Čo robiť, keď je bábätko stále na prsníku?
Ahojte malý ma 3 týždne a sú dni ako dnes že od rána chce byť na prsníku a nie a nie spať, mám ešte staršie dieťa a neviem sa jej kvôli tomu venovať ani poriadne sa pohnúť. Keď ho položím z prsa krik plač, som zúfalá má aj koliku a dokáže sa ukľudniť len na prsi. Nedá sa mi ani do sprchy ani sa najesť poriadne, viete ni niečo odporučiť prosím?
A preco sa trapit a nedat mu skusit cumlik ?
Prejde to. Prvých 7-8 týždňov bol vkuse na prsníku, potom sa rozkukal a postupne aj koliky prešli. Kojený je stále aj v 7.mesiacoch. Aj cumlík skúsiť, aj nosič.
@dadka1997 cumlíky sme skúšali asi všetky druhy jednoducho ich nechce
Presne pre tento prípad mali moje deti cumlíky 🙂 "Donutila" som ich. Nezamienali si mňa s cumľom. Zuby majú obaja v poriadku. Keď prišiel čas, cumle zahodili.
A ty di samozivitelka, ze ani osprchovat sa nemozes ani najest?
@andreakotesova nie kazde dieta donutis na cumlik. Bohuzial ani moje ho do ust nevezme ani nahodou a moze to byt akykolvek druh
@andreakotesova nie kazde chce cumel. Moje prve dve deti ako som im dala cumel tak sa povracali.
Dalsie dve deti cumel ok. Takze ono je to ozaj individualne 😉
@kitycat hej celý deň budem na chlebe 🤦 nepotrebujem sa normálne naobedovať nie? Mlieko sa mi bude tvoriť z chlebu 🤦 a ako sa mam osprchovať keď malý plače nechám ho tak a idem do sprchy? Priateľ chodí neskoro domov, a potrebujem ísť do sprchy aj cez deň keďže mám šestonedelie a ešte krvacam 🤦 pýtam sa tu normálnu otázku pre maminky a aj tak niektorá vie dôjsť a rýpať úplne zbytočne akože to si takto frustruješ nejaké komplexy?
Chápem ťa, tiež mám trojtýždňové bábätko. Môj síce spi rád, ale na rukách, pri mne. Akonáhle zistí, že ho dám do postieľky, amen tma. Nestíham tiež nič poriadne, sprchu 2x denne dám, varím, len keď je manžel doma. Ale vytiahla som tiež cumlík, keď aj na 10 minút len a vypľuje. Držme si palce, je to obdobie.
@andreakotesova 2 deti cumlík chceli, 2 deti nie. Nedonútiš dieťa, ktoré dávi do vracania z cumľa.
Zavolaj si k sebe aspoň na hodinu starých rodičov, kamošku, niekoho kto ťa odbremení aspoň na chvíľu. Inú radu nemám.
Môj bol taký istý. Minimum spánku a kľudný bol len na prse. Takže nevyhnutné aktivity (napr. varenie, ale aj prechádzky, keďže reval aj v kočíku) som riešila s pomocou šatky. Pri jedení som si dala okolo seba vankúš na dojčenie (taký v tvare C), malý sa pricucol a ja som mala voľné ruky na jedenie. Do sprchy som chodila, keď bol muž doma, cez deň som používala iba spršku na hrádzu vždy na wc, to je šikovná vecička.
Neboj sa, viac ako rok by to nemalo trvať.😉😁Mala som to isté.
High need baby, nosiť alebo kojiť cel3 dni, min. 2-3 mesiace v horšom prípade aj rok.
Ake rypanie? Musis to brat trocha s nadhladom pre boha. Ked place tak place. Hojdatko, nositko a ides.
Ci ako myslis, ze to ine mamicky zvladali?
Nech uvari priatel alebo tvoja mama ked mas na rukach dieta 24/7, ci mam prist ja? Len ja neviem moc varit
Po šestonedelí približne by sa to malo stabilizovať.Ešte vydrž, ono sa potom lepšie rozbehne mlieko, dieťa sa rýchlejšie naje.
Tiež som na tom minimálne prvý mesiac rovnako.
A malá mi spala celkovo veľmi málo. Po pár mesiacoch polhodinu, okolo roka -hodinu denne,v troch rokoch občas v škôlke .

Šatku. A trpezlivosť,to prejde. Aj ja som to tak mala.