Ako šetrne odstaviť dieťa od kojenia?

aries24
12. máj 2014

Zo zdravotnych dovodou,musim odstavit svojho synceka od kojenia.Poznate niaky sposob,ktory bude setrny ku mne,ale hlavne k syncekovy?A rychly ?Musia mi nasadit liecbu pri ktorej nesmiem kojit.Som v inom meste,na gynekologii mi daju tabletku,alebo inekciu/neviem presne/ az po vysetreni za ktore si musim zaplatit a momentalne na to nemam.Nie som na odstavenie este psychicky pripravena,ale moj zdravotny stav si to vyzaduje.Pre tie,ktore by ma chcely odsudzovat-kojim uz 3 roky 5 mesiacou 🙂 🙂 🙂Dakujem za cenne rady 🙂

orlik4
12. máj 2014

klobuk dolu, 3 roky... my sme sa kojili cez 2, a odstavili sme sa tak, ze som sla na 4 dni prec a vratila sa, a on nic neriesil. zacal zaspavat len tak, ze som si k nemu lahla - ako bol zvyknuty u tatina. noci sme uz ale poriesili predtym, takze s nimi problem nebol. pri 3rocnom mas vyhodu a nevyhodu zaroven, lebo on si to aj po 4 dnoch bude pamatat. ale na druhej strane si myslim, ze si to da vysvetlit. 3rocny uz ma dost rozumu a pochopenia, si myslim

siska53
12. máj 2014

Ja som,postupne,odstavila octovanim,prsnikov. Ale ja,som,mala cas,cize som,najskor octovala cez den,lebo to behala aj 20x,po tyzdni uz nepytala. Potom,som,zredukovala dojcenie len na,ranne, tiez octovanim a po 3m aj ranne som,zrusila (to preto tak,dlho,lebo mi to vyhovovalo). Vzdy to,trvalo ca tyzden,nez zabudla.

monhla
12. máj 2014

Myslím, že odsudzovať Ťa nemôže nikto. Ja idem odstaviť 20 mesačnú slečnu a nezaujíma ma čo na to ostatní - je to moje rozhodnutie.
U nás zabralo u staršej čas s tatinkom. Zabavili sa, čítali, .... no nebolo to bez plaču. Hlavne večer pred spaním 😝 No trvalo to iba cca 4-5 dní a odvtedy bol kľud. A aby som upresnila nebol to ani plač, skôr jedy, že nebolo všetko podľa milosťpani a hlavne večer keď už bola unavená, tak si to vieš predstaviť.
Máš výhodu, že synček je starší, tak mu skús "vysvetliť", že mliečko nebude, lebo si chorá a radšej ho potulkáš, alebo ho zoberieš potom na výlet, či pôjde s ockom na ihrisko ... proste úplatky 😀

hradnapani
12. máj 2014

ja ti napisem radu, ktoru nemam odskusanu, ale vraj to funguje. Dieta treba vraj posledny krat nakojit v den splnu. Ten najblizsi je teraz v stredu, takze to mozes hned vyskusat. Deti to vraj potom lahsie zvladnu. Za vyskusanie nic nedas, mozno to pomoze.
prosim tie, ktore sa teraz pustia do mna a nemaju to vyskusane, nech radsej nepisu nic 😉

ichbinich
12. máj 2014

Uz je velky, vysvetli. Ja som odstavila mojho zavislaka v 2,5 rokoch. Pila som caj proti bolesti hrdla, kde bola aj salvia, tak sa robilo menej mliecka. A este som tomu "pomohla" dalsou salkou salvie. Synovi som vysvetlila, ze mliecka je uz malo, ale dovolila som mu cucnut. Dohodla som sa s nim, ze ked mu poviem, aby prestal, nech prestane. Aj nadalej lezal pri mne a drzala som ho. Jedina zmena bolo, ze bolo coraz menej mliecka. Ale on sa o tom potreboval presvedcit, iba povedat, ze nie je, to neakceptoval. Preto som mu dovolila cuckat, ale povedala som mu, ked mal prestat.
Trvalo to asi tyzden, bez jedinej slzy, bez zapalu prsnika.
Ak mas zhruba ten tyzden, skus to takto.
Inak, odlucenie na 3 dni a 2 noci nemalo na syna ziaden vplyv, ked som sa vratila, vrhol sa na mna 😀

nini1010
12. máj 2014

Toto je tu inak hrozne ze maminka sa musi este takpovediac druhym "ospravedlnovat" ze chce odstavit dieta od kojenia...ale chapem ta lebo sa tu hned zhrknu "kojofilky" a zacnu slepicit.ja chcem odstavit ked bude mat rok,mam na to svoje dovody a nazory inych ma na to vobec nezaujimaju.som vdacna ze som ju mohla cely rok vykojit a mala dost mlieka,to najlepsie som jej uz dala.tiez riesim ako to co najjemnejsie potom spravit a napad so splnom ma celkom zaujal 🙂 nebude to lahke,hoci moja uz sama od seba nepyta.