Dojčenie na požiadanie verzus cumlík

triptamiiinka
30. okt 2020

Ahojte co myslite o tom keď dojčím na požiadanie čiže keď je mrzuty za place ihneď dávam prso ale občas (hlavne keď je napapany) keď odmietne prsník a keď dám cumel sa upokojí... Je to veľmi zle myslíte že to môže pokaziť dojčenie? Ma 2 mesiace a mali sme už problém so zníženou tvorbou aj štrajk koli uzdickam. No odkedy ich strihli je to lepšie.

pribinak
30. okt 2020

Ja som dojcila a syn mal aj dudlik. Dojcila som na požiadanie. A dudlik mal na upokojenie, keďže to bol veľký závislák. Nepokazilo sa nám nič. Dojcila som vyše roka

deti95060810
30. okt 2020

a prečo nie ...kľudne aj cumlík na upokojenie...

triptamiiinka
autor
30. okt 2020

@deti95060810 bojim sa lebo laktacna povedala ze štrajk bol koli cumlu no odkedy strihli uzdicky dojčíme sa pekne. Tak som na vazkach keď čítam tie veľké rizika cumlik no niekedy to proste bez neho fakt nejde keď nepomáha prso, nosenie, môj kanie, hojdanie a nedokážem ho nehat revat a trápiť sa :/ ale obdivujem ženy ktoré nikdy cumlik nepoužili

pribinak
30. okt 2020

@triptamiiinka niektoré laktácne poradkyne sú hotové fanaticky, takze sa riad sebou a svojim inštinktom

triptamiiinka
autor
30. okt 2020

@pribinak ďakujem za povzbudenie 🙂) mate obrovskú pravdu

yoxinka
30. okt 2020

@triptamiiinka
Môže a nemusí pokaziť dojčenie. Je koooopa žien, ktorým to nespravilo s dojčením nič. Ďalším to dojčenie pokazilo.
Ja mám tri deti, prvé dve cumeľ ani vedieť, syn sa dojčil 15 meisacov, dcéra 17 mesiacov. Najmladšia cumeľ mala od asi 3 týždňov, odstavila som ju pred týždňom, má 19 mesiacov.

triptamiiinka
autor
30. okt 2020

@yoxinka pravda avšak vo svojom okolí nepoznám vôbec nikoho kto by prestal dojčiť koli cumliku ni hádam to nebude ani nás prípad.

nelca0510
30. okt 2020

Dcérka od narodenia cumlík iba na spanie, inak dojčím kedykoľvek. Naučila som si ju tak, že pred spankom nadojcim, keď je v polospanku vymením za cumlík a dám ju do postieľky. Dojčím už vyše 10 mesiacov. Poznám mamičku, čo jej dcérka má cumlicek stále a dojci stále. Mne tiež LP hovorila, že cumel je zlo, ale neviem no, záleží asi aj od dieťaťa.

luba41
30. okt 2020

lenže tie revy sa budú stupnovat..ak ste mali problemy a ak napíšeš že prsník nechce ale cumel ano, tak už to je problem..

gerfinka
30. okt 2020

Je to asi individuálne od bábätka. Mam kamarátky, ktorým cumlík pokazil dojčenie. Ja som pri staršej aj mladšej používala /používam. Staršia bola riadny pricucok, bola by na prsníku nonstop, tak som začala používať cumlík. Asi v 10.mesiacoch sa s ním len začala hrávať v rukách, tak sme ho úplne zrušili. Dojcila som ju do 1,5roka, aj to sme prestali lebo som už bola v 20.tyzdni tehotenstva a bolo mi to už na bradavky veľmi nepríjemné. Mladšia ma 5 mesiacov a teda tiež na spánok pocumlikuje. Ona zas bola od narodenia taka, ze sa napapala a nechcela si prsník dudlovat, spočiatku ani cumlík, ale nakoniec áno. Verím, že s ňou to dojčenie tiež potiahne aspoň do 1,5roka. Držím palce. Sleduj svoje bábätko a ty podľa mňa aj tak najlepšie vycitis, či je pre vás cumlík ok alebo robí sarapatu s dojčením.

