Dojčenie na verejnosti
Zaujal ma tento clanok a aj samotny priamy prenos http://najmama.aktuality.sk/diskusia/232567/doj...
Co si o takomto "krmeni" myslite? Osobne proti dojceniu na verejnosti nemam nic ale podla mna nemusim vystavovat cecky verejnosti a tak si cez plece prehodim plienku. Ako ste to riesili vy? Boli ste rovnako odvazne ako pani mamina?
@petra8786 jasa z toho nejdem vobec po... a neviem preco takto na mna reagujes, napisala som len nazor ze mi to prislo ako planovane ked uz aj to video mala pripravene, neviem preco to spajas s inymi vecami...vyjadrila som sa ku kojeniu vacsieho dietata pred kamerou ved kazdy ma to svoj nazor
no ved ako mne je jedno @petra8786 , ja by som sa nad tym nepozastavila lebo som zvyknuta na kadeco😀 ale moj muz velmi vulgarne ale asi pravdivo povedal ze" to si skor viem predstavit ze si nad nou niekto vyh**ni ako by to mal povazovat za matersku obetu a to uz by sa jej asi nepacilo"...
petra8786 No ved presne to bolo najhorsie...ze v dnesnej dobe musis byt obozretny nie kvoli takejto moznosti..ja by som sa tak nechovala len a jedine kvoli tomu ze by som sa bala ze si nad tym niekto bude vieme co ...a keby mi to moj muz nepovie , ani mna by to inak nenapadlo...ale chlap sa na to asi aj inak vie pozriet aj ked to ma doma na beznom poriadku kde sa pozre tam je vytaseny ciciiik 😀DDDDDDD
katastrofa to video z telerána aj zo svadby..
toto nemá s "kontaktným rodičovstvom" či ako sa to tu volá, nič spoločné.
Ta zena je komletná ???
Take velke dieta uz pochopi, co a ako.... To akoze ked si taketo velke dieta zmysli, tak bude dojcit uz ozaj hocikde? Napriklad v banke, pocas nakupov, v MHD...?????
To uz je proti zdravemu aj materskemu rozumu!
Dojcenie na vejnosti je pre mna uplne prirodzena cinnost.
A tie, ktorym vadi pri dojceni ten "nechutny" nahy prsnik, urcite sa vyhybate aj vsetkym miestam, kde by ste mohli v lete natrafit na damy opalujuce sa hore bez, nekupujete casopisy, kde by ste mohli natrafit na aspon ciastocne odhalene zenske telo a hlavne nepozerate televizor, z ktoreho na vas cas od casu vyskoci nejake nahe cudzie nadro 😉
@sirinka dojčenie na verejnosti je jedna vec (prsník zakrytý a snažiť sa čo najviac odísť do ústrania), otrčenie cecku v kostole pred kňazom alebo v priamom prenose v TV je vrchol drzosti a obyčajný exhibicionizmus dotyčnej ženy. Tomu dieťaťu nešlo o život, určite by to vydržalo tých pár minút.
fiha tak toto je uz aj na mna moc.. mne nevadi ked zena dojci medzi ludmi, hocikde na verejnosti, ale tiez by som bola radsej keby sa zakryla.. moja svagrina ked kojila tak sa tiez nehanbila a kojila aj pred nami a este sa pritom s nami aj rozpravala ale vadilo mi ze sa aspon trocha nesnazila zakryt prsnik.. bolo mi to neprijemne, myslim ze ani moj priatel, cize jej brat nebol zrovna zvedavy na jej bradavky, chapete co tym myslim.. dojcenie je krasne a prirodzene ale podla mna je to intimna zalezitost...
@nalla kazdy nech naklada so svojimi prsiami ako chce... Ja za to, ze kojim, nebudem sa snazit ist co najviac do ustrania ako keby som mala nejaku chorobu. Ja to tak proste necitim, ze robim nieco, co je potrebne skryvat. Fakt nie....a ze pohlad na dojciacu zenu a jej prsnik niekomu vadi, s tym sa musi vyrovnat predsa on sam.
