icon

Dojčenie a kazivosť zubov

pastelka99
3. júl 2011

Je to možné?? že počas dojčenia sa mi pokazilo veľa zubov??? čo robiť aby to prestalo?? viete mi poradiť, prosím....Nemala som problémy so zubami, ale teraz to je hrôza :( a neviem, čo robiť k zubárke sa bojím no musím :(((

ikke
3. júl 2011

celkom laicky by som povedala, ze ti chyba vapnik a vitamin D. takze asi by som skusila toto doplnit.

riamim
7. júl 2011

Ja mám tiež problém so zubami odkedy dojčím, kúpila som si Elmex gel, ten by mal predchádzať kazom a tie úplne malé dokonca vyliečiť, ale keď som čítala príbalový leták, nebolo tam celkom jednoznačne uvedené, či sa môže pri dojčení, tak teraz neviem...

prsky
7. júl 2011

tehotentsvo a dojcenie su narocne pre telo zeny .. treba sa zdravo stravovat, doplnat ziviny z prirodnych zdrojov, najma vapnik (mak, cicer, oriesky, brokolica, kapusta, kysla kapusta, paprika, fenikel, karfiol, chren, ovos, celozrnne obilniny, strukoviny, melasa, slivky, losos, sardinky ... - z tychto potravin telo aj vela vapnika vstrebe) - pre lepsiu vyuzitelnost vapnika treba este doplnat vitamin C (najlepsie si do pitia pocas dna pridavat vit C v praskovej forme z DM - cecko sa rychlo z tela vyplavuje, takze treba uzivat v niekolkych davkach denne, idealne okolo 60mg/1kg hmotnosti/den)

@riamim netreba sa vsetkeho bat...zubnu pastu si nedavas tubu denne a hlavne si ju nedavas do zily, takze prechod pasty do mlieka je ziadny alebo velmi malilinky 😉

mamabiba
17. júl 2011

Skús navštíviť zubnú hygieničku alebo zubárku a tá ti isto najlepšie povie a poradí, čo máš robiť a čoho sa máš vyvarovať. Toto sú naozaj otázky iba pre odborníkov.