icon

7 týždňová dcéra prestala sať z prsníka

eevicka83
14. dec 2013

Ahojte. Velmi prosim o radu ako dalej...moja dcerka ma 7 tyzdnov doterax plne dojcena bez cumlika bez fladky. Priberala okolo 150g tyxdenne.dostala vsak nadchu este prve dni nadchy papala a postupne uplne prestala a pritom sme osavali nostrk a pri dojceni som nemala pocit ze nevie dychat...neviem ci ju este nieco ine boli alebo co. Ale ja som zufala lebo akonahle ju prilozim zoberie prsnik a zaspi hned...od nervozity sa mi nrchce spustat uz ani mlieko ani do odsavacky.cize ho je malo a ja neviem ako sa ukludnit.hrozne velmi chcem vylucne dojcit.bola u nas aj laktacna ake nic sme nevyriesili.ona s prisatim doteraz problem nemala.no ale uz zacala len spat a spat...zatial som sa snaxila jej mliecko dat striekackou ale to vypije tazko 20 ml..cika uz hrozne malo..cievku na prsnik som si tiez dala ale nesaje tak ani z cievky nejde...som nutena dat flasu s mliekom ale som z toho zufala..pytam sa seba .kde sa stala chyba ked doteraz sme sa plne dojcili...ako to napravit??? Bez flase jrj hrozi dehydratacia a neprospievanie.dr. povedal ze ju da na infuzie do nemocnice ale to nechceme...myslite ze ked bude parkrat pit z flase prsnik u z nebude sat??!potrebujem ju z flasou dostat z najhorsieho...okrem toho som taka nervozna ze mliecko nejde ani do odsavacky takze sa mi velmi znizuje tvorba a to jem donperidon( costi) senovku a benedikt....takze uz nemam co spravit...a mala sa uz sama nebudi co predtym nebol problem... vela sme sa nosili v satke uplne casto sme boli spolu telo na telo tak nevhapem ci by jedna hlupa choroba toto vsetko pokazila????!!!nemstr este nejaky napad ako to vyriesit a ukludnit sa a uvolnit ?

Strana
z3
zuzkaanicka
15. dec 2013

@eevicka83 neboj, ona zosilnie a potom sa riadne rozkojis ... na kojenie nic ine okrem pohody a casteho prikladania nefunguje a samozrejme-dietatko musi byt v poriadku 😉 ... pred kojenim si daj teply obklad na prsnik, alebo teplu sprchu, rychlejsie sa Ti bude spustat, ale hlavne nezufaj-lebo tym sa to len zhorsuje 😉 ... velmi Ti drzim paste, v prvom rade nech je mala v poriadku 😉

eevicka83
autor
15. dec 2013

@quaxi myslim si to iste aj som to napisala.. mam to prestudovane ale nebudem sa tu hadat o liekoch. 🙂

eevicka83
autor
15. dec 2013

@zuzi0110 no presne niekedy mam pocit ze tam nic nie je v prsiach a ked mala taha tak sa mliecko spusta.. ale tomusi pekne pravidelne tahat nie tak ako to robila ked som napisala temu...

eevicka83
autor
15. dec 2013

@boka79 aj ja som myslela na to ze si asi zapamatala nieco co jej bolo zle ked ta choroba zacala... lebo inak som to nevidela ani nevidim.

eevicka83
autor
15. dec 2013

strasne vam vsetkym ktore ste ma psychicky podrzali dakujem za rady velmi mi to pomohlo, neviem to ani opisat ako som sa potesila ze je tolko mamiciek co ma chapu a radia... ste strasne zlate. 🙂

zuzkaanicka
15. dec 2013

@eevicka83 k tym liekom len tolko ... pokial dieta (alebo odsavacka) nebude stimulovat tvorbu mlieka, tak si mozete dat aj neviem co, mlieko sa proste v pozadovanom mnozstve tvorit nebude ... toto je nastastie velmi dobre zariadene, takze cim viac mlieka odsajes (Ty, alebo dieta), tym viac sa Ti vytvori 😉

lauricka
15. dec 2013

@eevicka83 ak chces poriadne stimulovat, odsavaj pravidelne kazde tri hodiny oba prsniky

lauricka
15. dec 2013

@eevicka83 flasku medela mam na predaj. Potom este tomee tippee a avent maju nieco take obdobne, pozri si ich stranky a co maju v ponuke...

