icon

Diéta pri dojčení. Čo môže spôsobovať problémy bábätku?

abcmajacba
11. mar 2025

Ahojte. Synček má necelý mesiac. Hoci som dcérku kojila 1.5r teraz mám problém. V pôrodnici mi 3 sestričky povedali že sa prisáva dobre, laktačná povedala že sa neprisáva dobre. Teóriu ovládam na 100% ale aby som si bola istá laktačná by tu musela byť 24/7...Kojenie ma už nebolí, niekedy to prvé prisatie a potom niekedy po kojení... Doteraz krásne pribral, plienok má pocikanych dosť a v každej aj hovienko. Z rána pospí aj 2h, potom je 1h +- hore a zase spí 2h +- a takto to je približne do 13. Potom nechce spať len tak podriemkava medzi kojenim. Potom zaspí okolo 18 do 20 tak tvrdo že sa nezobudí.Mimo spánku, kojenia a revu je v pohode len ráno tú 1h. Veľa poprdkuje, po kojení mu občas mlieko vybehne a často po kojení kašle, naťahuje ho chvíľu aj mu je cítiť takú grcaničku z pusinky.Neviem či ho nebolí bruško. Pri dcérke som jedla všetko do radu tak aj teraz jem... Pýtala som sa a aj na nete sa píše že mlieko sa tvorí z krvi a neviem ovplyvniť stravou jeho bolesti či reflux. Čo si vy myslíte? Ktorým surovinám ste sa vyhli? Počula som že by som mlieko nemala piť... Musím si odsledovať že čo mu vadí keď je to pravda... Keď niečo zjem kedy sa to u neho prejaví? Bojím sa či nemám teraz málo mlieka... Dcérka sa nakojila každé 2h a bola ok a bez plaču. V noci som ju nakojila raz max 2x a tento synček môj sa mi zdá že len na cicíku je spokojný... V noci tiež 1.5- 2h sa budí na kojenie. Keď sa nakoji tak sa sám odtiahne a za chvíľu hľadá zase cicík ale nenervačí pritom a potom sa mi zdá že ani neťahá len dudluje. Keď sa odpojí a cicíky si stlačim tak mlieko mi tečie až z jedného bodu strieka. V noci od 1 do 3/4 sme hore... nakoji sa, spí a keď ho dám do postieľky je hore a dookola nbgg
ghore...ldammmdadám

eternity24
11. mar 2025

@abcmajacba ja si myslím, že bud sa napije veľa a potom grcka, alebo ma reflux. Ale konzultuj to s pediatrom radšej. Nemyšlim si, že je u teba potrebná dieťa.

domak2
11. mar 2025

Myslím, že syn má proste len väčšie problémy s traviacou sústavou ako mala dcéra, možno je aj viac kontaktný. Ale ak máš pocit, že mu niečo prekáža, tak to skus na týždeň vylúčiť a uvidíš.

radacak
11. mar 2025

@abcmajacba môže ho aj bruško bolieť...ja som tiež bola v tom prvé týždne že si musí zvyknúť pomaly na všetko.. samozrejme nadúvanie potraviny som nejedla , alergény atď
Našej nakoniec robili zle mliečne výrobky,netolerovaka ich dosť dlho 7-8 mesiacov som bola úplne bez mliečneho.Teraz nejaký mesiac jem mliečne,aj malá mala jogurt... zatiaľ to vyzerá byť v pohode tak snáď 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 aktuálne má 10 mesiacov

radacak
11. mar 2025

@abcmajacba a ešte dodám že pri prvej som jedla všetko a bolo to ok
Mala koliky ale nie až tak ako druhá dcérka

abcmajacba
autor
11. mar 2025

@radacak ďakujem tak zatiaľ vylúčim to mlieko a potom skúsim aj tie alergény a ďalšie postupne....🤗

kiki68
11. mar 2025

Podla mna sa nalapa hltavo aj vzduchu, to neni na dietu, toto je bezne.Deti z toho musia vyrast, ak nejde o extrem reflux