icon

Ako dosiahnem, aby dieťa bolo plne dojčené?

28. aug 2023

Baby som po sekcii babetko plakalo na prsniku nescelo do pusy. Teraz potaha no ked kdeme napr z domu prec neprikladam ho, ked sme doma nie vzdy ma naladu. Napr mu pred krmwnim ponuknem oranik a ked uz je nervozne da hlavicku nabok a nechce ho. Ked je spava ani tolko. Prakticky nakoji sa len ked ma naladu pokoj.. ako to mate vy budite nasilu??alebo? Laktacna mi to neodporucala vraj bude mat na prsnik averziu a ani tolko nepotaha…. Dakujem za kazdu radu

Strana
z2
svetlonos
28. aug 2023

Ahoj,
napisem ti za seba. Odsavaj lebo podla tvojich info za chvilu nebudes mat mlieko. Maly obaja mu pilu z flase aj prsnika. Zaciatkom nevedeli vytiahnut dostatok, preto odsavacka a flaska. A teda nikam daleko nechodim pokial som nebola rozkojena.
Odsavaj aspom katde 4 hodiny a medzi 2-5 rano odsaj tiez. Nebudula som.

autor
28. aug 2023

@svetlonos myslim si ze mlieka mam dost ked sa mala nakoji odgrgne si ma aj plnu pusinku od mliecka.Mlieko mi aj samovolne vyteka.. Poctivo vela pijem jem vyvary… odsavam v noci akurad nie.. Jedine co nemozem brat je senovka a benedikt ma z toho koliky..

kitycat
28. aug 2023

No ja som prve 2 tyzdne nevyliezla z domu (pridal k tomu aj cisarsky) a len som kojila kazde 3h, aj v noci a aj som budila, resp vzala prebalila a prilozila, spala aj na mne. Neskor som Von som chodila to spala dlhsie v kociku a kojila som ked sme sa vratili. Zo zaciatku som aj odsavala, slo to pomalsie a ked som za chcilu odsala 60ml uz som prestala, uz som vedela ze je dobre.

Ked je babo moc hladne tak sa tak hneva az nevies co s nim, tak klud hlavne, mozes skusit aj zavinut do plienky

(Pozn. pod ciarou neCHcelo)

reanda
28. aug 2023

a v com je problem? je hladna? ci krmis aj um?

autor
28. aug 2023

@reanda problem je v tom, ze nekojim ju plne. Ked je spava nezobudi sa nechcem ju budit nasilu potom place az je bordova prsnik nevezme.Ledva do nej natlacim flasu. A ked je nervozna ani tolko. Ako docielit aby som zahodila flasu aj odsavacku a jednodcuho vytiahla prsnik a hockedy kojila 😞

aiana24
28. aug 2023

A nechces ju teda furt z prsa kojit? Ked je to mimo domu problem tak bud proste doma. Si v sestonedeli? Ak hej tak to ma byt cas pokoja, ja som bola len doma.

autor
28. aug 2023

@kitycat ano moju nemozem namna na bruskomoolohovot koli zlomenej klucnej kosti..odsajem 60ml raz za 10minut inikedy dlhsie.. tak neviem ci je to dobre ci zle

nafka0483
28. aug 2023

Ponukaj prsnik kym este nie je prilis hladna. Pomrvi sa, skus prilozit. Zacne otvarat pusinku, skus prilozit. Tulus si ju k sebe a otvori pusu alebo vodis ze hlada prsnik, hned priloz.
Nepises kolko ma, moja nevladala sat, takze odmietala prsnik. Odsavala som a dacala z flase a stale skusala prikladat a po 2 tyzdnoch zosilnela a uz sala krasne sama, postupne nebola potrebna flasa.

reanda
28. aug 2023

ona spi a ked sa zobudi, tak hned zacne plakat a nechce prsnik? a nervozna je preco? no ked chces plne kojit, tak koj a netlac do nej flasu.. ak uz reve a je nervozna, nechaj ju najprv ukludnit a prsnik ponukni potom.. neboj sa, neumrie hladom.. ona je nervozna asi aj z teba, ze ty si nervozna, ze ten prsnik nechce

autor
28. aug 2023

@aiana24 toje pravda, my sme tasli iba k svokrovcom a mojim rodicom aby sme neboli zatvoreny len v byte kedze oni maju domy a zahrady