eevicka83
autor
15. dec 2013

@zuzkaanicka to mas uuplnu pravdu. fakt je to tak..

eevicka83
autor
15. dec 2013

@lauricka uz som ju objednala...skoda ze si nenapisala skor. a je dobra ci ste ani neskusali?

quaxi
16. dec 2013

@zuzkaanicka ved ta ani neobvinujem ze si proti kojeniu a pod., a jasne ze prikladanie je omnoho dolezitejsie, ale ak potrebuje zena pomoct este aj liekmi, tieto su naozaj bezpecne a omnoho ucinnejsie nez rozne babske vymysly typu vinea, pivo, slepacia polievka a pod. To ze sa nemaju brat popri dojceni je pisane na takmer vsetkych liekoch, vyrobcovia to tam musia napisat, kym nemaju velke studie na mnozstve dojciacich zien, ktore sa nikomu nechce platit. Ale logicky ak tu istu vec babatko moze prijimat priamo, nemoze mu uskodit, ak sa mu z nej dostane velmi mala davka nepriamo cez MM. Vzdy treba posudzovat nielen to, aka je pripadna skoda sposobena podanim lieku, ale aj ake su ine moznosti - v tomto pripade jedina druha moznost je UM, ktore ma omnoho vacsie nevyhody.

zuzkaanicka
16. dec 2013

@quaxi pozri, ja si myslim, ze tie lieky nutne nie su ... pokial je dobre prisatie, dieta je zdrave, matka nesleduje hodinky, ale dieta, tak nevidim dovod pre nejake lieky (zdrave nebudu, o tom ma nepresvedcis) ... ak je nejaka laktacna kriza, treba ju riesit castym prikladanim a nie liekmi ... keby som mala 2-3 dni cele prekojit, tak budem radsej, ako keby som si mala dat nejaky liek na podporu tvorby mlieka ... ale je to na zvazeni kazdej jednej matky, ja pisem iba o sebe, nikoho to nenutim robit takto ... a co sa tyka toho, ze na studie nie su peniaze, skor si myslim, ze je to o tom, ze pokusy na malych detoch su velke riziko-nebude to iba o peniazoch 😉

zuzkaanicka
16. dec 2013

@quaxi a este doplnim ... proste ak je problem s nedostatkom mlieka, tak ho treba riesit, ale nie liekmi-treba odstranit nejaku chybu, ktoru zrejme maminka robi ... jednoducho tie lieky su z mojho pohladu hlupost, ale hadat sa nebudem ... ja by som si ich nedala, to proste neriesi problem, dost mozne, ze je to len take placebo 😉

quaxi
16. dec 2013

@zuzkaanicka ja poznam viacero zien, ktorym prave tieto lieky pomohli zachranit dojcenie, pretoze napr. pri kombinacii strajku a zleho spustania mlieka ti caste prikladanie az tak nepomoze, treba nejako dosiahnut zvysenie tvorby, aby dieta bolo vobec ochotne sa prisavat a vydrzat aspon nejaku dobu na prsniku, aby ho stimulovalo, a nie kazdej zene zafunguje odsavacka. Nevravim ze tie lieky su zdrave, ale vravim ze su menej skodlive ako prechod na UM. To je dost velky rozdiel 😉 Inac ta uplne chapem, lebo este pred par rokmi som mala rovnaky postoj ako ty, ale ked som si o tom kadeco pozistovala, tak som zmenila nazor a aj spatne olutovala, ze som tuto moznost zavrhla v situacii, kedy by mi pomohla. Nie vzdy sa da hned odstranit pricina problemov s kojenim, liekmi vies ziskat viac casu na riesenie problemu a znizit sancu, ze kym sa naprava prejavi, sa dietatko odstavi.

