icon

Dojčenie na verejnosti

sherynkamalinka
26. mar 2013

Zaujal ma tento clanok a aj samotny priamy prenos http://najmama.aktuality.sk/diskusia/232567/doj...
Co si o takomto "krmeni" myslite? Osobne proti dojceniu na verejnosti nemam nic ale podla mna nemusim vystavovat cecky verejnosti a tak si cez plece prehodim plienku. Ako ste to riesili vy? Boli ste rovnako odvazne ako pani mamina?

maznacik007
1. apr 2013

@zuzanockamt vobec nemas doma spagetu to su normalne miery .... tvoj chodi ale do jasli tusim tak tam isto nieco zje... ono nejde ani tak o mnozstvo ale o to aby dieta ochutnavalo a jedlo pestro aj ked v malom...

ja mam riadneho nejedaka .... o dva roky starsieho ako mas ty a s rovnakou vahou .... ale proste musi aspon ochutnat ... aj ked teda ma svoj obmedzeny jedalnicek ... su to nervy nutit dieta jest ale niekedy sa inak neda

maznacik007
1. apr 2013

@zuzkat1 ale potom neni len na materskom mlieku ... a v skolke musi nieco zjest aspon male mnozstvo 😉

nalla
1. apr 2013

@zuzkat1 váha nie je až taký presný ukazovateľ. Pamätám si, moja sestra bola taký cvíbik 😀 mala 4 roky a stále 12 kg, mamu už šlo poraziť 😀

zas ono, ak dieťatko nie je chorľavé, a pod. tak zrejme má všetko čo potrebuje, aj keď nechápem, odkiaľ si to vyrába, keď dokopy nič nezje, a bohužiaľ, materské mlieko už nie je tak výživné v tomto veku...
asi máš doma malú elektráreň 😀

libka1
1. apr 2013

@zuzanockamt no ja si to osobne predstavujem u takychto deti takto: tu mas chlebik.. nechcem! nechces, tak tu mas mliecko... no sproste by bolo keby to vzdalo ked vie ze dostane to co chce ked sa zatne...
skus: tu mas chlebik... nechcem! ok, bez sa pohrati, o 3 hodiny bude olovrant...

nalla
1. apr 2013

@monika15 zlatá 😀 si to pekne zhrnula 😀

zuzkat1
1. apr 2013

@maznacik007 neviem ci v skolke je....vzdy ma ciste tricko... Ja som zakazala krmit ju... Raz to urobili a 2dni vracala

nice202
1. apr 2013

Ja som kojila 27 mesiacov. Zo zaciatku, ked bolo dieta male som kojila aj na verejnosti, ale vzdy som si nasla tichsie miesto, prekryla som sa, aby to nikomu neprekazalo. Nie kazdemu sa to moze pacit! Pisete o tolerancii, ale tolerovat to, ze niekomu sa moze zdat uz nemiestne dojcenie tak velkeho dietata pred zrakmi celej verejnosti, tak to tolerovat neviete. To telerano s dotycnou pani som videla. Dieta bolo velke, mohlo mat chrumku a dalo sa mu vysvetlit, ze teraz nie, alebo odist niekam mimo kamier. Je x sposobov, ako sa to da robit decentnejsie a aby to nikomu neprekazalo. A to absurdne kojenie v kostole, povazujem za demonstrovanie "ja kojim, kto je viac" a neunuva sa dat dietatu caj, chrumku, jablcko....obrad netrva cely den a dieta tolko vydrzi. Ked davali zaber na hosti, tak mali co robit aby to rozdychali, hlavne ten herec csino. Bolo to nemiestne a nepristojne, proste do kostola sa to absolutne nehodi, hlavne ak stojim pred oltarom. Dieta ma byt kojene v klude a nie na piedestaly v kostole a pred fararom pocas obradu. Prestrelila to a velmi. Neviem naco, vobec nieco take, ako tu nahravku, nesie so sebou do telerana, aby to predviedla svetu aka je matka.