Dojčím svoje dievčatko rok, ale nikdy som ju nedojčila na verejnosti. Vždy som si vedela vyrátať, kedy bude hladná, už od malička sme sa naučili papať každé tri hodiny. Okrem toho od malička ju kojím po ležiačky, tak si na to zvykla a taktiež jej vždy vadili akékoľvek rozruchy, tak som s ňou musela byť potichu, zavretá v izbe. Keď sa aj náhodou stalo, že sme sa niekde zdržali, vždy som to vyriešila buď v aute, alebo v nejakej uzavretej miestnosti, nie na verejnosti. Myslím si, že každá mamička si pozná svoje dieťatko a vie, kedy približne bude chcieť jesť, a podľa toho sa vie zariadiť. Mne osobne sa dojčenie na verejnosti nepáči, podľa mňa je to veľmi intímna záležitosť a myslím si, že aj iným ľuďom to môže vadiť a môže im to byť nepríjemné.
@sirinka
no vsechno ma sve meze... 😉
http://magazin.libimseti.cz/lifestyle/7548-nude...
este stale sa tu riesi odhaleny prsnik jednej matky ? 😀 ... ja nie som dojciaca matka a ked som to videla, tak ma to trosku zarazilo, lebo nasa spolocnost na to nie je zvyknuta, ale neprislo mi to nechutne ani nic podobne ... dietatko si naplnilo svoju potrebu a bolo ... myslim si, ze okolo nas je viac nechutnejsich veci a tie nam nevadia 😒
@sherynkamalinka ja som si davala tiez plienku nie len kvoli sebe ale aj detom aby ich nic nerusilo a mohli sa sustredit na mliecko...
@saranata ešte raz si prečítaj čo som napísala. NENAPÍSALA som, že DOJČENIE JE VRCHOL DRZOSTI ! ! ! ale odhaľovať prsník kde kade, v telke, v kostole pred kňazom pri sobášnom obrade, atď., to mi príde už skutočne ako iba predvádzanie sa drzej matky, ktorá to tu ide na nás hrať na nejakú alternatívu výchovu.
To dieťatko nebolo nejaké maličké, že by to ešte chvíľu nevydržalo.
A pohľad na dojčiacu matku mne problém nerobí, ale aby som sa nejako nadšene pozerala na prsníky bársakej ženy, to nie. Veď to potom každá môžme chodiť po ulici s odhaleným hrudníkom, a napr. prečo sa hocikde nevyčúrať? Veď čo nám to robí nejaký problém, pozerať sa na otrčenú prdel? veď je to prirodzená potreba každého človeka - keď to mňa príde, tak sa predsa nebudem premáhať, nie?
@zuzanockamt 🙂 chválabohu, že od určitého veku už človek nie je závislí od okamžitého napĺňania svojich potrieb lebo to by po ulici chodili samí čúrajúci a s prepáčením kadiaci ľudia, a to sa nejdem vyjadrovať k iným prirodzeným potrebám radšej. 🙂
Otázka ale je - kde je už tá veková hranica, od ktorej je už nemiestne si okamžite bez ohľadu na okolnosti napĺňať svoje potreby... 3 roky? 15 rokov? 30 rokov? 🙂
@nalla toto cele je chore...
Keby bola na tom sobasi aj cela naha je to jej vec .evidentne to tam nikomu nevadilo tak preco tebe?
Ked ja vidim v tv nieco poburujuce tak to prepnem.urcite mozes aj ty nie?je to taka mala krabicka predavaju to s televizorom a vola sa to ovladac!
Zeny ja nechapem v dnesnom svete plnom nasilia a hroznych veci je prave dojciaca zena poburujuca???
Ja tiez nedojcim deti polonaha vonku ale je mi jedno ako to robia ine zeny.je to ich vec.ich sloboda a mna to nepoburuje teda vobec.
Uz som to tu raz pisala a pytam sa znova,preco hladate stale zlo tam kde nie je???

@loxa myslim ze ty si tomu dala konecnu bodku 🙂 ano v podstate je to tak ako hovoris a ja to zhrniem ze BUDME K SEBE OHLADUPLNI A TOLERANTNI 🙂