postav na zem, keď ťa pohryzie a nedostane. Ja by som ešte chvíľu vydržala, keď sa na jar oteplí, budete viac vonku, naučíš sa, že vonku nie. Ešte je malý, ťažko mu vysvetlíš. Ak chceš kojenie ukončiť, prelep bradavky, máš boľavé a ukonči to.

qwer2019
autor
8. jan 2022

@elizabet173 a čím ich prelepit? Už som skúšala aj obväz a dostal sa aj cezeň

elizabet173
8. jan 2022

@qwer2019 leukoplastom, rýchloobväzom, ale nedovoľ mu dotýkať sa ťa. Iba ukáž a mlieko nie je

qwer2019
autor
8. jan 2022

@elizabet173 ďakujem. Skúsim

luliu
8. jan 2022

@qwer2019 alebo si natri bradavky octom keď bude chcieť piť

kolonica4
8. jan 2022

skus dojcit ked si vypyta a tesit sa z toho, ze mu vies dat to najlepsie. deti su castokrat mudrejsie ako my... 🙂

poopsie
8. jan 2022

Nedaj, minulo sa.. Za tri dni si ani nespomenie... Žiadne teraz ano, teraz nie... Má z toho zbytočne zmätok

juliasb
8. jan 2022

Ahoj @qwer2019, ja nesúhlasím s tým názorom, že deti sú múdrejšie ako my a vedia lepšie, čo potrebujú. Keby moje deti mohli o tom rozhodovať, jedli by jedine, len a iba cukríky. Možno maximálne ešte biely rožok s maslom, aj to raz denne.
Ale ja verím, že som od Boha dostala rozum, dostala som zodpovednosť za ich zdravie a preto im dávam 2x denne ovocie a 3x denne k jedlu zeleninu.
Myslim,ze bábätká a celkovo deti sa stále ešte rozhodujú pudovo.
Ak by pilo moje dieťa takto veľa MM, bála by som sa, že mu budú chýbať ostatné živiny, ktoré už nepochybne potrebuje. MM je skvelá a úžasná vec, ale v 15m už nestačí iba to.
Ja byť tebou, rozhodla by som sa bud s MM prestať alebo skôr dávať mu ho len na zaspatie večer a na denný spánok.
Z tvojho príspevku mam pocit, že sa bojíš mu povedať nie. Píšeš ze plače, píšeš, že '' Už som skúšala aj obväz a dostal sa aj cezeň''. Ale on nie je 80kg chlap, čo ťa dokáže vyvaliť na zem a mlieko vysať.
Ja som mala tiez najprv výčitky hovoriť nie, ale som si uvedomila, že život ti nehovorí vždy áno. Živiť nejde ako vždy chceme. Deti sa to musia naučiť tiež, že občas nedostanú co chcú. Lebo potom sa vešajú v 15 rokoch kvôli frajerke. Proste často veci nejdu ako chcem ale život ide ďalej.
Ja v takých situáciách poviem rozhodne NIE. Deti plaču, normalna vec, je im to ľúto. Nenechám ich potom v tom sama, mojkam ich, zamestnávam inak, ukludnujem hračkou, pesničkou, hladkanim, rozprávkou.. Spravidla si o par cvíľ už ani nespomenu

qwer2019
autor
8. jan 2022

@juliasb myslíš ze sa mu nesnažím povedať nie? Ale ten plač je hrozný. A keď plače on plače aj staršia sestra (2,5r) čiže musím brať ohľad aj na ňu. Furt sa mu snažím dat niečo do rúk. Momentálne ho najlepšie odlákap jablkom a tycinkami, ale tým sa tiež nemoze kŕmiť do nekonečna.

juliasb
9. jan 2022

@qwer2019 ja si myslím, že plače preto lebo vie, že mu to plakanie pomôže. Ja som musela obe deti prestať kojiť zo zdravotných dôvodov (moja operácia). Tiež plakali hystericky, srdcervuco. Možno 5-6x, kým pochopili, že to myslím vážne a plakať nemá zmysel. (a to boli ešte o čosi mladší než 15m). Potom pochopili, ďalej neplakal a sú rovnako šťastné deti ako predtým

qwer2019
autor
9. jan 2022

@juliasb napíšem ti správu.

qwer2019
autor
9. jan 2022

Dnes som zistila, že horčicu nemá rad. Nikdy som si nemyslela, ze siahnem po takomto nie ideálnom riešení, ale zrejme iná cesta nevedie. Na obed mi vďaka tomuto spôsobu zjedol tanier polievky a ďalší kačky z knedľou.

mareri
23. jan 2022

chuti mu 🙂 je to pekne. Ale už by som ho pomaly odvykala, aby pomaly prešiel na flašku, podla mna už je vhodna doba

qwer2019
autor
24. jan 2022

@mareri ja som ho už mala cez deň na fľaši. Lenže v novembri bol strašne chorí, skončili sme aj v nemocnici a odvtedy chce len MM. Ale teraz už pár dní sem tam si vezme aj fľašu cez deň. Tak uvidím.