anavixy
28. aug 2023

No v prvom rade musis prikladat vtedy, ked dieta na to ma naladu, presne ako pises. To znamena ze musis sledovat prve znamky hladu, ked je uz dieta velmi hladne, chce jest okamzite a nie este sa stelovat na prsnik. Dalsia moznost je prikladat dieta v polospanku, vtedy vacsinou neprotestuje a napapa sa. Pre tvorbu mlieka je klucove aj dojcenie/odsavanie v noci, ovela viac, nez benedikt alebo senovka. V noci je najvyssia hladina prolaktinu, odporuca sa aspon raz odsat alebo nadojcit. Dokrmujes teda odsatym MM, ked ho mas dost? Dieta sa uz prisava spravne? Na prsniku preglga? Ukazala ti LP ako vyzera spravne prisatie, ako spravne prilozit, rozne polohy..
Aj s klucnou kostou moze byt na tebe, na boku, koza na kozu. Ako citam, tvoj problem bude hlavne ten, ze ju nechas prilis vyhladovat. Nemusi byt uplne bdela, na to aby sa napapala, skus to v polospanku.

autor
28. aug 2023

@reanda nieze hned. Kedy ako.. kazde 3 hodiny ju budime na papanie cize niekedy sa zobudi skor a uz place. Ked ju budim ja tak mame ritual ze prv prebalime a tak papat..no a vtom je niekedy kludna ide na prsnik a niekedy uz taka nedockava ze hryzie si pesticky a uz place a prsnik nechce otaca hlavucku skriabe sa

autor
28. aug 2023

@nafka0483 16 dni

autor
28. aug 2023

@anavixy ano vezme do lusinky aj dvorec taha prehlta aj odrgne pusinku ma od mliecka v tom nieje problem myslim si len jej chyba ten drive aby úlne zabudla na flasu a teda ja uz zacnem skor prikladat uz aa nebudem sustredit na tabulky

reanda
28. aug 2023

tak najprv pises, ze ju nechces budit a potom, ze ju kazde tri hodiny budite.. ja by som ju nebudila.. a ked sa zobudi, tak daj prsnik hned, nie az po prebaleni.. prebalit mozes potom a po prebaleni pripadne dat este prsnik na ukludnenie..

autor
28. aug 2023

@reanda ved budime ju na papanie.. Ale ked niekedy vypije davku naviac a spi ako drevo ze nelace nevrti sa ze je hladna tak ju budime az na dalsiu dekadu

autor
28. aug 2023

@reanda tak skusim takto. Ptebalenim asi stracam cas😕

nafka0483
28. aug 2023

Neprebaluj. Ked chce papat, tak dat hned. Lebo potom presne ako pises - velmi sa rozculi.
Daj ma prsnik a uvidis ked si urobi pauzu tak prebal a dah znovu ma prsnik. Alebo prebalis po nakrmeni. Len vela ponukaj prsnik, ak odmietne, potom flasa, ale vzdy prvy nukat prsnik. Mne sa to podarilo roznehnut, drzim palce ;)

autor
28. aug 2023

@nafka0483 dakujem tak o chvilu idem nato prv ju zobudim prsnik a tak prebalovanie a dakujem

reanda
28. aug 2023

na papanie ju netreba budit.. ona sa zobudi sama, az bude hladna.. nemusis ju krmit kazde tri hodiny.. zvlast, ak chces dojcit, tam maju deti uplne iny rezim, taky, aky si same nastavia, ako potrebuju

nafka0483
28. aug 2023

Vyskusaj 🙂 a neviem ci malo pribera ale ha som malu uz potom nebudila. Ked bola hladna, tak sa zobudila.
To neplatilo prvy tyzden-dva kym mala zltacku a bola viac spava, to som budila aby nechudla. Ale potom uz nie a priberala pekne, sama sa zobudila na hlad.

autor
28. aug 2023

@reanda chapem no to nam kazala pesiatricka tak robit do troch mesiacov

autor
28. aug 2023

@nafka0483 ano bola chuducka ale uz oribrala uz nechodime ani na prevazenie… a to budenie kazde tri hodiny nam kazala pediatricka☹️Do trich mesiacov

reanda
28. aug 2023

a chces vyhoviet komu? dietatu, ci pediatricke?

