icon

Ako dojčiť vonku v zime?

25. aug 2025

Ahojte ženy, čakám svoje prvé bábätko, ma sa narodiť v zime, a občas ma napadnú také praktické veci, ako napríklad to, že ako sa dá nakojiť maličké bábo v zime, keď sa niet kam schovať dnu, ani si kam sadnúť? Keď budem chcieť ísť dajme tomu na hodinovú prechádzku a zobudí sa a bude chcieť si cucnúť, a nebude kam sa ísť schovať do tepla a sadnutí si, ako sa to prakticky dá riešiť? Vopred ďakujem za rady a tipy ☺️

Strana
z2
anonym_8e2afd
25. aug 2025

@anonym_autor riešila som to tak, že som vybrala dieťa aj s fusakom rozopla si bundu, mikinu, nakojila na stojaka a potom sme šli ďalej.

nattyond
25. aug 2025

Keď bol ešte maličký a potreboval kojiť každú chvíľu, tak som chodila len tu po sídlisku, aby som sa mohla rýchlo vrátiť. Maličké babo by som nevyberala v zime z fusaku. Závisí kde sa chceš ísť prechádzať, v meste vieš vždy ísť do nejakej kaviarne, reštiky, atď.

kavasmliekom
25. aug 2025

@anonym_autor tak chodiť von tak, aby bolo kde utekať, alebo domov, toľko poplače.

sovica
25. aug 2025

Vrátiš sa domov, nakojíš a pôjdeš opäť von. Predpokladám však, že ak pred prechádzkou dieťa nakojíš a prebalíš, tak min 2 hodiny v pohode vydrží bez ďalšieho mlieka, tú hodinu určite👍

autor
25. aug 2025
@kavasmliekom

@anonym_autor tak chodiť von tak, aby bolo kde utekať, alebo domov, toľko poplače.

Ďakujem vám, hádam si nájdeme nejaký režim.

evcagabi
25. aug 2025

Ja som raz dojcila v pekarenskej predajni co som mala po ceste - spytala som sa pani predavacky, poslala ma do takeho kumbalu a bolo 😅 v tesco kabinke tiez 😅

anonym_344d87
25. aug 2025

Ja som dieta vedela nakojit aj priamo v nosiči.
Som našťastie lepšie obdarená (C), zvykla som na nahnut nad kočík a dieťa mi ležalo v kočíku a takto som kojila ;)

kiki68
25. aug 2025
@anonym_8e2afd

@anonym_autor riešila som to tak, že som vybrala dieťa aj s fusakom rozopla si bundu, mikinu, nakojila na stojaka a potom sme šli ďalej.

@anonym_8e2afd presne takto aj ja

prunee
25. aug 2025

Moj je decemrovy, zo zaciatku som ho chodila von kocikovat len blizko pri bytovke, po zobudeni domov nakojit. A von sme isli vzdy ked bol maly nakojeny a prebaleny, pospal si aj hodinku-dve.

len_nig
25. aug 2025

Ja mám jedno dieťa koniec októbra, ďalšie december a reálne ani raz sa nám nestala situácia že by som musela kojit počas prechádzky vonku 😊 vždy sa najedli pred a po.

spongebob1
25. aug 2025

Kojit v zime vonku 🙉. Uplne idealne na prsniky a malicke babatko.
Nemysli si, ze ked ti zima bude liezt pod nechty, ze budes chciet dlhsie vozit ako hodinu. Nevyspata, uzimena.

anonym_f0c6e5
25. aug 2025

@anonym_autor a co takto nakojiť, prebaliť, obliecť a ist tak von? Nedá sa takto? Budeš vonku nebodaj 10 hodín, ze ti dieta nevydrží?

vladi4444
25. aug 2025

Ani raz som nekojila vonku. Napila sa, a 2-3 hodky spala v kočíku. Uvidíš, ako budeš mat bábo 🙂

simca06022011
25. aug 2025

@anonym_autor nijak, proste nebudes davat cucnut ak pojdes na hodinu von. Co chces zamrznut? vela zien nekoji vonku ani v lete ak nejdu na poldnove vylety. Vzdy predtym ako som isla von som dieta nakrmila, prebalila a tak isla.

autor
25. aug 2025
@simca06022011

@anonym_autor nijak, proste nebudes davat cucnut ak pojdes na hodinu von. Co chces zamrznut? vela zien nekoji vonku ani v lete ak nejdu na poldnove vylety. Vzdy predtym ako som isla von som dieta nakrmila, prebalila a tak isla.

@simca06022011 vôbec ešte neviem čo od drobca čakať, a občas budem potrebovať ísť na cca 50-60 min prechádzku bez možnosti sa niekam zašiť, tak zisťujem ako to iné ženy robia 😁 ale moja predstava je tiež že vydrží ten čas, uvidíme, veď prispôsobím si to

zuzanna33
25. aug 2025

Vždy som išla von s tým že budem mať miesto na prebalenie a nakrmenie. Malý je Decembrový takže v zime by som ho nevyberala aj sme išli napríklad aj venčiť zobrala som si nosič (klokanku) a naklonila na "rýchlo" ale radšej som volila komfort. Pri veľmi malých deťoch cca do roka sa dá pekne nastaviť režim

