Ako dosiahnem, aby dieťa bolo plne dojčené?
Baby som po sekcii babetko plakalo na prsniku nescelo do pusy. Teraz potaha no ked kdeme napr z domu prec neprikladam ho, ked sme doma nie vzdy ma naladu. Napr mu pred krmwnim ponuknem oranik a ked uz je nervozne da hlavicku nabok a nechce ho. Ked je spava ani tolko. Prakticky nakoji sa len ked ma naladu pokoj.. ako to mate vy budite nasilu??alebo? Laktacna mi to neodporucala vraj bude mat na prsnik averziu a ani tolko nepotaha…. Dakujem za kazdu radu
A ty si mala laktacnu ak doma u seba ci len v porodnici ci ako? Podla mna tam bude problem aj v technike dojcenia, polohe… tazko povedat, chce to vela cviku, trpezlivosť, pevne nervy a ak to nejde tak aj dobru odbornu pomoc alebo potom poctive samostudium... Skus si najst laktacnu konzultantku, nie poradkynu, poradkyna je z mamily, konzultantka je z institutu pre podporu dojcenia, kde sa mozu vzdelavat len zdravotnici.
Viem, lahko sa to pise… 🙈 drzim palce
@nafka0483 v spanku este horsie
@anavixy v nemocnici dakujem budem musiet si ju zavolat lebo som na mrtvom bode
Tak v to pripade nevahaj, ale daj si zalezat na to aby to bola odbornicka 🙂 odkial si?
@nafka0483 ano stalacam jej hned ma mliecko na pusinke
@anavixy dakujem moc 🙏🏻
@anavixy vychod
Majku Krupovu skus - ku mne nemohla prist ale telefonovala som s nou cez hodinu, poradila, podporila. Vsetky zname mi radili ze ona je super (je z Kosic).
@nafka0483 dakujem idem to kuknut
@anavixy akoze tvorba uz po tych par tyzdnoch nebude stupat? Ked dieta saje a dudluje naprazdno, tak vysiela signal, aby sa viac tvorilo. Tak to chapem ja.
@filodendron ano chapes to spravne a rovnako ako ja… len tam sa autorka pytala ze preco ma odsavat aj v noci (ked sme pisali ze je to dolezite pre tvorbu mlieka, pricom dieta sa vacsinou neprisaje), ked ona ma mlieka dost. Preto som pisala ze teraz ma mlieka dost, lebo su to zaciatky ked tvorba mlieka byva este divoka a neprisposobena len potrebam dietata a hlavne dieta vypije pomerne male mnozstvo.. ale ak by neodsavala alebo teda nesnazila sa tvorbu udrzat/zvysit, tak to co ma teraz nemusi stacit starsiemu dietatu s vyssou spotrebou. Mozno som sa nejasne vyjadrila, ale ani, presne ako pises, chcela som tym povedat ze musi dalej vytvarat dopyt aby sa tvorba mlieka zvysovala umerne potrebam dietata.

Mozno je este slaba a nevladze sama sat. Skusila si prilozit aj v spanku? Ze ked este nic nerobi ruckami atd.
Alebo skus tak ze stlacis prsnik a streknes do pusy, ked sa prisaje tak stlacas prsnik nech jej lahsie tecie. Alebo si zavolaj domov laktacnu potadkynu (len vyber podla recenzii nejaku "normalnu" 😅 ) ona pozrie a poradi.