autor
28. aug 2023

@reanda jasne ze dietatu ale snad ked ju nebudeme budit neschudne…

anavixy
28. aug 2023

Kazde tri hodiny dojcit je blbost ze az..
Dojci sa na poziadanie, v novorodeneckom veku to znamena cez den MINIMALNE kazde 3 hodiny, to znamena, ze ked je dieta hladne po hodine, tak mu dam papat po hodine, ked spi uz tri hodiny, tak ho jemne zobudim a prilozim, obzvlast ak ako pises bolo dieta “chuducke”. Potom po mesiaci uz ju nemusis budit ani cez den, ak bude dobre priberat, ale v novorodenenckom veku je to trochu ine. V noci budit nemusis kazde 3h, ani novorodenca, ale urcite by sa mal aspon jeden raz nadojcit.
A dalsia velmi dolezita vec je, ze si musis nastudovata ke su znamky hladu, pretoze vela mamiciek si mysli ze jeidna hnamka hladu je plac, lenze vtedy je uz neskoro. Takze odlozit perinku, odlozit rukavicky a podobne nepotrebne veci a vsimat si dieta, tie prejavy hladu sa totiz daju a maju odsledovat v spanku, ked sa zacne dieta mrvit, otaca hlavicku, ovoniava/olizuje si pesticky, vtedy je najvyssi cas a vtedy mas aj cas prebalit a nadojcit, hoci velmi pravdepodobne sa dieta pokaka pocas dojcenia, takze kludne to nechaj na potom.
A co je to davka naviac? Ved dieta nadojci, ponukni oba prsniky (zasa nesledujeme cas, nech saje kolko chce, ked sa odpoji, ponukni druhy prsnik) a hotovo, ked zaspi, nech spi a ked sa o hodinu zacne budit na hlad, tak nadojcis o hodinu, ale nadojcis.

svetlonos
28. aug 2023

Joj ved ona je este malinka a mala zlomeninu, chuďa. Kup si vahu a vaz si ju doma sama. V kauflande mali/ maju vahu dedsku za 30€ myslim. Minimalne by tyzdenne mala pribrat 170g.
Mozno je este slaba a nevitiahne tolko alebo ma este bolesti, neviem.
Ale netrap sa. Nasi mali - prvy bol po w dnoch na i fuzke koli atb, mal nejaky virus a slabo sal. Preto nehrozilo ani potom, ze by som len kojila. On za 2 hodiny vytiahol 2ml len. Plne dojcit so
zacala v 11 tyzdni az. V noci v polospanku po leziacky. Predtym som kojila niekedy len 3 x tyzdenne 🙈. Raz vecer to klaplo a za 2 dni aj cez den. Kojila som uspesne cez 2 roky.
Druhy maly mal nizky cukor aj zltacku, takze tiez odsavacka a flasa. Teraz ma 2 mesiace. Odsajem si ked dlhsie pospi a mlieko si potom zmrazim. Vezmem si ho poto na ihrisko a dam z flasky. Vie pekne prepinat medzi flasou a kojenim. Vyhoda je v tom, ze mozem ist kludne k dr. a muz dokaze nakrmit.
Tiez som mala zo zaciatku budit kazde 2,5-3 hodiny. Pribera ale vela, takze ked ako 6 tyzdnovy prespal v noci 7 hodin v kuse, nebudila som ho.
V noci treba krmit/ odsavat ako ti uz vissie pisali, koli prolaktinu.
Neboj to zvladnete, ste na dobrej ceste, drzim palce. A pokial mala priberá ako treba, isto by som nebudila do 3 mesiacov podla dr kazde 3 hodiny, ak tam nie je iny dovod este.

autor
29. aug 2023

@svetlonos a inac preco odsavat aj v noci ked ja mam dostatok mlieka? To je na udrzanie alebo este na zvysenie mlieka

anavixy
29. aug 2023

Pretoze mlieka mas dost len kym je odber. To ze teraz mas dost je super ale teraz dieta spapa mozno tych 60ml, lenze o par tyzdnov spapa mozno 150… a tvorba uz stupat nebude, nadprodukcia je vacsinou len pocas prvych tyzdnov, ona sa praveze ustali a to moze byt protom problem. Navyse v noci dieta tiez papa, nie? Nemusis idsavat, staci ho nadojcit.
Este stale si nanapisala cim dieta dokrmujes, odsatym MM? Skusala si uz to dojcenie v polospanku alebo teda skor nez sa dieta zobudi s placom? Skusala si len nadojcit a nuz nedokrmit a radsej teda dojcit castejsie?

autor
29. aug 2023

@anavixy dokrmujem odastym mm. Vecer zacala sa hybat murkat vybrala som ju z postielky prilozila. Zacala plakat, takto sme bojovali potom som dala flasu uz bola nervozna nechcela vypit ani tu.. tak sa upokojila a vypila z flase davku.. takze tak ☹️Cele to trvalo takmer 2 hodiny

Strana
z2