Ako dojčiť vonku v zime?
Ahojte ženy, čakám svoje prvé bábätko, ma sa narodiť v zime, a občas ma napadnú také praktické veci, ako napríklad to, že ako sa dá nakojiť maličké bábo v zime, keď sa niet kam schovať dnu, ani si kam sadnúť? Keď budem chcieť ísť dajme tomu na hodinovú prechádzku a zobudí sa a bude chcieť si cucnúť, a nebude kam sa ísť schovať do tepla a sadnutí si, ako sa to prakticky dá riešiť? Vopred ďakujem za rady a tipy ☺️
Keď bol ešte maličký a potreboval kojiť každú chvíľu, tak som chodila len tu po sídlisku, aby som sa mohla rýchlo vrátiť. Maličké babo by som nevyberala v zime z fusaku. Závisí kde sa chceš ísť prechádzať, v meste vieš vždy ísť do nejakej kaviarne, reštiky, atď.
@anonym_autor tak chodiť von tak, aby bolo kde utekať, alebo domov, toľko poplače.
Vrátiš sa domov, nakojíš a pôjdeš opäť von. Predpokladám však, že ak pred prechádzkou dieťa nakojíš a prebalíš, tak min 2 hodiny v pohode vydrží bez ďalšieho mlieka, tú hodinu určite👍
@anonym_autor tak chodiť von tak, aby bolo kde utekať, alebo domov, toľko poplače.
Ďakujem vám, hádam si nájdeme nejaký režim.
Ja som raz dojcila v pekarenskej predajni co som mala po ceste - spytala som sa pani predavacky, poslala ma do takeho kumbalu a bolo 😅 v tesco kabinke tiez 😅
Ja som dieta vedela nakojit aj priamo v nosiči.
Som našťastie lepšie obdarená (C), zvykla som na nahnut nad kočík a dieťa mi ležalo v kočíku a takto som kojila ;)
@anonym_autor riešila som to tak, že som vybrala dieťa aj s fusakom rozopla si bundu, mikinu, nakojila na stojaka a potom sme šli ďalej.
@anonym_8e2afd presne takto aj ja
Moj je decemrovy, zo zaciatku som ho chodila von kocikovat len blizko pri bytovke, po zobudeni domov nakojit. A von sme isli vzdy ked bol maly nakojeny a prebaleny, pospal si aj hodinku-dve.
Ja mám jedno dieťa koniec októbra, ďalšie december a reálne ani raz sa nám nestala situácia že by som musela kojit počas prechádzky vonku 😊 vždy sa najedli pred a po.
Kojit v zime vonku 🙉. Uplne idealne na prsniky a malicke babatko.
Nemysli si, ze ked ti zima bude liezt pod nechty, ze budes chciet dlhsie vozit ako hodinu. Nevyspata, uzimena.
@anonym_autor a co takto nakojiť, prebaliť, obliecť a ist tak von? Nedá sa takto? Budeš vonku nebodaj 10 hodín, ze ti dieta nevydrží?
Ani raz som nekojila vonku. Napila sa, a 2-3 hodky spala v kočíku. Uvidíš, ako budeš mat bábo 🙂
@anonym_autor nijak, proste nebudes davat cucnut ak pojdes na hodinu von. Co chces zamrznut? vela zien nekoji vonku ani v lete ak nejdu na poldnove vylety. Vzdy predtym ako som isla von som dieta nakrmila, prebalila a tak isla.
@anonym_autor nijak, proste nebudes davat cucnut ak pojdes na hodinu von. Co chces zamrznut? vela zien nekoji vonku ani v lete ak nejdu na poldnove vylety. Vzdy predtym ako som isla von som dieta nakrmila, prebalila a tak isla.
@simca06022011 vôbec ešte neviem čo od drobca čakať, a občas budem potrebovať ísť na cca 50-60 min prechádzku bez možnosti sa niekam zašiť, tak zisťujem ako to iné ženy robia 😁 ale moja predstava je tiež že vydrží ten čas, uvidíme, veď prispôsobím si to
Vždy som išla von s tým že budem mať miesto na prebalenie a nakrmenie. Malý je Decembrový takže v zime by som ho nevyberala aj sme išli napríklad aj venčiť zobrala som si nosič (klokanku) a naklonila na "rýchlo" ale radšej som volila komfort. Pri veľmi malých deťoch cca do roka sa dá pekne nastaviť režim
@anonym_autor kojila som všetky 3 deti, 2 mladšie do samoodstavenia, ale nikdy som vonku nekojila 😁 keď boli bábätká chodili sme len po našom sídlisku, keď sa zobudili, šli sme domov 🙂 pred prechádzkou som ich nakojila, prechádzku takmer vždy prespali 🙂
@anonym_autor jednoducho... naplanujes si prechadzku von tak, aby si nesla 7 km od domu, ale ked sa babatko zobudi, nakrmis ho v pohodli domova, jednak mozes ochoriet a jednak, kto by kojil v mraze... a na druhej strane si myslim, ze kym sa na taketo dlhe prechadzky s dojcenym dietatom odhodlas, budes mat davno vychytane, kolko vydrzi v kociku a tomu prisposobis dojcenie aj cas vonku
Prve dieta mam decembrove a v zime som ani raz nedojcila vonku. Potom v lete, ked sme uz chodili na dlhsie prechadzky a vylety, tak ano. Ale vtedy v zime, ked sa narodil, tak nie.