triptamiiinka
autor
30. okt 2020

@luba41 myslíte? Mali ste neico podobne ci? Presne toho sa bojím ze to rrvanie neprejde :(

leuska15leuska15
31. okt 2020

@triptamiiinka ahoj, si asi čerstva maminka. laktacne poradkyne sú podľa mňa (niektoré) šarlatanky a mnohé fanatičky. Aj nejaký doktor vravel o nich veľmi veľmi zle. Je to vec názoru samozrejme, mnohé sú super. Ale podla mňa si určite nepokazí dojčenie cumlom. Ja som dojcila/ dojčím obe deti a mala/ ma cumel a nič sa nepokazilo. Krízy v dojčení sú a budú. Budeš ich mat každý mesiac možno. Ja so mala každý mesiac 1 deň. Pokaziť to môžeš, keď sa vzdas, začneš dokrmovat. (tým nemyslím občasné 2 fľaše, keď ideš k lekárovi atď, myslím pravidelne dokrmovanie). Keď príde kríza, malo mlieka, skus piť veľa veľa vody (mne sa mnohokrát osvedčila Vinea) a viackrát prikladať. Ďalší deň bude kríza fuč,... Tak sa to osvedčilo mne. Ale bez cumla by som sa zbláznila, používala som ho presne ako ty píšeš 🙂 neboj, robíš to dobre

luba41
31. okt 2020

@triptamiiinka uzdičky nezrástli naspät? vieš čo robí cumel?- neumožnuje dojčenie na požiadanie, kazí prisatie a dosledok je znižovanie tvorby mlieka...preto tie štrajky u detí, odtrhanie , revy..

triptamiiinka
autor
31. okt 2020

@luba41 vyhodila som ho.. A poviem ti ze 3 hodiny som ho uispavala teraz kým zaspal vrieskal o dušu prso ani za svet až sa nakoniec vyčerpal a už mu bolo aj prso dobre síce to uspavanie ma stalo nervy ale idem do toho... Závidím maminkam ktorým cumel nič nepokazil no ja to vidím na mojom mimiku že on si proste vyžaduje dudel a to skončí. Verím že za pár dní si už naň ani nespomenie a bude mu dobrý cicik pri každej príležitosti. Lebo je to strašný pocit pre mňa keď mi odmieta cicik a za dudlom sa ide zadrhnut vždy sa rozplacem...

gerfinka
1. nov 2020

@triptamiiinka Držím palce, necj to čo najľahšie zvládnete. Ak nosíš, tak skús prípadne v šatke, nosiči uspávať. Mojej 5 emsačnej pomáha aj zavinutie, prípadne plienka, dečka cez hlavu na zaspatie.

letfenixa
1. nov 2020

Syn bol od pôrodnice aj dojčený, aj dokrmovany UM, aj cumlík som mu tam dávala. Cumel definitívne vyplul v necelých 2 mesiacoch, kojila som ho do roka, keď som ho ja odstavila, a vďaka tomu, že bol zvyknutý na UM, tak to prešlo bez povšimnutia.

xjakubikovak
1. nov 2020

@triptamiiinka držím palce 🙂 ja som ani za svet nechcela aby môj malý mal dudel😀 a veru boli situácie kedy by som mu ho najradšej dala a ešte k tomu do každej ruky 😀 ale zvládli sme to( je to ťažšia cesta) a som za to strašne rada a musím povedať že je pre mňa zvláštne keď vidím iné deti vo veku toho mojho, alebo aj staršie a majú dudel a ďalším plusom je že nemusíš potom oducat.

yoxinka
2. nov 2020

@triptamiiinka
Môj prvý syn bol taký, že len prso vždy a všade ... poviem ti dala by som všetko za to, aby zobral dudel aspoň na to spanie ... lebo mnohé situácie boli ... 🤦‍♀️ Ale ok, mala som len jedno dieťa, keď som mala dve a narodilo sa mi tretie, cumel som jej dala hneď, lebo by som sa ojašila asi ... Rob ako cítiš