Budem mať problém s mliekom?
Chcela by som sa opýtať som už v 36 týždni ale mne vôbec nešlo kolostrum z bradaviek.. zmamena to že nebudem mať mlieko? Chcela by som dojčiť aspoň pár týždňov keby to išlo len toto má dosť stresuje. Všade čítam že ženy museli počas tehotenstva už nosiť prsné vložky a ja nič :/
@anonym_autor Vacsiu hlupost som necitala. Ziadne mlieko mi netieklo. Dojcila som 2 roky. Hlavne nestresuj. Je to najvacsi nepriatel dojcenia.
@beata_k nie som skúsená je to moje prvé tehotenstvo. Ešte čo aj tu na MK chodi každý týždeň nejaká info tak to tam tiež spomínali že už začne tiecť kolostrum tak má to znepokojilo..
@beata_k nie som skúsená je to moje prvé tehotenstvo. Ešte čo aj tu na MK chodi každý týždeň nejaká info tak to tam tiež spomínali že už začne tiecť kolostrum tak má to znepokojilo..
@anonym_autor Never vsetkemu. Vacsine zien sa mlieko pusti az po porode. Ozaj nestresuj kvoli tomu. Nic ti napred nemusi tiect. Verim, ze ine zeny to potvrdia.
Ahoj, mne tiež pred pôrodom nič netieklo a dojčila som obe deti viac ako 30 mesiacov. Ani prsia sa mi nejak veľmi nezväčšili, až keď sa naliali mliekom deň-dva po pôrode.
@anonym_autor Ani ja som nenosila, ani pri jednom z deti mi nic z prsnikov pocas tehotenstva neslo. Obe deti som uspesne dost dlho dojcila.
Never takym info z netu, ze pokial ti netecie pcoas tehotenstva kolostrum, nebudes dojcit. Capina je to.
Vôbec to spolu nesúvisí a nemá na to vplyv, nemusíš sa báť.
Aj ja som toho príkladom, u oboch deti ani kvapka pred pôrodom, dojcila som 13 a 19 mesiacov.
Naopak, svokra (z jej rozprávania) ešte nebolo vidno tehotenstvo, už jej tieklo mlieko z prsnikov, nedojcila ani 3 mesiace,
Rozbehnutie dojčenia podporuje kontakt koža na kožu, dojcenie na požiadanie, psychická pohoda matky, dostatok tekutín, oddych. prve pristátie ešte v zlatej hodinke po pôrode.
Vôbec to nemá súvislosť,ja som pri oboch deťoch nemala v tehotenstve vôbec kolostrum,a dojčenie bolo bez problémov .
Nikdy som nemala ani kvapku v tehu a kojila som 3,5 roka teraz kojim 5 mes a uvidime dokedy budem, ale odhadujem to na min 2,5 roka.
@anonym_autor ak máš otázky, nájdi si v okoli laktačnu poradkyňu a pýtaj sa jej, nie tu na MK
Ďakujem vám za odpovede, ukludnilo ste má 🙂 uvidím teda ako sa to spustí po pôrode
@anonym_autor ak máš otázky, nájdi si v okoli laktačnu poradkyňu a pýtaj sa jej, nie tu na MK
@mane01 tak snáď sa môžem niečo opýtať aj iných žien či to mali takto.. nepotrebujem si kvôli jednej otázke teraz hľadať laktačnu poradkyňu..
Kolostrum sa sice tvori ale fakt nemusi vytekat pred porodom. Obe decka mam skor narodene, druhy je dokonca o mesiac skor a tyzden bol v inkubatore takze ziadne koza na kozu hned po porode nebola. V januari bude mat dva roky a je stale kojeny.
@anonym_autor mam 3 deti a ziadne mlieko mi skor netieklo...ano, nieco sa trochu tvorilo, ale nevyslo von, pokial som nestlacila prsnik...to boli kvapky kolostra. Vyskusaj a uvidis.
A tiez som dlho dojcila.
@mane01 tak snáď sa môžem niečo opýtať aj iných žien či to mali takto.. nepotrebujem si kvôli jednej otázke teraz hľadať laktačnu poradkyňu..