Tak blbú otázku som tu už dávno nečítala
@simca06022011 vôbec ešte neviem čo od drobca čakať, a občas budem potrebovať ísť na cca 50-60 min prechádzku bez možnosti sa niekam zašiť, tak zisťujem ako to iné ženy robia 😁 ale moja predstava je tiež že vydrží ten čas, uvidíme, veď prispôsobím si to
@anonym_autor ja som teda davala UM, ale doslova som si male dieta naucila na "casovac", mne viac menej jedanvala presne v intervaloch a tym padom som nemala problem naplanovat vsetko od nakupu, prechadzky, fajrontu v parku, kavy aj domaceho riadenie... a kedze malokto okolo mna v tej dobe nedojcil viem,, ze nemali baby problem ist na hodinu dve von a nevytahovat dieta z kocika... v zime. To dieta ani smadne nie je, ak ci chce cucnut, tak jedine ak sa zobudi a je nespokojne, lebo mne mala napr. prespala vsetky prechadzky (su deti ktore nie... ale tie budu nespokojne nie od hladu, ale celkovo z kocika) , co by mohlo poriesil nie prsnik ale napr. cumel (ak sa davaju dojcenym detom...)
@anonym_autor dieta nemáš ale kojiť každých 50-60 minút, to máš odkiaľ prosím ta?
Akože baby,toto počítate za zimu? Aj môj chlap, celý zamrznuty,dokonca už rozmýšľal začať kúriť... šibe ľuďom? Toto nie je zima,zabudli ľudia,keď boli ozaj sneh a mráz hlavne, ktorý štipal pri dýchaní? Jazyky sa lepili na kov? Aká zima sakra? A to som zo severu...
Akože baby,toto počítate za zimu? Aj môj chlap, celý zamrznuty,dokonca už rozmýšľal začať kúriť... šibe ľuďom? Toto nie je zima,zabudli ľudia,keď boli ozaj sneh a mráz hlavne, ktorý štipal pri dýchaní? Jazyky sa lepili na kov? Aká zima sakra? A to som zo severu...
@zuzanita1609 bábätko sa má narodiť v zime (zimné obdobie), nie v "terajšej zime". Nechápem, ako si to mohla takto pochopiť.. ako vieš, aké počasie bude v decembri - marci?
@zuzanita1609 bábätko sa má narodiť v zime (zimné obdobie), nie v "terajšej zime". Nechápem, ako si to mohla takto pochopiť.. ako vieš, aké počasie bude v decembri - marci?
@anonym_2864cc Tak to som nečítala,že sa má narodiť v zime,cez zimné mesiace,bolo treba napísať,bo zima už nie je ani v zime. A kojit von v zime,asi naše babky,matky by povedali viac,ako kojili a bola fakt zima.
Vytiahneš, nakrmis. Ja mám decembrové dieťa, v živote nemal fusak ako novorodenec a normálne som ho vyberala - neumrel, nikdy nebol chorý.
Vytiahneš, nakrmis. Ja mám decembrové dieťa, v živote nemal fusak ako novorodenec a normálne som ho vyberala - neumrel, nikdy nebol chorý.
@malaopicka veď práve preto,kojilo sa aj v zime. Nechcem to porovnávať,ale makaky v Japonsku koja svoje deti v prameňoch s teplou vodou,alebo obyčajne na stromoch. Ako kojit v zime...
Vacsina normalnych v zime vonku nekoji ale naplanuje prachdzku tak aby nebolo hladne a dobry pomocnik je cumel lebo z mnohym matiek si dieta urobi cumel a kojenie nie je len o jedeni. A tie premotivovane davaju prsbik vsade ked dieta zamrnci

@anonym_autor riešila som to tak, že som vybrala dieťa aj s fusakom rozopla si bundu, mikinu, nakojila na stojaka a potom sme šli ďalej.