Ako často a dlho odsávať materské mlieko?
Ahojte, malý ma 2m. Odsávak 5-7x denne po 20min.
Odsajem dokopy cca 1300ml. Malý mi vypije 600-700 ml.
Mala by som stále pokračovať ? Alebo mám odsávať už pomenej ked to mám celkom rozbehnuté ?
Ide mi o to, že mi to už začína prekážať, ale zároveň nechcem prísť o mlieko. Pokiaľ mu chcem dávať svoje aspoň 6m, tak musím odsávať toľko x koľko bábätko pije ?
Ja teda odsavam 4x denne s toho 3x "v noci". Chýba mi na jednu dávku to majú umelé aj keď niektoré dni im vydá moje na všetky dávky. Mám ale dvojičky takže sa vôbec nechcem stresovať tým že sú dokrmovany a ani nechcem obetovať cez deň čas čo sa hráme alebo kocikujeme tým že odsavam. Chalani majú 4,5mesiaca prvé 2mesiace som odsavala pri každom kŕmení a v podstate som mala tiež jednu chýbajúcu dávku. Ale zas naši sú veľký papkaci a našťastie zatial ešte väčší spaci takže mám čas od 18 do 7 kým oni spinkaju stihnúť 3x a ešte sa aj vyspat. Dúfam že mi mlieko vydrží kým budú mať 6mesiacov a budem spokojná že som im dala koľko som mohla a potom uvidím koľko ho bude ale zrusim ešte jedno odsavanie
6xdenne, 20 minut. Ak zvacsis casove rozostupy, zacne klesat produkcia mlieka
Ak chceš materské mlieko, mala by si pokračovať. 🙂

Ja som odsávala po každom kŕmení vždy o cca 30-40 ml viac, ako vypila. Napr keď vypila 100 ml, odsala som 140 po kŕmení. A trvalo mi to od 20 do 30 min, aj v noci som odsávala. Pol roka, už by som so toho asi nešla opäť... Ale tak s vedomím, že je to pre malú to naj, som si to takto riešila.