Dojčenie 10 mesačného dieťaťa

78jarmila
5. máj 2017

Ahojte maminy 😉 prosím, ako často dojcite vaše 10mes a staršie bábätká, ktoré už papaju aj prikrmy? Nám to vydá ráno, potom má raňajky prikrm - chlebik so šunkou, jogurt atd, potom spánok, po spánku dojcenie, neskôr obed - mäsovo zeleninové jedlo, potom 2 spánok, po nom dojcenie a večer výživa, ovocie, kaša, nočný spánok a v noci niekedy vobec a niekedy 1x dojcenie... nie je to málo? Myslím len ako na počet dojceni a množstva prijateho mm... inak pekne prospieva, pribera, ok. Ale aj pri tom dojceni sa "musi" 😉 zaoberat všetkým možným okolo, čiže niekedy to vydá na smeny tak na celkový čas cca 3-4min na jednom 😉 dojcime sa z oboch 😉 ďakujem veľmi pekne všetkým a prajem ešte príjemný deň 😊

rik01lulaka
5. máj 2017

Ahoj moja sa v tom veku dojčila keď mala chuť..prišla cuc cuc a išla po svojom, jesť mi veľmi nechcela ako ty píšeš...v dobrom závivím 😀...Prsko bolo keď som ju uspávala, keď sa prebudila t.j. 2x za deň no a na večerné spanie prsko a celú noc každú pol hodinu, hodinu...max dve hodiny prskoooooo...😀. Bábo vie asi koľko potrebuje a siliť ju nemusíš, ponúknuť môžeš a možno si cucne...asi jej stačí to čo má....vôvec nerieš 😉

bibina224
5. máj 2017

No tak ja som sama zvedava, ako budeme dojcit my. Tiez by som to chcela potiahnut co najdlhsie aby to bolo tak ako to ma byt. Nerada by som bola, ak by som nemala mlieko a nemohla dieta kojit. Obdivujem maminky, ktore dojcia uz aj ked ma dieta vyse roka no takych je asi aj pomenej

simculllka
5. máj 2017

@78jarmila ahoj, myslím si, že je to v poriadku, evidentne jej to stačí a kým priberá, je všetko v poriadku. Moja staršia dcérka sa dojčila do 16-teho mesiaca, kým som neporodila mladšiu dcérku, ale po pôrode som zistila, že tá staršia sa ani nie že dojčila, ale ona si len dudlala, lebo som zistila, že som nemala žiadne mlieko..mladšia dcérka bola taká istá, ako tvoja, resp. ja som ju dojčila len 3krát za deň, ráno, na obed a večer, v noci sa už nedojčila, vydržala a v 11-tom mesiaci začala odmietať prsník, vôbec som to neriešila, práveže som bola šťastná, že som konečne prestala kojiť, keďže som kojila nepretržite vyše dvoch rokov..no a mladšej dcére nič nechýba, odkedy sa prestala dojčiť, tak jej dávam čisté kravské mlieko na večer, toť vsio.

blabla195
5. máj 2017

Moja starsia si v tomto veku "cucla" po kazdom jedle a kojila som pred spankom, v noci aj 10krat 😕.
Mladsi je uplny opak, cez den uz prso odmieta, okolo 9-10m som ho prestala kojit aj v noci a vobec ho to netrapilo, teraz kojim iba rano a vecer, na radu dr. som mu zaradila 4 prikrmy. Je spokojny, pribera, prosperuje, nevidim problem ☺

yanni
5. máj 2017

@78jarmila Kazde dieta je ine ale takmer vzdy plati, ze cim viacej normalnej potravy dieta prijima, tym menej mu chyba MM ci UM. Samozrejme vynimka potvrdzuje pravidlo.
U nasej najmladsej, teraz 21. mesacnej, to bolo podobne ako u vas. Do 7 mesiacov vylucne kojena (ani nijaky cajik ci voda, cisto len MM), potom postupne prikrmy. Najskor obed atd. Klasicky postup. Ked zacala jest kompletny plnohodnotny obed, tak uz mlieko odmietala, jednoducho brusko bolo plne. A takto to islo so vsetkym, ranajky vecere. Ked este neboli olovranty a desiaty, tak si cucla. Inak eeee. Okolo 11. mesiaca uz jedla vsetko, jedalnicek kompletny 5 krat za den. Kojila som ju uz len rano hned po zobudeni a vecer tesne pred spanim v posteli. Rano a vecer to tahala do ca. 14. mesiaca, potom si sama rozhodla, ze rano uz nechce, cize ostalo len vecerne kojenie (v noci prespala, uz som ju nekojila a extra na kojenie nebudila, ved naco. Keby bola haldna, smädna tka by sa zobudila. ked sa nebudila, bolo mi jasne, ze je spokojna).
Odstavila sa sama na 18. mesiac. jedneho dna jednoducho uz nechcela ano vecer. Aste som jej 1-2 mesiace ponukala, ale ona uz len eeeee.
Ale ona je velmi rozumna na svoj vek, uplne ina ako chalani, doteraz sama povie, ze "mama Milch". Stale si pamäta, ze kde to mliecko bolo.

A este. Vobec sa nezatazuj, kolko mlieka vypije, ci malo ci vela. Ak pejne je prikrmy, ktore su vyvazene, je aj mliecne vyrobky, tak jej nic nechyba.

janickacrazy
5. máj 2017

@78jarmila Moj v takom veku sa kojil len ráno a večer pred spaním, podľa mna je to úplne dosť a fakt bud rada, že ti pekne papá aj normálne príkrmy. Niektoré deti kojené nechcú príkrmy ani vidieť. Moj najmladší v tom veku ledva zjedol trochu mrkvy a polovicu jablka za celý den, inak len mlieko.

lacibo
5. máj 2017

@78jarmila moja malá má tiež 10 m. - ja kojím 1. krát ráno, potom raňajky, desiata / ovocná, piškóty /, obed / zelenina, mäsko, príloha, prívarok / 2. krát po poobedňajšom spánku, olovrant / rôzne - ovocie, obilniny, jogurt / a večera / kaša / + 3. krát kojenie. Z fľaše mlieko nepije, ale UM používam občas na prípravu niektorých príkrmov . V noci chvalabohu🙂 nekojím. Takto nám to obom vyhovuje.. Myslím, že tak ako to popisuješ je to úplne o.k.
🙂

siska53
5. máj 2017

@78jarmila
Prve dieta: 2-4x denne,no skor to 2x bolo beznejsie.
Druhe dieta: Aj 15-20x za den. A raz v noci,dakedy aj nie. Ona nemala.rada prikrmy,radsej mala moje mlieko.

ewusha01
5. máj 2017

Moje decká v 10 mesiacoch spavali už iba 1x denne a mlieko mali ráno ešte v posteli a pred spaním na obed a večer. V noci syn 2-3x a dcéra 3-10x ale ona bola maniak na cuckanie a zaspavala iba na prse. Podľa mňa to máš v pohode. Ak sa napapa, mliecko uz nevojde 🙂

lenka_samorin
8. máj 2017

Ahoj, ja som deti v 10 mesiacoch dojčila iba ráno po zobudení a večer pred spánkom. Medzitým mali normálne raňajky, desiatu, obed, olovrant, večeru a na pitie mali len vodu. Keď som prešla na UM v 15 mesiacoch, tak syn mal Nutrilon tiež len ráno a večer do cca 2,5 roka a dcéra pila Amilk Bifido ráno a večer do asi 2 rokov. Rozdiel medzi nimi bol len v množstve, syn zvládol vypiť po zarobení 2,5 dl a dcéra len asi 1,8 dl mliečka.