Ako prestať dojčiť ročné dieťa?
baby ak mate nejake skusenosti pomozte mali mi ma o par dni jeden rok a ja chcem prestat kojit ako ho najlepsie odnaucim???este stale kojime a stale sa budi cez noc casto na prsnik a pritom jedava uz pevnu stravu dakujem za pomoc
ŹIENKY teraz vám dam ja tip.. jak som ja odstavila malú... 😀 a zabralo hneď a okamžite 😀 No ja som malú odstavila keď mala rok a pol..a ešte si vyčítam že som mohla trošku počkať.. ale to je už jedno.. maminkine mliečko je najlepšie čo môže byť a je zadarmo.. Ale to je každého vec kedy sa rozhodne odstaviť...takže vám do toho nejdem kafrať..
Mne niekto poradil že treba dať na prsník-bradavku..trošilinku horčice... 😀 A tak som aj dala.. malá chcela papať a ked som jej dala...tak zaraz sa odtiahla.. viac už v ten deň nepýtala... pýtala ešte na druhý deň a zase som to zopakovala a od vtedy už koniec..akoby uťal.. už nechcela 😀 je to taký podfuk..ale čo už..aspoň to prebehlo veľmi pokojne a bleskovo 😀 😀 😀
@alena0407 - okolo roka je to odstavenie asi najtazsie... bud do roka, alebo potom az po dvoch, dieta sa medzi 1-2.rokom velmi vyvija, hlavne ta zavislost, city, tazko by deti to pretnutie toho puta s prskom znasali... cest vynimkam...
ďakujem! 🙂 určite počkám veď by mi srdce roztrhlo keby som ju mala vidieť plakať .....ako si pýta ....
Moja malinka bude o mesiac rok a tiez chcem prestat s kojenim. Cez den v pohidicke ale v noci sa budi kazde 3 hodiny a pyta papat... Takze precitala som si vase rady a za chvilku vyskusam. A k tomu,ze niektore tu pisete,ze je najlepsie kojit co najdlhsie. Podla mna je to vec kazdej jednej mamicky ako sa rozhodne 😊 A po roku kojenia vas aj tak viac odvapnuje.
pomaličky mu dávajte menej a menej to je jediná cesta a treba cumlik http://akoapreco.com/ako-casto-dojcit-novorodenca/
Baby potrenujem poradit. chcem prestat kojit. rozmyslala som,ze zacnem pit salviovy caj a popritom jej este dam... kym sa mi mliecko neprestane tvirt. moze mala take mlieko pit?neublizi jej ten salviovy caj? dakujem
@luba41 nemas celkom pravdu,moja doktorka co mi robila sono prsnikov mi povedala ze dieta je dobre kojit iba do roka maximalne 1,5 potom odburava matke velke mnozstvo vapnika a hlavne si uz vycucava aj toxicke latky z matky povedala ze dlhsie kojenie je skor na skodu matky ako na uzitok dietatka
@lubomira26 tak mne doktorka povedala pravý opak toho čo ty píšeš ..tak ktorej veriť? pozri ktorá generácia žien začala trpieť osteoporozou najviac- tie, ktorým sa narodili deti koncom 60tych rokov a neskor..samozrejme na osteo aj na vznik rakoviny mý vplyv aj zmena životného štýlu desatročiami-ale stále najviac podmienená hormonálnymi zmenami podmienenými dlhodobým dojčením..

Mám na mysli to kojenie len z 1 prsníka.. Nestriedať.