icon

Ako rozbehnúť mlieko?

18. dec 2021

Ahojte žienky,som 4ty deň po sekcii, mám len pár kvapiek kolostra, čo samozrejme dieťatku nestačí,ako si mám počínať aby sa mi mlieko čo najskôr a najviac rozbehlo.... prsia mám dosť pohryzene už z toľkého prikladania..aj masirujem,v sprche... poraďte

luulinkaa
18. dec 2021

Co najviac prikladat, mojkat sa s babatkom loza na kozu a ja by som skusila aj odsavacku

ivangeline
18. dec 2021

Rozbehne sa. Neboj. Aj u mna to trvalo.

luccija
18. dec 2021

Dávať pozor nech sa Ti nezničia bradavky.A len prikladat mať bábo pri sebe čo najviac, veľa vody je to hormonálna záležitosť neboj sa chce to čas....dobre ju príklas?nemala by si mať bradavky rozhryzene

bazalka1
18. dec 2021

Prsia si osetruj citrovitalom zriedenym vo vode, pripadne su velmi super naplaste od multimum. Tie mozes aj rozstrihat a davat na bolave miesta, netreba umyvat. No a na rozbeh hlavne pokoj, neries take ze mas malo mlieka....bud to pojde alebo nie. Zaciatky su velmi tazke. Treba hlavne casto prikladat, skusat polohy, nukat vela aj v noci...a neboj, dietatko si isto potiahne viacej ako si myslis....tiez som bola v strese ale mala prospievala...takze ak ti pribera tak sa vobec netrap nad mnozstvom mlieka 🙂 Ak ma dietatko cumlik tak to moze komplikovat dojcenie, moze zle tahat a preto mas rany...ale tiez to moze byt sposobene uzdickou pod jazykom.

zanetakovacsova
18. dec 2021

Masírovať pod najteplejšou vodou akú znesiete😊na som to robila 3 deň po sekcií a už na druhý deň som mala prsia naliate brutálne modlila som sa nech sme už doma aby som si mohla odsať lebo to bola brutálna bolesť 😃😃😃

mabenn
18. dec 2021

hlavne klud a dat tomu cas, niekedy len to pomaha...ja som sa poriadne rozkojila asi po 2 tyzdnoch az po porode, dovtedy som si pomohla UM

petamich
18. dec 2021

mne na zaciatku nepomohlo nic okrem senovky a benediktu (niekomu pomoze a niekomu nie), mne to neskutocne nastartovalo tvorbuba este vzdy pouzivam, ked mam pocit, ze klesla tvorba 🙂 drzim paste

autor
18. dec 2021

Ďakujem dievčatá.... dnes sa mk celkom podarilo odsať..no na tej časti pŕs kde som bola pohryzena...sa mi objavili už také krvavé bodky..neviem či som odsala aj krv..no mohla by som to dať papať či radšej nie

bazalka1
19. dec 2021

Je to natebe...mne mala tahala raz a s krvou...nevedela by som keby nemala taky silny reflux. Dost som sa naplasila ale laktacna vravela ze je to v poriadku a stava sa to. Osobne keby odsajem a vidim ju tam tak nedam.... a inak k tomu odsavaniu...nie kazdemu to ide. Ja som skusala raz a hrozne ma to bolelo...neodsala som ani 20ml....a kojenie slo v pohode. Aj ked som bola na pochybach ci taha dost ale neubudalo znej a prospievala takze dcerka mala tolko kolko potrebovala....

gabikal146
20. dec 2021

Dobrý deň, napíšte mi správu, prosím, ak máte záujem ;)