@anonym_autor lenže tu ti odpovedajú ženy zbrucha, ak chceš naozaj dojčiť, treba sa na to pripraviť, ideálne rozhovorom s laktacnou. Aj sestričky v nemocnici ti budú hovoriť bludy (vlastná skúsenosť), ver mi, mnohé ženy skončia (alebo ani poriadne nezačnú) s dojčením len preto, že na to nie sú pripravené a nakoniec ich okolie presvedčí, že sa to nedá… mne v tehotenstve nič z pŕs nevytekalo, ani po pôrode sa to hneď nespustilo. Ale iné ženy to mali možno inak, preto sú odpovede na MK v tomto prípade len malo relevantne.
@anonym_autor lenže tu ti odpovedajú ženy zbrucha, ak chceš naozaj dojčiť, treba sa na to pripraviť, ideálne rozhovorom s laktacnou. Aj sestričky v nemocnici ti budú hovoriť bludy (vlastná skúsenosť), ver mi, mnohé ženy skončia (alebo ani poriadne nezačnú) s dojčením len preto, že na to nie sú pripravené a nakoniec ich okolie presvedčí, že sa to nedá… mne v tehotenstve nič z pŕs nevytekalo, ani po pôrode sa to hneď nespustilo. Ale iné ženy to mali možno inak, preto sú odpovede na MK v tomto prípade len malo relevantne.
@mane01 nepotrebujem laktacnu poradkyňu moja mama dojčila mna aj sestru bez akejkoľvek prípravy. Mna dokonca až 3 roky. Tak isto všetky ženy v našej rodine. Sestra si dala laktacnu a k ničomu jej to nepomohlo pretože jej mlieko odišlo. Ja soˇ sa tu len pýtala na to kolostrum to je celé.
V dnešnej dobe už pomaly na každý úkon v materstve aby si ženy platili lebo to inak asi samé nezvládnu. Neuznávam toto proste. Pôrod nemá byť biznis.
To je môj názor. Rovnako ako ani nechcem dulu pri pôrode a prípravu na pôrod. Už dosť mám stres zo samotného pôrodu a nie to ešte počúvať 2 mesiace dopredu ako to bude priebiehat. Takýto názor na to mám ja, beriem že každá žena to má inak.
@mane01 nepotrebujem laktacnu poradkyňu moja mama dojčila mna aj sestru bez akejkoľvek prípravy. Mna dokonca až 3 roky. Tak isto všetky ženy v našej rodine. Sestra si dala laktacnu a k ničomu jej to nepomohlo pretože jej mlieko odišlo. Ja soˇ sa tu len pýtala na to kolostrum to je celé.
V dnešnej dobe už pomaly na každý úkon v materstve aby si ženy platili lebo to inak asi samé nezvládnu. Neuznávam toto proste. Pôrod nemá byť biznis.
To je môj názor. Rovnako ako ani nechcem dulu pri pôrode a prípravu na pôrod. Už dosť mám stres zo samotného pôrodu a nie to ešte počúvať 2 mesiace dopredu ako to bude priebiehat. Takýto názor na to mám ja, beriem že každá žena to má inak.
@anonym_autor no tak si sa mala spýtať mamy, nebola by si dostala rady, aké si neželas …
To co pises som mala iba pri poslednej a skor to beriem ako "vynimku". Mam kamosku ktora mala v tehotendtve kolostrum a ako sa babo narodilo do par dni/tyzdna nedojcila.
@anonym_autor Somarina, mne sa stalo počas tehu že som sa zobudila a mala mokrý flak ale možno tak dva krát. Mlieko mi nabehlo vždy na 3-tí deň.
To co pises som mala iba pri poslednej a skor to beriem ako "vynimku". Mam kamosku ktora mala v tehotendtve kolostrum a ako sa babo narodilo do par dni/tyzdna nedojcila.
@maryetta podobne som mala, fľaky riadne aj 3 mesiace pred termínom a potom stresy a z dojčenia nič nebolo.
@anonym_autor neboj sa a užívaj si že ti nič netieklo.. mne tieklo od cca polovice tehotenstva a liezlo mi to riadne na nervy ..hlavne z dôvodu že som musela hlavne v noci nosiť podprsenky ktoré ja nenosím vôbec.. takisto po pôrode ak ti nebude tiecť mlieko tak to neznamená že ho máš málo .. hlavne kľud

@anonym_autor Vacsiu hlupost som necitala. Ziadne mlieko mi netieklo. Dojcila som 2 roky. Hlavne nestresuj. Je to najvacsi nepriatel dojcenia.