zuzanockamt
1. apr 2013

@maznacik007 no chodi do skolky ... obed zje, olovrant ako kedy a ranajky tiez ako kedy ... on ochutnava, ale v malych mnozstvach ... podla tabuliek su to vraj priemerne miery 3-rocneho chlapca, len gate mu padaju a ked sa vyzlecie, tak posobi velmi krehko 😝
@libka1 😀 ... pobavila si ma ... ano, funguje to takto - tu mas chclebik, nechcem, dobre, tak o 3 hodiny je olovrant a jeho to vobec nerozhadze, ja mu mlieko ako nahradu jedla nedavam ... ale keby som ho nenukala, tak sa o jedlo malokedy zaujima

libka1
1. apr 2013

@zuzanockamt o dalsie 3 hodiny je vecera, aspon u nas byva 😉

zuzanockamt
1. apr 2013

@libka1 u nas veceru väcsinou odmietne ... ale tak ja nemam rezimove dieta a rezimovy zivot, takze u nas ziaden interval 3 hodiny nefunguje vobec a a nikdy nefungoval ... ako priklad som to uviedla ... ze dieta proste, ked nechce, tak do neho nenatlacis

zuzkat1
1. apr 2013

@libka1 moja nechce casto ani mlieko nechce... Ona asi z lasky zije.

libka1
1. apr 2013

teraz som si pozrela tie videa co spominate, a teda naozaj mi to pride len ako predvadzanie sa...

mia18112
1. apr 2013

@nice202 A teraz sa priprav! Zozeru Ta tu za ziva! Ja som sa to tu pracne snazila vysvetlit na 5 stranach !!!!

mia18112
1. apr 2013

Ale ako pekne hladko sme presli z jednej temy do druhej.... 🙂

nice202
1. apr 2013

@mia18112 ja sa len divim, ako sa tu prekrucuju nazory! ved to je neskutocne. Moj nazor nezmenia, kludne nech sa snazia 🙂

nalla
1. apr 2013

@nice202 tlieskam !!! úplne si vystihla to, o čo sa tu niektoré snažíme pol dňa 😀

libka1
1. apr 2013

@zuzkat1 tak pokial jej zivot z lasky prospieva tak je fajn a nie je co riesit 😀

@zuzanockamt my tiez nemame ktovieaky rezim, to som len napisala, ze u nas nefunguje to, ze toto nechcem a dame nahradu, nechces, nejedz, o par hodin bude dalsie jedlo, das si to... moje deti jedia inac uplne vsetko, ale to ci mam stastie ze su take, alebo sa to naucili neviem posudit... v kazdom pripade sem tam tiez vymyslaju, hlavne dcera, tak ju poslem prec od stola, a ona vacsinou ani neodide a zacne sama jest, aj ked len trochu, ale da si... proste zistila ze neustupujem v tomto tak sa prisposobila asi...

zuzanockamt
1. apr 2013

@libka1 ja ked vymysla a babre sa v tom a hra sa s jedlom, tak zoberem a nedam nahradu, ale s nim to nehne, nedozaduje sa ... asi mu staci tolko, kolko zje ... lebo inak je zdravy

nice202
1. apr 2013

@nalla uz mi to fakt nedalo, hlavne po utokoch na teba a miu. tolerancia za iny nazor 0 bodov.

mia18112
1. apr 2013

@nice202 To vies, niekedy aj so zdravym rozumom prerazit je tazke.

nalla
1. apr 2013

@nice202 zlatá 🙂 ale mne to absolútne žily netrhá, že je tu niekto na mňa nepríjemný 😀 ale ma zaráža taká obmedzenosť niektorých ľudí, že absolútne žiadna schopnosť pozrieť sa na vec aj trochu z iného svetla

každopádne, teší ma, že je nás tu viac, ktoré sme pochopili, že táto téma nie je vôbec o veku dojčeného dieťaťa, alebo o dojčení ako takom, ale o tom, že sú isté hranice... vo všetkom..

