icon

Dojčenie na verejnosti

sherynkamalinka
26. mar 2013

Zaujal ma tento clanok a aj samotny priamy prenos http://najmama.aktuality.sk/diskusia/232567/doj...
Co si o takomto "krmeni" myslite? Osobne proti dojceniu na verejnosti nemam nic ale podla mna nemusim vystavovat cecky verejnosti a tak si cez plece prehodim plienku. Ako ste to riesili vy? Boli ste rovnako odvazne ako pani mamina?

nalla
1. apr 2013

@saranata ešte raz, neviem ako ostatné spomenuté dámy, ale ja som sa nikde nenavážala do veku dieťa a (ne)vhodnosti dojčenia.
Ja by som dieťa takto dlho nedojčila, ale ak to niekto považuje za vhodné, ok. hlavne, to je už iná téma.

Jediné, čo som s vekom spomínala bolo, že tak veľké dieťa už dokáže vydržať istú chvíľku bez materského mliečka. A k významu dojčenia som sa vyjadrila v zmysle, že pre tak veľké dieťa to až takú podstatu z hľadiska výživy nemá, že to je tak už o inom vtedy 😉 na tom sa, snáď, zhodneme 🙂

Mohla si si všimnúť, že som jedna z tých, ktorá si za svojim názorom stojí 😉

mia18112
1. apr 2013

@saranata Slovo chore pouzivas jedine Ty. Ja si stojim za svojim nazorom. Nikto tu nedehonestuje dojcenie ......Ty nevies citat, alebo fakt nechapes vecne argumenty???

nice202
1. apr 2013

@nalla pani, ktora nas tu osocuje, tak to asi nechape, alebo nechce chapat, co si mala na mysli....

saranata
1. apr 2013

@nice202 no nebudem viac reagovat , príspevok o 15:03
to ze ti nekvitujem aka si super ze si to tu zhrnula tak tým ta urazam? , nikoho som neurazila , jedine tým ze mam iny nazor
sudiac podla tvojich príspevkov uz jeden nazor mam

zuzanockamt
1. apr 2013

@nice202 v prvom rade ma stres pomahat zvladat dietatu matka - akymkolvek sposobom - ak ho zvladaju dojcenim, tak nech sa paci 🙂 ... to co pises ty - dieta nema byt pre matku stredom vesmiru a urcovat hranice (jasne, ze hranice treba, ale treba vediet ako ich urcit - nebudem predsa obmedzovat dietatu - hlavne v utlom veku potrebu fyzickeho kontaktu s najblizsou ososbou) - je len studeny odchov, tak sa netreba cudovat tomu, aka je momentalna spolocnost

nalla
1. apr 2013

@nice202 mňa nikto neosočuje 😉

aspon ja to tak nevnímam.

Ja si s ňou rada v medziach normy podebatujem 🙂

nalla
1. apr 2013

@zuzanockamt dovolím si, s láskavým zvolením Aštara Šerana :-P na teba reagovať: 2,5 roka nie je útly vek 😉

saranata
1. apr 2013

@nice202 preboha ja ta osočujem ?????
viete čo dievčata bavte sa a gratulujte si , nestojíte mi ani za dalsiu sekundu mojho zivota
uz viem prečo sa toto tu prezýva modrý kurník, tato tema je toho príkladom
a nezapínajte TV , lebo dnes som tam minimalne tri krat zazrela holý prsník , aby vam to nenarusilo dostojnost, to len taka mala rada na zaver

@mia18112
@nalla

nice202
1. apr 2013

@saranata este raz a naposledy na teba reagujem. Napisala som niekedy ja na teba, ze je tvoj prispevok "ubohy"?. ako sa ty expresivne vyjadrujes o mojom. Nevies prekusnut iny nazor, ze dojcenie velkeho dietata pred fararom v kostole a pred TV kamerami je nevhodny sposob dojcenia a nie kazdemu sa to paci. Da sa to riesit aj diskretnejsie. Ak je babatko male, tak mi to nevadi, ale ak je starsie dieta, tak ano, ma mat iste hranice, kde sa krmit moze a kde nie....dovidenia

nalla
1. apr 2013

@saranata ??? to za čo som si vyslúžila takúto reakciu?

nerozumiem, prečo ma dávaš do jedného vreca s tými dvoma ženami, s ktorými ma dávaš, ale posledne som Ti písala úplne bez náznaku nejakého odporu, takže ...?

nice202
1. apr 2013

@zuzanockamt a ak sa buchne v 4,5,6 rokoch? tiez mu da prsnik? alebo mu to vysvetli inak? neviem, moja dcera ma skoro 3 roky a da sa s nou v pohode komunikovat, vsetko chape a utesujeme sa inak. myslis, ze inak ako prsnikom v 3 r. sa to vysvetlit neda?

