Dojčenie na verejnosti
Zaujal ma tento clanok a aj samotny priamy prenos http://najmama.aktuality.sk/diskusia/232567/doj...
Co si o takomto "krmeni" myslite? Osobne proti dojceniu na verejnosti nemam nic ale podla mna nemusim vystavovat cecky verejnosti a tak si cez plece prehodim plienku. Ako ste to riesili vy? Boli ste rovnako odvazne ako pani mamina?
ahojte; chcem len napisat jendu vec pise sa tu casto intimna vec a neviem co este, prsia su intimna vec to ano, ale ako dojciaca matka prsia sa u mna stavaju skor znak matka dozretie, a jedlo... teda normalny ludsky pud sebazachovy a moznost uspokojit zakladnu potrebu mojho dietata co je hlad!!!!
teraz v mnohych takzvanych rozvojovych krajinach kojenie nerobi ziadan problem na verejnosti... mnohe tu pisete lebo , su rozvojove a moznost kupit umele mlieko , nehrozi...
ja to vidim inak, na vlastnej kozi zazite je to dane vychovou!!!! kulturou!!!! od malicka su k tomu vedeni ako ku normalnej veci aj muzi, na ulici na vas nebudu zazerat !! teda na vase prsia!!!!!! a to dokonca v muslimskych krajinach !! kde su zahalene zeny ale ked koji tak aj na verejnosti!!! kazdy uplne normalne odvrati tvar!! je to normlane a u nich prirodzene..
budete prekvapene jedini ludia co budu cumiet budu , europsky turisti!!!!!!!!
hladajte kde je chyba.....
vlastna skusenost.....
kojenie je prirodzena vec , na ktoru sa teraz v modernej dobe pozera ako na zastaralu vec, nemodernu nie ste in 🙄 pokial nedavate flasu.....
ja neviem v mnohych temach ludom nevadi mnoho veci, ze sa na ulici bozkavaju dve zeny , doslova olizuju, alebo dvaja chlapi; , ze ludia su k sebe neludsky jedne ku druhemu doslova
ale kojenie na verejnosti , niektorych zaraza!!!
mna zaraza ze niekto za nad tymto tak ludskym a materinskym aktom vobec pozastavuje a poburuje.... asi tak vsetko co som chcela napisat....
@mia18112 nehnevaj sa, ja som o potrebach nic extra nepisala, len reagujem na tvoje otazky ci argumenty a najme na nezmyselne prirovnania.
Keby som nechala moje dieta vycikat sa ci vykakat niekde uprostred miestnosti, sposobim tym urcite neprijemnosti, spojene so zapachom a zbytocnym upratovanim a mozno aj skodu, pokial by trafilo koberec, samozrejme je tym padom taketo konanie nevhodne. Pokial dojcim svoje dieta, netusim, ako by som mohla tym niekomu cudziemu takymto sposobom ublizit.
@zuzkat1 Ja som svoje dieta plne dojcila 24 mesiacov. A bola by som aj dlhsie, keby som nemusela prestat koli zdravotnym dovodom. Ale nikdy som nemala potrebu pretrcat sa na verejnosti - /aj tam, kde sa to vyslovene nehodi/, ked kojim. Za tie 2 roky mi to nejako asi ,, zazracne,, vyslo, ze som nemusela. A vlastne raz - v cakarni u Mudr. ked mal maly 6 týzdnov. To som poprosila sestricku, aby ma niekam posadili - do inej miestnosti. Vzdy sa to da vyriesit. Len ked to niekomu nevadi, tak nevadi......matke, okoliu.....tot vsio.
@sirinka to je fakt, prsník dojčiacej matky nie je za normálnych okolností považovaný normálnymi ľuďmi za sexuálny symbol. Ale skús to vysvetliť každému 😉 to je prakticky to isté, ako keď tu matky dávajú fotky svojich nahých detí, a keď niektorej napíšem, že je to nevhodné, tak ma odporúči na psychiatriu. No mne, samozrejme, nerobí problém vidieť nahé dieťa, ale na čo si klamať... svet je plný nebezpečných ľudí...
dojcila som dlhodobo, nevidim problem ani nic divne pridojceni dietata aj vacsieho na verejnosti ale ten konkretny pripad o ktorom vznikla tato tema nebol o potrebe dietata ale o exibicionizme a potrebe uputat u matky dietata....
