Ako zvládnuť zúfalstvo z dojčenia?
Ahojte mamičky odborníčky idem sa podeliť o môj pribeh s kojenim ak by ste mu venovali čas a dočítali až dokonca tak budem veľmi vďačná
Malá ma dnes týždeň a už od porodu trpim depresiou z kojenia - nie preto že by som nechcela kojiť ja práveže chcem ale je to hrozne narocne. Už v nemocnici mi mala zničíla bradavky tak, že keď vygrcala mliecko tak aj s krvou veľmi som sa zlakla bohužiaľ mi poradili mlieko odsávať a dokrmovat bebou. Odsávaním sa mi bradavky zničili ešte viac a teraz je každé kojenie bolestivé ja to vydržím kvôli malej všetko ale je mi strašne luto že tam ma v tom mliecku krv. Bohužiaľ mi poradili dávať si na to lanolin ktorý je úplne nevhodný len som to vtedy nevedela…
Laktačná poradkyňa predvčerom prišla upravili sme techniku porozprávali sme sa a kázala mi užívať grepavit kvapky plus tu modrú tekutinu gencialova violeť a kokosový olej na striedačku s olivovým olejom plus ibuprofén na protizápalový účinok, ale mám pocit že nič sa nezlepšuje dokonca mám pocit že mám čoraz menej mlieka a nestačí jej to, až som ju dnes musela dokrmit UM, plakala som kvôli tomu…. Aj keď viem že viac spravit nemôžem veľmi ma to trápi že jej nemôžem ponúknuť moje mliečko a keď už tak aj s prímesou krvi, ak máte pre mna nejaké rady tak budem naozaj veľmi vďačná, ešte dodám že odstavenie od môjho mlieka je posledna moznost chcem bojovať aby som jej ho mohla ponúknuť koľko potrebuje 🩷
Boze pripomenula si mi co som ja zazivala prve tyzdne. Take bolesti ze dovi, dopodrobna nejdem ani opisovat. ALE. Prisla som na kluc, zvladli sme to a dceru som kojila skoro do jej 2 rokov. Stalo to trapenie za to, fakt stalo. U nas to bolo cca 6 tyzdnov trapenia, odsavania, atd atd atd. Mala som aj zo dvakrat aj viac zapalov, vysoke horucky, nad 38,5 sa mi ani mlieko nechcelo spustit 😅. Tak som musela dat paralen. Co zabralo, jedine zabralo, boli Multimam naplaste co mi zeny na MK vtedy poradili. Tie bradavky boli ok velmi velmi rychlo. Zaroven som sa naucila, ze nesmiem prikladat uz velmi hladne dieta, ze nepotrebujem ziadne klobuciky a ze vsetko sa da ked sa chce. Umele mlieko nikdy nenahradi materske, nieco zas treba vydrzat, ale ak by to malo byt dlhodobo, za ten stres to nestoji. Drzim palce, nech sa vam to podari ✊
Normálne prestať kojiť.Nieje to takým zázrakom ako si myslíš a navyše to nestojí za tvoje trápenie a výčitky.
Ja som si prešla podobným peklom. Mne veľmi pomohlo, keď mi kamoška povedala, že 3m to bude bolieť a potom nie. Aj tak bolo. Priebežne som sa hecovala a v stave zúfalstva som si čítala všetko prospešné o kojení pre motiváciu 😅
Mňa záchranili tieto náplaste na fotke. Jednu na prso a druhým som kojila. Ako drahé sú ako heroín, ale zázrak. Za deň máš 80% zlepšenie. A lanolin od tej istej firmy, keď sú bradavky ako tak v pohode, nie na rany.
Spatne prisatie. Dojcenie nema boliet. V tvojej situacii vy som asi dokrmovala MM od nejakej inej mamicky (ak mas tu moznost) a sustredila sa na vyliecenie bradaviek. Mast Cicaderma nik nespomina ale je zazracna. Drzim palce

Si skvela mamina tak ci tak. Pobozkaj svoj pokladik, mat ho pri sebe Je ten najvacsi dar.