Bolesti bradaviek pri dojčení, už neviem čo mám robiť.
Ahojte mamičky
Píšem tu s veľkým kameňom na srdci ale už si neviem dať rady. Pred 3 týždňami sa mi narodila dcérka, kojím od prvého dňa. V nemocnici kde som ležala sa mi veľmi ako prvorodicke nevenovali a preto technika kojenia bola zlá keďže som nevedela čo a ako mám robiť.
Problém nastal po prvom dni kedy ma bradavky začali extrémne bolieť. Bolesť bola neznesiteľna čo kojenie to plač ale každý mi vravel že to je normálne bradavka si zvykne. Keď sme došli z nemocnice domov myslela som si že to bude lepšie ale bolo to ešte horšie. Bradavky mi praskli začali mi hnisat. Na hygienu som dbala umyvala a svietila si biolampou ale stále nič. Skúsila som už kojiť bez perinky bolesť je len pri prvom prisati a potom sa to dá zniesť ale ja sa cítim zle. Pred každým kojenim ma chytá úzkosť lebo viem ze to bude bolieť a veľmi ma to trápi že mám kopec mlieka a že takáto prirodzená vec je pre mňa veľmi nepríjemná.
Laktačná povedala že sa mala prisava dobre problém sú ale moje bradavky. Skúsila som lieky ako pyridoxin aj grepove kvapky a stále nič.
Viete mi prosím poradiť čo robiť aby som sa cítila lepšie a aj to kojenie bolo pre mňa príjemnejšie? Začínam sa cítiť menejcenne a aj mäkko lebo nie som schopná to vydržať. Každý mi vraví že tá bolesť prejde ale ja sa každý deň pýtam kedy?
Ďakujem
Lenže problém je v tom že ja sa cítim veľmi zle počas dojčenia 😣 som z toho
@dominikab123 ahoj. Už som to tu niekde písala, mne veľmi pomáha toto, neverila by som ,ale fakt je to zázrak https://www.benulekaren.sk/p/210235/avent-nippl....
@dominikab123 tak si ju daj k sebe / aj v noci aj cez den spolu ležte, nos ju/, to je dlhá pauza medzi dojčeniami, preto aj tie problemy s prsníkmi..musí častejšie sa dojčiť, ked bude ta cítit / aj cez den/, bude sa častejšie dožadovat..neodsávaj po dojčení..
@xjakubikovak ahoj. Co to presne znanena strihanie uzdicky? O co ide? Dakujem 😊
@zabka185 Ahoj pod jazykom je taka blanka ( mozes si to pozriet v zrkadle ked zdvihnes jazyk) a niektorým detom to prirastie viac ako by malo co sposobuje ze im to ťahá jazyk, nas dovtedy nevedel ani jazyk vystrcit a teda to sposobuje aj bolest pri dojceni. Je to potrebne pristrihnut u detského orl. Nám to skontrolovala laktačná poradkyňa 🙂 laicky vysvetlené 🙂
@xjakubikovak ahaa jasne, uz chapem. Vobec ma nenapadlo ze ide o toto 🤦♀️😁 dakujem za vysvetlenie 😊👍🏼
Dobrý deň ja tu píšem po prvé dojčím už 9 mesiacov a prsník ma ešte ani raz nebolel no dnes už to začalo celý prsník ma boli bolo to aj u vás niečo podobné ďakujem za odpoveď.
@adrian2001a ahoj. ja som mala problem len na zaciatku kojenia, potom uz vobec. skor si myslim, ze u teba to môže byt nieco ine. prechladnutie, zapal 🤷♀️🤔
Skus lanolin, potierat pred kojenim

@veronikadomanova a ešte buď s babom v kontakte koža na kožu, nech sa tak aj nadojci, v kontakte knk sa deti lepšie prisavaju 🙂