Budíte deti na dojčenie?

7. aug 2023

Dobry den, rada by som sa poradila s mamickami co uspesne kojili dlhsie, ci treba v nejakych intervaloch dieta budit na kojenie zo zaciatku? Ked spi dieta dlho. Dakujem.

pribinak
7. aug 2023

Nie. Nikdy.
Keď sa zobudí tak sa napapa. Rozopate nasilu zobudene dieťa je akurát tak podráždene a nič viac

yanni
7. aug 2023

Nie. Ani raz. Ak mas zdrave dieta, tak sa zobudi vtedy, ked je hladne. Ci uz cez den alebo v noci. Odkojila som niekolko deti a ani jedno som NIKDY nebudila.

patka06
7. aug 2023

Nikdy som nebudia, nie je dobre rušiť spánok.
Dieťatko keď je hladné sa zobudí samo.

tanyan
7. aug 2023

Podľa toho čo si ja pamätám, dieťa sa budí na dojčenie iba keď je pri novorodeneckej žltačke veľmi spavé, aj to je lepšie nebudiť úplne, ale skôr v polospánku ponúkať.

olivia1425
7. aug 2023

Áno budila som na začiatku,narodila sa malinká a mala aj zltacku, ja myslim že ak je dieťa ok tak to asi nieje potrebne

maryetta
7. aug 2023

Moje deti spali malo. Ale nikdy som ich nebudila. S vynimkou ze trebalo ist k dr alebo podobne.

yvanielka
7. aug 2023

Máš novorodenca? Ja som cca prvý mesiac a pol budila. Resp. ani nie budila, len som ju vybrala z postieľky a nakojila v spánku. Ja som sa budila na to že mám bolestivé plné prsia a ona spala, tak som to takto riešila kým sa mi ustálila tvorba

denithestrange1993
7. aug 2023

Nebudila som,ale ked sme sli s manzelom spat okolo polnoci a dcerka spala,tak som si ju zobrala k sebe a nadojcila. Vedela som,ze keby to neurobim tak sa tak ci tak zobudi o hodinu na hlad. Tymto sposobom som si vedela viac pospat.

petamich
7. aug 2023

ano ale len pre to, ze mal silnu zltacku, potom uz nie 🙂 zobudil sa sam

zenulkaaa
7. aug 2023

Nikdy som nebudila, ked dieta spi, tak predsa spi a zobudi sa ked bude hladne, aj ked to bude po 5.hodinach. Budika by som jedine, ak by som niekam s nim potrebovala ist, aby sa predtmy napapalo

lula3108
7. aug 2023

Ano budim a este nejaky cas budit aj cez den budem. Moja mala je velka spacka a spi kludne 5-6 hodin aj cez den. Potom sa zobudi s hroznym placom, skvrka jej v brusku, zacne hltat mlieko a dogrca sa z toho, cize zase place a je potom hore aj 3-4 hodiny nervozna a vkuse pyta jest. Ked ju kazde tri hodinu zobudim, pekne pomaly sa napapa, grgne, chvilku sa pohrame a zase spi 2 hodiny. Vecer nakrmim okolo 20 a potom az okolo 2hej ju znovu zobudim a potom spi do rana. Takto nam to vyhovuje ovela viac. Ale samozrejme velmi zalezi od dietata

tani777
7. aug 2023

Nebudila som,ale jednak mi cez den nikdy nespala tak dlho,ze by som sa bala..mladsia len na zaciatku mala par noci,ze sa nebudila,ale spali sme spolu,takze ked som sa prebrala a citila,ze mam plne prsia,som ju len natocila k sebe,ona sa nacucla,nakojila,a spali sme dalej..ale take,jak mi radili pri starsej,ze povyzliekat,prebalit,nakojit..to som nerobila,lebo bola akurat tak nazlostena,ze som ju zobudila,revala a nechcela sa kojit,cize som musela najprv ukludnovat a tak nakojit a dat spat..

lilope
7. aug 2023

Poučenie pre mňa: nikdy nebuď spiace dieťa, už sa mi to vypomstilo 😁

bolarazjedna
7. aug 2023

Ja som budila..... Narodil sa v lete a v pôrodnici nám každý prízvukoval na každom kroku , že kazde 2 hodiny budiť dávať na prsník, inak sa dehydratuje. Cez deň i v noci.
Bóka som z toho akurát vystresovana, vysilena, unavená, lebo z 2 hodinových intervalov som 1-1,5hod kojila, zvyšok prebalovala a nechávala odgrgnut, a potom mi ostalo 15min na spánok, hygienu, jedlo, pitie dokopy. Doma mi každý hovoril, že je to sprostosť, ale lekári v nemocnici, potom aj pediatricka hovorili stále to isté, že MUSÍM kazde 2 hodiny kojiť.... Malý aj tak neoriberal, nevedel sať, čiže o to viac stresov...

Teraz čakám ďalšie, pokiaľ nebude mať silnú zltacku a nebude oredcastniatko, rozhodne ho budiť nebudem.... To by dom staršie dieta mohla rovno zavesiť na klinec, neviem, kedy by som sa venovala jemu.

yanni
7. aug 2023

@bolarazjedna To je hlupost. Tak rychlo sa dieta nedehydruje. Mame tiez 2 julove deti, zili sme aj s novorodencami v Middle East, kde je v lete 50 stupnov, a toto nam nikdy nik nepovedal. Kojila som podla potreby a na poziadanie. Od uplneho zaciatku.

patka06
7. aug 2023

@bolarazjedna všeobecne kojiť každé dve hodiny je hlúposť, nie to ešte dieťa kvôli tomu budiť.

siska53
7. aug 2023

Nie

bolarazjedna
7. aug 2023

@patka06
@yanni
Darmo mi to hovoríte, lebo úplne všetky doktorky v nemocnici, a ako som povedala, následne aj naša pediatricka prízvukovali to isté, kojiť každé 2 hodiny....
Ako prvorodicka som sa bála neposluchnut...
Ale ako hovorím, išlo to dosť na úkor môjho psychického zdravia, takže nemienim to praktizovať pri druhom.

minesasubu
7. aug 2023

Zo zaciatku cca do 2 mesiacov ak bol interval dhsi ako 3 hodiny od posledneho kojenia tak ano cez den , proste som dala cicku a tahal a v noci tiez hlavne aby som podporila laktaciu a aj kvoli zltacke , spave dieta vacsinou znamena ze nieco nie je ok

lylyjana
7. aug 2023

ja som zvykla budit, lebo uz mi sli prasknut prsia. Raz som vydrzala max 5hod ale to uz som odratavala minuty kedy ho zobudim. Ja som kojila 1.5r. Ale toto budenie bolo na zaciatku hlavne, mozne prve mesiace, potom ked sa uz ustalila tvorba mlieka, tak uz nie. Plus maly mal zltacku, ovela spavejsi bol prvy mesiac.

milanemila
7. aug 2023

Nie nebudila som prve dieta a nebudim ani teraz druhe. Ak nema zltacku alebo nie je predcasne narodene, tak sa dieta budit nema.
Ked som mala prilis plne prsia, tak som si mlieko odsala.

angeli121212
7. aug 2023

Mne tiež v nemocnici každý že musím budiť a bla bla pritom malý bol donosený bez žltačky. Našťastie ja som neposlúchla kedže on mi v noci dobre spával a nebudila som ho, potom mi to sj pediater potvrdil, že nemusím budiť jedine,že by som už citila, že mam naliate prsia. Malý mi prakticky od dvoch mesiacov prespí v noci osem hodín vkuse kojím len raz o štvrtej ráno.

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz