Ako ukončiť kojenie, aby bolo všetko v poriadku?
Ahojte, potrebujem sa poradit, teraz ma maly 6apol mesiaca, je kojeny a papa pekne zeleninove a ovocne prikrmy. O mesiac potrebujem nastupit do prace a prestat ho kojit. Neviem ci malemu bude treba kupovat UM, alebo neskor bude papat mliecne kase a to mu bude stacit? co by ste poradili.. druha vec je co s mojim mliekom..najlepsie by bolo asi ist k gynekologovi aby mi dal nejake lieky aby sa mlieko uz netvorilo. budem rada ak napisete svoj nazor, ako by ste to poriesili vy, ja viem je to este daleko, ale potrebujem sa pripravit na to dopredu. tie co chcu napisat nech neidem do prace a nech kojim dieta do troch rokov tak poprosim aby tuto moju otazku ignorovali a nevyjadrovali sa. Dakujem
@lilysk aj moja odmietala ale skusala som a skusala rozne az sa jedneho dna chytila...
Dakujem vam velmi pekne kocky, som prekvapena aka je tu prijemna atmosfera a komunikacia 🙂 cakala som nieco horsie kedze tu kazdy den citam hadky, urazky a nasilne presadzovanie svojich nazorov. Velmi ste ma potesili 🙂
@linda20111:
Na zredukovanie tvorby mliecka si mozes dat salviovy caj. Nechuti bohvieako, ale vzdy lepsie ako brutalne riesenie injekciami, podla mna. Ze postupne ako budes vynechavat kojenia, budes aj pit ten caj. Ale zo zaciatku iba jednu salku denne. Uvidis, ako to pojde, mozno budes potrebovat dve, aby sa ti moc nenalievali prsia.
@lilysk: Ja som mojho zavislaka odnaucila od nocneho kojenia, ked som bola chora, pila caj na bolave hrdlo, v ktorom bola salvia, tak sa ho robilo menej. To uz bol velky (2,5 roka) a ked som mu povedala, ze uz mliecko nie je, on si cucol, presvedcil sa o tom, ze uz nejde, a bolo. Ja som dodatocne ku tomu caju pila este jednu salku salvioveho caju denne. Cele to trvalo asi tyzden. Predtym vysvetlovat nepomahalo, ani nechat revat, ponukat vodu, nic nepomahalo. On sa o tom musel sam presvedcit, ze uz mliecko nie je. Potom sa iba pritulil a spal dalej.
Takze by som ti odporucila ten caj a vysvetlovanie, ze mliecko uz nie je. Ale samozrejme dovolit mojkanie a pod.
Ja som s touto metodou nemala problemy s plnymi prsiami, pekne postupne, ako on prestal tahat, sa prestalo aj mliecko tvorit.
Ahojte, tak ozyvam sa po par dnoch, ako som to riesila... Pila som salviovy caj, davala som kapustne listy, studene obklady, nosila tesnu podprsenku, v ktorej som aj spala a stale sa mi tvorilo mlieko, prsia boli tvrde, robili sa mi hrcky a boleli, tak som teda sla k lekarovi. Dal mi liek Parlodel, ten uzivam (prve tri noci po pol tabletky a dalsie uz kazdu noc jednu tabletku), mlieko uz sa netvori, ale asi este trosku ostalo, ale na tych miestach kde som mala hrcky ma este trochu bolia. Dufam ze sa to casom strati...Este mam brat tabletky tyzden tak uvidime...

@lilysk presne tak. Ja ju tiež nenechávam revať lebo manžel robí na stavbe od vidím do nevidím a mám staršie dcéry a chcú sa vyspať. Ale aj ja sa už chcem poriadne vyspať.