icon

Ako prestať dojčiť ročné dieťa?

dolakova
2. feb 2012

baby ak mate nejake skusenosti pomozte mali mi ma o par dni jeden rok a ja chcem prestat kojit ako ho najlepsie odnaucim???este stale kojime a stale sa budi cez noc casto na prsnik a pritom jedava uz pevnu stravu dakujem za pomoc

Strana
z3
jamabe
21. mar 2013

Mám na mysli to kojenie len z 1 prsníka.. Nestriedať.

jasmika
21. mar 2013

ŹIENKY teraz vám dam ja tip.. jak som ja odstavila malú... 😀 a zabralo hneď a okamžite 😀 No ja som malú odstavila keď mala rok a pol..a ešte si vyčítam že som mohla trošku počkať.. ale to je už jedno.. maminkine mliečko je najlepšie čo môže byť a je zadarmo.. Ale to je každého vec kedy sa rozhodne odstaviť...takže vám do toho nejdem kafrať..
Mne niekto poradil že treba dať na prsník-bradavku..trošilinku horčice... 😀 A tak som aj dala.. malá chcela papať a ked som jej dala...tak zaraz sa odtiahla.. viac už v ten deň nepýtala... pýtala ešte na druhý deň a zase som to zopakovala a od vtedy už koniec..akoby uťal.. už nechcela 😀 je to taký podfuk..ale čo už..aspoň to prebehlo veľmi pokojne a bleskovo 😀 😀 😀

alena0407
3. apr 2013

@aklimka81 no moja ma vyše roka ,ale taktiež si neviem predstaviť ako bude keď ju prestanem kojiť veď tá je prim na to závislá 🙂

alena0407
3. apr 2013

@jasmika to naozaj?mne to už radila mama no neskúšala som to ešte ja svoju zatiaľ ešte kojím má rok aj čochvíľku 2mesiace ,len žiaľ môj zdravotný stav vyžaduje ju prestať kojiť len neviem ona nechce okrem môjho mliečka nijaké takže ju stále kojím 😵

anjelicek26
3. apr 2013

@alena0407 - okolo roka je to odstavenie asi najtazsie... bud do roka, alebo potom az po dvoch, dieta sa medzi 1-2.rokom velmi vyvija, hlavne ta zavislost, city, tazko by deti to pretnutie toho puta s prskom znasali... cest vynimkam...

alena0407
3. apr 2013

ďakujem! 🙂 určite počkám veď by mi srdce roztrhlo keby som ju mala vidieť plakať .....ako si pýta ....

aklimka81
4. apr 2013

@alena0407 tak mne sa mala odstavila ked mala presne 18 mesiacov a uplne sama. v jeden den som ju kojila 5 krat a na druhy den uz nechcela o prse ani pocut 🙂)))

lilus27
1. dec 2014

Moja malinka bude o mesiac rok a tiez chcem prestat s kojenim. Cez den v pohidicke ale v noci sa budi kazde 3 hodiny a pyta papat... Takze precitala som si vase rady a za chvilku vyskusam. A k tomu,ze niektore tu pisete,ze je najlepsie kojit co najdlhsie. Podla mna je to vec kazdej jednej mamicky ako sa rozhodne 😊 A po roku kojenia vas aj tak viac odvapnuje.

luba41
1. dec 2014

@lilus27 nič proti Tvojmu rozhodnutiu..ale to kde si počula, že po roku dojčenie odvápňuje? ten kto Ti to povedal zabudol dodať ako dlhodobé dojčenie významne znižuje riziko rakoviny prsníka u matky, rakoviny vaječníkov, znižuje riziko osteoporozy..takže info úplne odveci..

patkaza
24. okt 2015
Používateľ patkaza je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od patkaza.

pomaličky mu dávajte menej a menej to je jediná cesta a treba cumlik http://akoapreco.com/ako-casto-dojcit-novorodenca/

anaviky
15. nov 2015

Baby potrenujem poradit. chcem prestat kojit. rozmyslala som,ze zacnem pit salviovy caj a popritom jej este dam... kym sa mi mliecko neprestane tvirt. moze mala take mlieko pit?neublizi jej ten salviovy caj? dakujem

erienka
15. nov 2015

@anaviky nie, neublizi

erienka
15. nov 2015

@jasmika aj u nas horcica pomohla a to bola mala uplny zavislak na kojeni. Bez placu som ju pomocou horcice odstavila🙂

anaviky
15. nov 2015

@erienka dakujem

jasmika
15. nov 2015

@erienka jaké rady starej matere.. však? a zaberajú to je dôlezité

lubomira26
17. dec 2016

@luba41 nemas celkom pravdu,moja doktorka co mi robila sono prsnikov mi povedala ze dieta je dobre kojit iba do roka maximalne 1,5 potom odburava matke velke mnozstvo vapnika a hlavne si uz vycucava aj toxicke latky z matky povedala ze dlhsie kojenie je skor na skodu matky ako na uzitok dietatka

luba41
17. dec 2016

@lubomira26 tak mne doktorka povedala pravý opak toho čo ty píšeš ..tak ktorej veriť? pozri ktorá generácia žien začala trpieť osteoporozou najviac- tie, ktorým sa narodili deti koncom 60tych rokov a neskor..samozrejme na osteo aj na vznik rakoviny mý vplyv aj zmena životného štýlu desatročiami-ale stále najviac podmienená hormonálnymi zmenami podmienenými dlhodobým dojčením..

Strana
z3