zuzkaanicka
16. dec 2013

@quaxi neviem prezila som strajk, prezila som to, ze mi v porodnici naucili dieta na flasku a mladsia dcera mala silny reflux a aj s nou som si uzila riaden strajk ... takze skusenosti mam viac ako dost, napriek tomu, ja by som ten liek nebrala, ale ako som uz pisala, je to na kazdej jednej zene, co urobi 😉

lauricka
16. dec 2013

@eevicka83 ahoj, flasa by sa mala pouzivat az vtedy, ked sa dieta nauci sat z prsnika, teda, asi po mesiaci od narodenia, to uz by malo zvladat. Ja som ju kupila, ked mali dvojcata tri mesiace a oni boli flaskovi, len som to chcela vyskusat. Ale kedze sa nevedeli poriadne kojit, nevedeli poriadne tahat ani z tej flase. To vedia kojene deti 🙂 . Je to trochu ine, nez pohoda na klasickej flasi. Pol roka som im aspon odsavala moje mlieko a snazila sa prikladat, nech si aspon trochu cucnu. Drzim palce.

barcelona94901
16. dec 2013

@barbs24 pani doležitá si tým prešla,nedala na radu,kašli na kojenie,prešla aj zápalmi a odkojila si tri roky 😉 áno,existuje kopec výhovoriek prečo niečo nejde,našťastie ešte stále je viac mamičiek,ktoré ti ukážu ,že pozri ,ale ved takto to ide ,skus to 😉
dufam,že ak ja budem potrebovať pomoc s kojením, poradiť v niečom ,ešte budu aj dojčiace maminky existovať a nebudu sa báť mi poradiť,aby ich niektoré nedojčiace,frustrované maminy v laktačnej poradni nezastrašili radami kašli na to,nedojči,ja som tiež nedojčila ,tak nemusíš ani ty 😖 😖
ja som za laktačnu poradnu vdačná

boka79
16. dec 2013

@barcelona94901
Tiez si myslim, ze v tejto poradni je treba radit, ako dalej moct dojcit. To je aj to , co mamicka chcela a vyskusala velmi vela sposobov, aby sa to upravilo a mamicka moze byt na seba pysna, ze sa jej to teraz vylepsilo. Takychto strajkov este bude.Netreba sa nechat zastrasit.
A odpovede tipu, moje dieta malo UM a nic mu neni by som vobec neakceptovala, lebo to sa moze prejavit neskor a to tak, ze to vobec nemusi dat dane do suvisu s UM. Materske mliecko je a bude najlepsie, preto sa netreba pri prvom probleme vzdat. 🙂

eevicka83
autor
16. dec 2013

@barcelona94901
@boka79 baby este raz dakujeeeeeeeeeem. ste velmi mile.. a vsetky rady za to aby som to nevzdavala mi strasne pomohli..

zuzkaanicka
16. dec 2013

@eevicka83 tak ako? ... uz je to lepsie? 🙂

boka79
16. dec 2013

@eevicka83
neni zac, aj mne pomahali 🙂 ked bolo treba , a to bolo 🙂Je to uz lepsie? uz sa malinka umudrila?

