icon

Čo mám jesť, aby som mala dobré mlieko?

monika0907
28. dec 2011

Ahojte 🙂
Kedze som tu nenasla ziadny clanok v ktorom je napisane co by som mala jest a pit pocas dojcenia aby bolo mliecko syte pre babetko a aby bolo spokojne . Tak som zalozila novu diskusiu,dufam ze si tu budeme vimienat svoje nazory a skusenosti.. .
A moja otazka je ze ake ovocie a hlavne zeleninu mozem jest aby babetku nebolo nic a hlavne aby ho nenaduvalo a nebolelo brusko.

Strana
z4
estterka
29. dec 2011

@darielka nepotrebujem si overovat,viem svoje.

darielka
29. dec 2011

Smutne je to, ke vas niekto obvini z niecoho, co nie je pravda. Co uz, taky je svet. Estterka nemyslim teba, ale niekto asi trpi paranojou.

kvetinqa
29. dec 2011

Tak ta vinea ma pobavila.. Ano odporuca sa pit hroznovu stavu, resp. extrakt, ale ten v markach, vineach atd uz davno absentuje a nahradila ho cista chemia... ten, kto stale odporuca vineu uz necital jej zlozenie velmi dlho...

Mna napriklad ani fazula a ani hrach nenafukuju, tak je trosku od veci pisat, ze strukoviny vo vseobecnosti nafukuju aj dospeleho cloveka. Kazdeho nafukuje a vadi mu nieco ine, preto su uplne mimo zarucene rady, co mozes jest a co nie.. Ved sama matka najlepsie na dietatku vidi, co mu sadne a co nie. Len to treba odsledovat..
@monika0907 prosim ta ziadne omaslovane vianocky a masko na pare stale dokolecka. Jedz vyvazene, zdravo a sama uvidis, co tvoje babo nafukuje a co nie.

darielka
30. dec 2011

@estterka a este jedna dolezita info, pre tvojho informatora MUDR. Broskova a MUDR. Spila... ale ta dotycna, musi byt riadne zakomplexovane chudatko, ked takto intriguje.

bambi2
6. jan 2012

@monika0907 prave drzim v rukach jednu mudru knizku a pise sa tu, ze jastrabina lekarska vraj zlepsuje kvalitu mm mlieka... dobry je aj caj od weledy pre dojciace zeny... 😉 a este lepsie je zmiesat caj od weledy s troskou jastrabiny lekarskej, hodinu pred kojenim... 😉

bombalik
22. jan 2012

zdravým...malý bude mat 4 mesiace a kojím ho,ale niekedy ho aj prikrmim lebo sa mi zdá že má málo,on by stále jedol,a hlavne na noc ho prikrmujem.a niekedy ked papa mi trhá s pusou bradavku,neviem či to je normálne alebo že mu nejde? ☹ najradsej by som ho len kojila ale bojim že to mliečko fakt stratím...viete mi poradit?

strapco13
22. jan 2012

@bombalik http://dojcenie.wordpress.com/som-zufala/mam-do... a aj ine clanky ti pomozu
ja by som doporucila osobne sa skontaktovat s lakatacnou poradkynou nech skontroluje dojcenie ..kontak najdes na www.mamila.sk ...ak treba doporci a pripadne aj preda ti pripravky na podporu laktacie
a ak dokrmujes, tak nie flaskou ale cievkou na prsniku, tak si budes stimulovat svoju tvorbu mliecka a bude ho viac http://dojcenie.wordpress.com/som-zufala/musim-...

katarina_augustinic
22. jan 2012

Ahojte, podla mna by si mala vela pit, men pomaha aj cervena vinea, vtedy sa mi tvori ovela viac mlieka, uz to mam odsledovane. Jem skoro vsetko, okrem kapusty, fazule, kukurice - a podobne naduvacie potraviny, malu z toho bolelo brusko. Pijem obcas aj nealko pivo, dokonca mam pocit, ze mala lepsie spinka. Inak sa nevyhybam nicomu ani mlieku. A vsimla som si akurat, ze ak si dam cokoladu, malej sa vyhadzu na tvaricke male vyrazky.

lusiax
20. feb 2012

Pokial ide o mnozstvo mlieka, v porodnici tu v Rakusku mi radili malinovu stavu resp. sirup s vodou a samozrejme veeeela pit. U mna sa to osvedcilo ;)

peco77
7. jan 2013
peco77
7. jan 2013

Sledujte si zdroje informacii lebo na nete majdete uplne protichodne info na alchemilku. Jeden odporuca na tvorbu mlieka, druhy tvrdi ze sa laktacia zastavuje pri uzivani alchemilky.
Ak mate ´po ruke ´ nejaku babku bylinkarku, najlepsie sa spytat jej.

tinki
8. jan 2013

@peco77 a čo ako? Písali sme o tom pred rokom a ja som tvrdila, že som vôbec nepotrebovala žiadne bylinky. A za tým si stále stojím..Ak si niekto myslí, že má málo mlieka a začne dieťatku dávať umelé mliečko, tak sa laktácia bude stále viac a viac zastavovať. A tu už nepomôžu ani bylinky.
A tiež si myslím, že nie všetko čo je na nete, musí byť pravda.. 🙂
A už nekojím, malá sa mi sama odstavila..Mala 18 mes.

ladybirdie
5. apr 2013

ahojte.ja mam taku otazku: zatial mlieka mam dost, len podla mna posledne 2 dni mam dost riedke. Co jest, aby bolo mm trosku hustejsie? Dakujem za rady.

sekina
5. apr 2013

...myslím, že riedke mlieko neexistuje, iba predné a zadné...ale výboná je šťava happy
day hroznová...🙂

reni1512
5. apr 2013

Ja mám napr infošky ze Rakytníkový sirup, už mám doma kúpené a je to prírodný produkt 🙂 skúsime, hneď ako bude drobušik tu 🙂

Strana
z4