tianna
25. aug 2025

@anonym_autor kojila som všetky 3 deti, 2 mladšie do samoodstavenia, ale nikdy som vonku nekojila 😁 keď boli bábätká chodili sme len po našom sídlisku, keď sa zobudili, šli sme domov 🙂 pred prechádzkou som ich nakojila, prechádzku takmer vždy prespali 🙂

krasneleto
25. aug 2025

@anonym_autor jednoducho... naplanujes si prechadzku von tak, aby si nesla 7 km od domu, ale ked sa babatko zobudi, nakrmis ho v pohodli domova, jednak mozes ochoriet a jednak, kto by kojil v mraze... a na druhej strane si myslim, ze kym sa na taketo dlhe prechadzky s dojcenym dietatom odhodlas, budes mat davno vychytane, kolko vydrzi v kociku a tomu prisposobis dojcenie aj cas vonku

diewcatqoo
25. aug 2025

Prve dieta mam decembrove a v zime som ani raz nedojcila vonku. Potom v lete, ked sme uz chodili na dlhsie prechadzky a vylety, tak ano. Ale vtedy v zime, ked sa narodil, tak nie.

himedzi
25. aug 2025

Tak blbú otázku som tu už dávno nečítala

simca06022011
25. aug 2025
@anonym_autor

@simca06022011 vôbec ešte neviem čo od drobca čakať, a občas budem potrebovať ísť na cca 50-60 min prechádzku bez možnosti sa niekam zašiť, tak zisťujem ako to iné ženy robia 😁 ale moja predstava je tiež že vydrží ten čas, uvidíme, veď prispôsobím si to

@anonym_autor ja som teda davala UM, ale doslova som si male dieta naucila na "casovac", mne viac menej jedanvala presne v intervaloch a tym padom som nemala problem naplanovat vsetko od nakupu, prechadzky, fajrontu v parku, kavy aj domaceho riadenie... a kedze malokto okolo mna v tej dobe nedojcil viem,, ze nemali baby problem ist na hodinu dve von a nevytahovat dieta z kocika... v zime. To dieta ani smadne nie je, ak ci chce cucnut, tak jedine ak sa zobudi a je nespokojne, lebo mne mala napr. prespala vsetky prechadzky (su deti ktore nie... ale tie budu nespokojne nie od hladu, ale celkovo z kocika) , co by mohlo poriesil nie prsnik ale napr. cumel (ak sa davaju dojcenym detom...)

lienka.7
25. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dieta nemáš ale kojiť každých 50-60 minút, to máš odkiaľ prosím ta?

lienka.7
25. aug 2025
@himedzi

Tak blbú otázku som tu už dávno nečítala

@himedzi tiež si myslím... ešte že je internet a ss... Inak by niektoré asi nevedeli fakt čo a 🤦‍♀️

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
zuzanita1609
25. aug 2025

Akože baby,toto počítate za zimu? Aj môj chlap, celý zamrznuty,dokonca už rozmýšľal začať kúriť... šibe ľuďom? Toto nie je zima,zabudli ľudia,keď boli ozaj sneh a mráz hlavne, ktorý štipal pri dýchaní? Jazyky sa lepili na kov? Aká zima sakra? A to som zo severu...

anonym_2864cc
25. aug 2025
@zuzanita1609

Akože baby,toto počítate za zimu? Aj môj chlap, celý zamrznuty,dokonca už rozmýšľal začať kúriť... šibe ľuďom? Toto nie je zima,zabudli ľudia,keď boli ozaj sneh a mráz hlavne, ktorý štipal pri dýchaní? Jazyky sa lepili na kov? Aká zima sakra? A to som zo severu...

@zuzanita1609 bábätko sa má narodiť v zime (zimné obdobie), nie v "terajšej zime". Nechápem, ako si to mohla takto pochopiť.. ako vieš, aké počasie bude v decembri - marci?

zuzanita1609
25. aug 2025
@anonym_2864cc

@zuzanita1609 bábätko sa má narodiť v zime (zimné obdobie), nie v "terajšej zime". Nechápem, ako si to mohla takto pochopiť.. ako vieš, aké počasie bude v decembri - marci?

@anonym_2864cc Tak to som nečítala,že sa má narodiť v zime,cez zimné mesiace,bolo treba napísať,bo zima už nie je ani v zime. A kojit von v zime,asi naše babky,matky by povedali viac,ako kojili a bola fakt zima.

malaopicka
25. aug 2025

Vytiahneš, nakrmis. Ja mám decembrové dieťa, v živote nemal fusak ako novorodenec a normálne som ho vyberala - neumrel, nikdy nebol chorý.

zuzanita1609
25. aug 2025
@malaopicka

Vytiahneš, nakrmis. Ja mám decembrové dieťa, v živote nemal fusak ako novorodenec a normálne som ho vyberala - neumrel, nikdy nebol chorý.

@malaopicka veď práve preto,kojilo sa aj v zime. Nechcem to porovnávať,ale makaky v Japonsku koja svoje deti v prameňoch s teplou vodou,alebo obyčajne na stromoch. Ako kojit v zime...

katulienkax
25. aug 2025

Vacsina normalnych v zime vonku nekoji ale naplanuje prachdzku tak aby nebolo hladne a dobry pomocnik je cumel lebo z mnohym matiek si dieta urobi cumel a kojenie nie je len o jedeni. A tie premotivovane davaju prsbik vsade ked dieta zamrnci

Strana
z2