@maznacik007 tlieskam - konečne žena, ktorá porozumela, o čom tu podaktoré "točíme" 😉
@zuzkat1 chapem ta, ako to myslis - ja mam 2,5 rocneho syna - nedojceneho, no keby nepil mlieko, tak tiez neviem veru, ako by vyzeral - pocas dna vypije cca 800 ml a aj viac ... ked bol chory, tak stiahol cez liter (pije kozie mlieko) ... ono sa sice v tabulkach pise, ze co vsetko ma dieta v danom veku jest, ale skutosnost je ina 🙂 ... a dieta sa aj v tom vyssom veku nedojci len kvoli potrave predsa 🙂 ... pockaj, teraz nas poslu za odbornikmi 😀 😝
akurat som si precitala, co ti za den zje - podobne to vyzera u mojho ☹ ... len s tym rozdielom, ze ten obed zvykne zjest, mava aj lepsie dni vsak ... ak sa mozem opytat, kolko ti meria a vazi, lebo ja akurat depkujem, ze mam doma spagetu 😀 - 97 cm/14,6 kg
@zuzkat1 moj nazor: lebo je zvyknuta ze je vzdy mlieko, keby nebolo, ma pud sebazachovy a zje nieco ine, na tvojom mieste by som dojcenie v jej veku uz vyrazne obmedzila aby zacala jest normalnu stravu, ale to som od veci, a len pisem co by som spravila ja... ten jedalnicek co si uviedla je v jej veku o nicom 😅
@nalla mozes uz konecne povedat, kolko a ake stare deti mas, ked sa do vsetkeho tak uzasne vyznas???
@zuzkat1 never ze umrie od hladu ... proste nedat materske mlieko kym sa nenapapa a vydrzat.... trojrocne dieta uz musi davno jest pestru stravu .... co budes robit ked pojde do skolky, resp. ako jej [potom dodavas vitaminy a niektore mineraly co deti prijimaju v strave....
ako toto mne prijde nespravne ... ja mam tiez velkeho nejedaka bojujem o kazde deko .... ale deti sa musia naucit pravidelne a pestro jest ....
@libka1 ver tomu, ze nebude mat pud sebazachovy a nezje ... poznam podla syna, proste ked nechce, tak nebude ... mlieko bude vzdy 🙂
@zuzanockamt ako to s touto témou súvisí?
@zuzanockamt neverim 😉 hovorim, je to len moj nazor, kazdy sme iny...
@zuzanockamt 93cm a 12,8kg
no dobre fanaticky uz relax......
vieme ze kojite deti do 18-ky a uz mozete byt kludne relax !!!!
uz je to 17 strana ale uplne na hlavu sa tu pise.
2.5 polrocne dieta by malo uz mat kontrolu ze kedy sa MOZE cici... a kedy NIE !!!!
na trhu su uz milion satiek ako to robit decentne......
takze asi tak 🙂))
@maznacik007 chodi do skolky... Dr vravi ze je zdrava a nic jej nechyba...

strašné 😀 prečo ľudia nie sú ochotní ani za svet pripustiť nejaký iný pohľad na vec?
a prečo niektoré pletiete pojmy s dojmami?
Dojčiaca matka na verejnosti v skutočnosti nepredstavuje žiadny problém, ak je to nevyhnutné, ak je dieťatko skutočne hladné a situácia vyžaduje nakŕmenie na mieste činu.
Tu sme sa ale bavili o 2,5 ročnom dieťati, ktoré isto nebolo "na smrť" hladné. Televízny prenos netrval, ako tu už bolo napísané, pol dňa, tie dve-tri minúty( !!!!!!) by to isto to dieťa aj matka vydržali. Rovnako aj v kostole pri obrade. Také veľké dieťa už nie je v takom štádiu vývinu, že by nedokázalo posedieť babke/krstnej/tete/kamoške/... na kolenách a vyčkať, kým sa obrad, ktorý trvá cca 20 minút (!!!!)), skončí.
Tento konkrétny príklad matky dojčiacej svoje väčšie dieťa bol proste len okázalý spôsob, ako ukázať, aká je strašne alternatívna.
Ak sa dojčí malé dieťa, ktoré je skutočne hladné trebárs na ihrisku, v parku, na kúpalisku, alebo v reštaurácii, a pod. a ak sa samozrejme prikryje plienočkou, alebo tričkom matky, tak nemám problém sedieť vedľa dojčiacej matky.
Ale povedzme si úprimne, 2,5 ročné dieťa, ktoré konzumuje už drvivú väčšinu stravy, ktorá mu je dostupná, isto nebolo také hladné, že by nevyhnutne potrebovalo to materské mlieko nevyhnutne v tej chvíli. Je predsa každému jasné, že 2,5 ročné dieťatko, ak je dojčené, tak to už v skutočnosti ani nie je kvôli jedlu a naplneniu žalúdka 😉
Vážne Vás prosím, v tento sviatočný deň, trošku sa zamyslieť nad, tým o čo tu išlo, a nerobiť tu z niektorých nás necitlivé hyeny, ktorým sa hnusí dojčenie. Dojčenie je predsa to najlepšie, čo matka môže dieťaťu ponúknuť. 😉