Nedostatok MM - poraďte, čo zvýši produkciu?

sobi20
15. sep 2020

Dobry den,pisala som tu pred casom. Mam dvojmesacneho synceka,kt mal uz porodnu vahu vysoku 4230 g,momentalne ma 6010 g. Bohuzial,mojho mliecka mu nestaci. Na radu laktacnej poradkyne dokrmujem syna um ml cievkou na prsniku,pred dokrmovanim stlacam prsniky,aby sa celkom vyprazdnili,malemu sme dali aj strihnut uzdicku,no stale ma mojho mliecka malo😔. Dobrala som aj tri balenia benedikt+senovka,bez viditelnej zmeny na mlieku (len bolo zo mna senovku citit). Momentalne "ako poslednu nadej" uzivam Costi 2x1 tblt denne (neberiem ziadne ine lieky,ani nemam ine zdravotne problemy,takze kontraindikacie nehrozia). Pijem hroznovu stavu Matysak,caje na podporu dojcenia,ale nic nepomaha. Vedeli by ste mi este nieco odporucit,pripadne poradit, ci sa mam zmierit s tym,ze budem dokrmovat UM...Mimochodom,maly odmieta cumliky,takze ani z flase nepije. Dakujem za kazdu Vasu radu.

0silvia0
15. sep 2020

@sobi20 ja som kojila na poziadanie, prikladala aj kazdych 10 minut, a po tyzdni takehoto neustaleho prikladania sa mmozstvo zvysilo.

sobi20
autor
15. sep 2020

@0silvia0 toto praktikujem tiez,ale nepomohlo, v noci cisto kojim-nedokrmujem

0silvia0
15. sep 2020

@sobi20 ako dlho to praktizujes a ako dlho pocitujes nedostatok mlieka?

shallimar
15. sep 2020

Len prikladať a prikladať, ale sú aj zeny, ktorým to nepomôže. V mojom okolí sú aj také, čo mali mlieka dosť, dojcili a okolo tretieho mesiaca zrazu mali málo a nepomohlo im nič a skúšali fakt vsetko. Keď to nepojde, tak um nie je hanba, hlavne nech je malý najedený a prospieva.

Mne osobne pomáha čierne pivo. Jedno pivo desinku občas dojčiaca žena môže, konzultované aj u gynekológa aj u pediatra.

0silvia0
15. sep 2020

@shallimar ten druhy-treti mesiac byvaju laktacne krizy, tiez som mala pocit, ze nemam uz ani kvapku mlieka. Tyzden som nic nerobila, len prikladala vo dne v noci, ale ono sa to rozbehlo. Bola som aj zufala, aj nestastna, ale nedokrmila som...

evica01
15. sep 2020

@sobi20 ako sa prejavuje nedostatok mlieka?
Ved prikladaj furt. Aky dopyt taka ponuka. Mliecka sa ti irobi tolko kolko potrebujes.
Pi vody vela, papaj tvaroh, polievky a pod.
2 mesiace je akuratna doba na kojenie.
Neskusis zapojit svoj "sedliacky" rozum a vynechat laktacnu poradkynu. Pocuvaj pocitom 🙂

sobi20
autor
15. sep 2020

@0silvia0 odpoved na obe otazky: v podstate cca necely mesiac

0silvia0
15. sep 2020

@sobi20 ale ked dokrmujes um, netvori sa ti preto menej mlieka?
Ja som pri prvom dietati mala neustale zapaly, laktacne krizy, stale nieco, ale rozhodla som sa, ze to dam. Ked bolo treba, fakt som nic nerobila, len kojila.
Druhe dieta bolo bez laktacnych kriz aj bez zápalov...

pribinak
15. sep 2020

Podľa mna si urobila maximum. Keď to nejde tak to nejde.

0silvia0
15. sep 2020

@sobi20 ako pise @pribinak..
Ked mas pocit, ze si uz urobila vsetko a viac sa neda, tak nezufaj a prejdi na umele mlieko...

misana84
15. sep 2020

ja som mala ten isty problem a ten tlak, že kojit a to je pre dieta to naj bol strasny. Ja som dokrmovala a malej chutilo a bola spokojna. Ked sme to skusali bola nonstop na prsniku a ja som už bola z toho hotova.Neries proste viem, že to niekto nepochopi ale ano, žena može mat aj malo mlieka. ja som už potom len odsavala aby aspon trosku mala aj mojho...denne ked som dala 100ml som bola frajerka.

luba41
15. sep 2020

zmen laktačnú poradkynu,.. uzdičky daj znova skontrolovat , sú dobre strihnuté? daj ich znova skontrolovat tu v skupine https://www.modrykonik.sk/group/8304/ a cvičit po strihnutí ...pribrať 2kg za 2 mesice nie je málo, ..nasadzovat bylinky a UM bola chyba-lebo to problem nerieši..večerné plače detí sú normálne - nehovoria nič o málo mlieka..a sama nevidíš, či máš málo mlieka... zníženie tvorby nastane len nesprávnym prisatím a chybami v technike dojčenia..

hipuska
15. sep 2020

A ako vieš, že máš nedostatok mlieka? Ako si to teda zistila?

misana84
15. sep 2020

@hipuska ja som vedela, že som kojila 2 hodiny vkuse ...

sobi20
autor
15. sep 2020

@hipuska maly bol neustale nespokojny,plakal,hladal,certil sa. jedine som ho ukludnila"osalila" v kociku,kde zaspal, od stvrt dokrmujem um ml na prsniku plus moje, mam ine dieta. je spokojny,mame rezim,vidim,ze je mu dobre.

misana84
15. sep 2020

@sobi20 a to je doležite!!!

makova333
15. sep 2020

@sobi20 to ktory idiot ti predpisal costi ked nemas indikaciu na jeho uzivanie????? Ak este nie si uplne prepnuta z toho, ze za kazdu cenu len dojcit, tak to hned vysad. A ak treba dokrmuj, nie je na tom nic hrozne, hold mas hladosa a urcite geneticky dane mnozstvo mlieka, ktore tvoje telo vie vyprodukovat. Nie vsetky sme mliekarne a nie na vsetky funguje cim viac prikladas tym viac mlieka mas. Proste kazda sme ina.

sejan
15. sep 2020

@sobi20 no mne veľmi pomohla bazalka...a to myslím vážne... Normálne kúpiš sušenú bazalku a tri krát denne čaj. Ja som si vždy ráno,na obed a večer zaliala tri čaje ,a to čaj Na kojenie, tento bazalkový a do tretej šálky som si urobila mix fenikel, rasca a aniz.A toto som pila ráno, na obed a večer. Mala som pocit že celý deň nič iné nerobím, len pijem a chodím na wc. A ešte k tomu aspoň tri litre vody čistej. Tú bazalku mi poradila bylinkárka.A ešte mi poradila teplé tmavé pivo. To som pila jedno za deň, to som si dala večer s mužom. Tiež som mala zo začiatku málo mliecka a museli sme dokrmovať cievkou.A plus prikladať kedy sa dá. Ja viem máš pocit že nič iné nerobíš len ohľadom toho kojenia riešiš ale vydrž, to mliečko príde.