barbs24
16. dec 2013

@barcelona94901 pozri sa sem. keby ti islo o zdravie tvojho dietata, a mala by si si vybrat ci mas dat UM aby sa najedlo a zabranit jeho hospitalizacii, urcite by si nedojcila dalej a bila sa do hrude ze si to dokazala. a ak predsa, tak asi chybicka sa vloudila...ja som nepovedala ze dojcit netreba, alebo ze som ja nechcela, ja som dojcila, ale vybrala som si rasej cestu kde moje dieta nebolo v ohrozeni, dala som mu UM, a mne klesala tvorba mlieka, az kym sa mi nestratilo. nerozpravaj mi tu take ze kazda matka ktora nekojila dlho len nechcela. tymto urazas vela mamiciek, ktore to chceli, ale bohuzial sa nedalo. nechcem zmenit tvoj nazor, lebo viem ze tu zo mna budes robit donekonecna tu zlu a hlupu, ale mne to je uz v podstate jedno. moje dieta bolo od mesiaca na UM, pretoze ho lubim, a za nic na svete by som nedovolila aby sa mu nieco stalo iba kvoli mojej sebeckosti, ze chcem nieco silou mocou dokazat. pekne prospievalo, ma rok a miluje ma najviac na svete. a je mi jedno ci ma tu bude nejaka dojciaca matka zhadzovat, viem ze som pre nu ta najlepsia. a ja som jej dala nieco viac ako nejake mlieko. dala som jej ZIVOT a NEKONECNU LASKU a znesiem jej aj modre z neba, a uz sa budem opakovat, ale budem ju milovat do posledneho okamihu svojho zivota, a viem, ze nikdy sa namna nebude hnevat za to, ze som jej nemohla dat materske mlieko..matka nema byt sudena podla toho ci dojcila alebo nedojcila. toto je moj posledny prispevok, prajem ti vela mlieka. Peace

eevicka83
autor
16. dec 2013

je to lepsie 🙂 nie vzdy ale uz je lepsie a to je dolezite... ktovie co to bolo ale je mi to jedno len nech sa to nezopakuje iba to sa modlim.

barcelona94901
17. dec 2013

@barbs24 reagovala som na tvoju vetu,kašli na dojčenie,tak neprekrucaj ,
mier svetu, 😉 😝

barbs24
17. dec 2013

@barcelona94901 mohla si reagovat na vetu kasli na dojcenie ked ty sama prekrucas ked reagujes na 'kasli na dojcenie' lebo je to vytrhnute z kontextu. ale uz mi prosim nepis o tom ja som uz skoncila, a kto si to precita vie ako som to myslela, takze nie, neprekrucam vobec nic. uz to nechaj tak

barcelona94901
17. dec 2013

@barbs24 tri dni píšeš,sa dušuješ že už nenapíšem do diskusie ,moj posledný príspevok....a stále píšeš ,teraz ,že ja nemám písať..
asi nie si uplne vyrovnaná a mala by si sa nad tým aj troška zamyslieť ,v čom spočíva tvoja frustrácia a radšej si užívaj predvianočnu atmosféru 😉

ja som rada ,že existuje laktačná poradna a že maminka píše,že je to lepšie ,čo viac si priať 🙂

barbs24
17. dec 2013

@barcelona94901 ja som vyrovnana az moc, to skor ty niesi ked ti pisem presne uz tri dni ze mi neodpisuj, vies ked mi odpisujes aj po takom prispevku kde to uz chcem fakt zabalit, a ty stale buzerujes. . a nie nenapisem uz do ziadnej diskusie, ale to neznamena ze neodpisem tebe ked s tebou sa tak super pise :] proste mi to neda . ale mas pravdu ja som ta hlupa ze ti vobec odpisem, lebo tym ti ukazujem ze ma uz fakt series :D a ja si vianocnu atmosferu uzivam, neboj nikto z MK moje vianoce neovplyvni./a ked tak iba v dobrom/ a urcite niesom frustrovana z diania na mamickovskej stranke, toto nieje zivot :]

ja nevravim ze nepis mamickam ako maju dojcit, rad rad, ved si odbornicka a to nielen na dojcenie ale myslim ze na vsetko :] asi si aj psychologicka, a vidim ze aj vyborna stalkerka ked mas tak nastudovany moj fotoblog :]

barcelona94901
17. dec 2013

@barbs24 som rada,že maminka to nezabalila a že je lepšie,to je tá skutočná podstata laktačnej poradne 😉

barbs24
17. dec 2013

@barcelona94901 mas uplnu pravdu. myslela som si ze jej dieta je na tom ovela horsie, kedze jej prvy prispevok tak vyzeral. a ked je lepsie tak je to super.

katka1906
19. okt 2015

skuste moringu 🙂

Strana
z3