2 mesiace po odstavení mi začalo tiecť mlieko

liviqua
30. máj 2015

Keď mala malá 7 mesiacov začalo mi odchádzať mlieko až sa nakoniec stratilo úplne, dokonca som aj dostala menštruáciu. Teraz sú to už dva mesiace, čo sme na UM, a zrazu mi začalo tiecť mlieko. Nie ozaj že tiecť, ale približne 7x za deň pocítim trošku mokro na bradavkách a na tričko mám malý mokrý fliačik. Trvá to už cca 5 dní. Dnes som postrehla, že keď si zmačknem bradavku, vychádza biele mlieko, ale dolonca aj také zo žlté, čo bolo na začiatku. Z oboch. Tehotná by som byť nemala, pred dvoma dňami mi akurát skončili moje dni. Je to normálne? Čo sa deje?

liavan
30. máj 2015

Ja mám úplne ten istý problém! A tiež nechápem, že čo to...

liviqua
autor
30. máj 2015

Naozaj nikto nič??? Žiadne skúsenosti?

liviqua
autor
30. máj 2015

@liavan Píšem IP 🙂

zuzulos1
30. máj 2015

Ja nekojim uz rok a pol a stale nieco vyteka,ked zmacknem 🙂

liviqua
autor
30. máj 2015

@zuzulos1 Zuzka, ale mne už mlieko úplne odišlo a zrazu mo svojvoľne tečie, nemusím ani zmačknúť... Jednoducho akoby sa znova rozbehla tvorba... Takže myslíš, že je to normálne? Nemusím sa znepokojovať?

lulu1981
30. máj 2015

Zacni pit matovy caj aspon 2 x denne. To zastavi mieko urcite.

zuzica4
30. máj 2015

Ahoj,ja som mala podobny problem,dcerku som kojila len do 7 mesiacov,lebo posledne 2 mesaice to bol len boj a plac dookola koli nedodastatku mlieka.Cim dalej menej a menej tak som to vzdala a po niekolkych mesiacoch som si tiez nasla na prsniku par kvapiek aj po stlaceni,tak mi lekarka predpisala tabletky na zastavnie mlieka.ale tiez som nechapala,ze po tak dlhom case je to este mozne.A myslim,ze 2 mesiace to neni az taka dlha doba na to aby ti mliecko zmizlo uplne.(cisto len moj laicky nazor) Mozno skus ten caj co ti poradila lulu alebo zavolaj lekarke.

@liviqua
@liavan

zuzulos1
30. máj 2015

Neviem...ak ti to velmi vadi,skus lekara.babske rady nepoznam.mne ide len kvapocka,ked silno zmacknem.no po takom kratkom case,ako pises ty,mi islo samovolne..niekde tu jedna holka pisala,ze jej mame vyteka mliecko aj po 30 rocnej odstavke ;) ale nechcem ta (a ani seba 🙂 ) strasit...snad sa nam to upravi ;)

standu
30. máj 2015

Ja som mala mlieko este zo tristvrte roka po ukonceni dvojrocneho dojcenia. Pytala som sa gynekologa a ze je to ok. Ak ti to prekaza, skus matu, ta tlmi tvorbu a salvia by ju mala uplne zastavit. Alebo mozes skusit dojcit, ci odstriekane mliecko dat dietatku, ved je omnoho hodnotnejsie ako umele.. pripadne uz len k lekarovi ist pre lieky na zastavenie tvorby.

martinka_martinka
30. máj 2015