zuzanockamt
1. apr 2013

@nalla neviem ako velmi sa vyznas vo vyvinovej psychologii, ale dieta vo veku 2,5 roka spada do obdobia batolata - inak aj utly vek 🙂

zuzanockamt
1. apr 2013

@nice202 ja syna utesujem vzdy v naruci, ked ma akykolvek problem, kedze som nedojciaca matka a naruc mu poskytnem dovtedy, dokedy si to bude vyzadovat ... dlhodobo dojciace mamicky, ktore uprednostnuju samostatne odstavenie - alebo teda prirodzene, dojcia kludne do 4,5-5 rokov, tak predpokladam, ze dieta este aj v tomto veku hlada utechu v prsniku

saranata
1. apr 2013

@nalla nebolo to s odporom ale len v ramci jedneho príspevku
nemam chut reagovat uz

pekný den 🙂

nalla
1. apr 2013

@zuzanockamt vďaka za odborný výklad. Rozmýšľam, nakoľko je "útly vek" odborný termín. :-P

mia18112
1. apr 2013

@saranata Tebe kultura spolocnosti ako taka nic nehovori. Ani kultura v komunikacii !!!! To nepoznas tiez, vsak? Co uz s Tebou? !

nalla
1. apr 2013

@saranata pekný deň aj Tebe

nice202
1. apr 2013

@zuzanockamt ja si myslim, ze dietata treba postupne pripravovat, ak sa buchne alebo spadne, ze prsnik zakazdym ak sa nieco stane nebude. Da sa to a dieta to pochopi. A ak sa dieta samo neodstavi ani v 4 alebo 5 rokoch? potom sa to riesi normalnym odstavenim, ak prirodzene odstavenie nefunguje?

zuzanockamt
1. apr 2013

@nalla starsie publikacie pouzivaju aj tento "termin"

zuzanockamt
1. apr 2013

@nice202 prirodzene odstavenie (oducenie od niecoho) funguje, dieta sa odstavi, netreba sa bat, len mu treba nechat cas ... tak ako sa mne dieta prirodzene odstavilo (sam od seba, bez oducania) od nosenia, od uspavania na rukach, od nocneho pitia mlieka, od cumlika ... dieta dokaze viac, ako si myslime, len mu treba dat sancu

nice202
1. apr 2013

@zuzanockamt citala som pripady, kedy sa dieta neodstavilo samo ani v 8 rokoch. ano, myslim tu anglicanku. Dokonca su famy, ze juraj janosik, slovensky symbol, bol kojeny do svojich 12 rokov.

nalla
1. apr 2013

@zuzanockamt 🙂 to bude asi tým, že nečítam "staršie" publikácie. Sakra...

zuzanockamt
1. apr 2013

@nalla ani ja momentalne, ale pamätam si este cosi z fakulty 🙂

zuzanockamt
1. apr 2013

@nice202 neviem o tom, slovensku historiu a konkretne janosika nemam az takto podrobne zmapovaneho

nalla
1. apr 2013

@zuzanockamt v tom prípade to je dobré znamenie - nie som ešte až taká stará 😀

azbestica
1. apr 2013

@eveenka ale ved nikto ju tu nekamenuje preboha....sak su to jej prsia nech z nich ukaze kolko chce a komu chce 🙂)) ked clovek povie svoj nazor v diskusii neznamena to ze to netoleruje zanemana to len to ze na to ma svoj nazor
a predstav si aj my mame deti tak mame nejake skusenosti a vieme kedy a kolko piju a co piju a ako to s detmi chodi 😉

azbestica
1. apr 2013

@petra8786 ale ved nikto ju tu nekamenuje preboha....sak su to jej prsia nech z nich ukaze kolko chce a komu chce : )) ked clovek povie svoj nazor v diskusii neznamena to ze to netoleruje ( a hlavne sa z toho nemusi ani posrat) zanemana to len to ze na to ma svoj nazor,ako aj ty mas nazor a nie vsetci s nim musia suhlasit a nikto nema pravo preto do teba zadrapovat

petra8786
1. apr 2013

@azbestica medzi tym som nazor zmenila haha 🙂

petra8786
1. apr 2013

@zuzanockamt moj nazor je taky že dieta maaa byt stredom vesmiru,ved čo už by malo byt našim stredom vesmiru ak nie naše deti...hmm neviem o niččom inom...🙂 potom už len naši rodičia a pre nich sme my zas boli vždy stredom vesmiru 🙂 krasny kolobeh života a kde to tak neni,je aj vidno ta priepast medzi rodičmi a detmi a citit ten chlad.....

azbestica
1. apr 2013

@petra8786 ? toto myslis vazne? :O a co tvoj nazor zmenilo?