mia18112
1. apr 2013

@nalla
@nice202 No ako pekne sme to uzavreli 🙂 🙂 🙂

nice202
1. apr 2013

@nalla mna este zarazila jedna vec. niekto tu pisal, ze nedojci len tak hocikedy na verejnosti svoje 3 r. dieta, ale ked sa dieta buchne alebo spadne a place, tak automaticky vytahuje prsnik a je jej jedno, kto to vidi. a to uz je co za sprostost. dieta sa ma naucit zvladat stres. nema byt pre matku stredom vesmiru a maju sa mu stanovovat hranice od utleho veku. Preto by ma zaujimalo, ked sa dieta buchne nedajboze v 8 rokoch, tak matka hned pribehne strhne saty a da prsnik na ukludnenie? zatial ma nic ine nenapada logicky...ja si myslim, ze dieta utisit sa da aj inak, ako tasenim prsnikov pri 3 r. dietati.

nice202
1. apr 2013

@mia18112 tak tak a to uz by aj stacilo 🙂

nalla
1. apr 2013

@nice202 v 8. rokoch ešte v pohode, ale čo keď spadne v 14tke ? 😀

nie nie, kašlime už na to, myslím, že tie ktoré chceli, tak pochopili 😉

saranata
1. apr 2013

@nalla
@mia18112 tak si zatlieskajte ake ste super, ach jaj
a tie hranice určujete vy ano? spravne som pochopila? o tej obmedzenosti by som radšej pomlčala

su tu dva nazory a ja to respektujem, hold niekto si tu ide tlieskat ze ma pravdu , a pre koho ?
tak ako ja sa nesnazím zmenit vas nazor , tak sa vy nesnazte presvedcovat zeny aby dojčili podla vasho uvazenia
mne nepríde divne dojčit tak ako ja uznam za vhodne , kde uznam za vhodne bez ohladu na vas nazor 😉

saranata
Odpoveď bola odstránená
nalla
1. apr 2013

@saranata ja osobne, neviem ako ostatné spomínané dámy, som nikomu NEKÁZALA ako si má vlastné dieťa dojčiť.

Hranice neurčujem ja (pre niektorých chvalabohu 😀 a v niektorých prípadoch bohužiaľ 😀 ), ale sú proste určené spoločnosťou. Už sme sa tu predsa bavili o tom sexe na verejnosti a pod. To som tiež neurčila ja, a akosi sa to (napriek tomu 😀) dodržiava bez problémov 😉

pokojne dieťatko dojči ako dlho len uznáš za vhodné. Isto to má svoje výhody a vieš prečo to robíš. Ostatne, si šťastná žena, čo by za to niektoré dali, keby mohli dojčiť čo i len polovicu z toho.

Len sa to dá aj bez okázalosti a exhibicionizmu 😉

či stále ešte nevieš, o čom je táto diskusia ? 🙂

saranata
1. apr 2013

@nalla ale ja to velmi dobre viem, tak ako viem ze to v tv bolo riadne nafuknute a to na jej svadbe bolo mimo nas
ja som vyjadrila nazor ze dojčenie prirovnavat k inym potrebam je chore
to ze mame odlisny nazor na veci je rovnako prirodzene a nikomu ten jeho nepopieram
a dokonca tiez netvrdím ze by mali zeny dojčit na verejnosti do pol pasa odhalene , ale trochu nadhladu mi tu chyba
a dalšia vec je to ze tiez nemusím suhlasit so všetkým ale nie je to moja vec a kazdý ma pravo konat podla svojej slobodnej vole

a nehovor ze ide len o miesto a kulturu dojčenia ako taku, kedze sa tu navazate do vyznamu dojčenia , veku dietata a podobne, tak si stojte za svojím nazorom nech sa pači, ale netreba dehonestovat podstatu dojčenia

nice202
1. apr 2013

@saranata neviem, na ktory narazas....ale nemyslim si osobne, ze tu je nejaky moj prispevok nemiestny...to skor ty sa tu snazis nemiestne urazat ostatne zeny, ako aj teraz mna, ktore maju iny a normalny nazor na vec.... dovidenia.