Dojčenie po cisárskom
Vopred sa ospravedlnujem keby som nahodou vytvorila tu istu temu, ale momentalne nemam cas tu studovat. Musim to riesit teraz. Narodil sa mi syn po cisarskom reze teraz v stredu ku veceru. Doteraz sa mi este nevytvorilo mlieko, maly papa, saje, ale mlieko nikde. Cele moje bradavky su uz pokusane a tak ma neskutocne boli to kojenie. On je sice pokojny, dlho spi, ale aj vela chce jest.. Neviem ci uz kupovat Um alebo este s boletou kojit. Pomaly 1 -hodinove kojenie pocas 3 hodin ma ubija riadne, ja uz fakt neviem co mam robit..
ja by som pockala kym pojdes do poradne a pediatricka ti podla priberania babatka povie 🙂 na spustenie mliecka je dolezite babatko co najcastejsie prikladat k prsniku.. aj mna neskutocne boleli v porodnici a pak este aj doma som myslela ze s celym kojenim prastim 🙂 ale zacala som si ich po kazdom kojeni natierat castejsie pocas krmenia striedat prsniky a je to fajn.. najskor som kojila po sediacky a teraz uz len po leziacky,, takze v noci ked malinka papka taktiez aj hodinu tak si popritom podriemem.. 🙂 prajem vela stastia a co najmenej bolesti..
@kluska ahoj, presne tieto pocity som mala aj ja a aj ich mám stále.....včera mala malá 1,5 mesiaca...teraz odsávam, fľaškujeme a postupne sa zmierujem s tým,že nebudem kojiť....je to veľmi ťažké, pretože cez deň sa mi striedajú nálady, že si poviem,ved to nič...potom zasa,že som zlyhala...je to riadna záťaž na psychiku....obdivujem všetky mamičky, ktoré odsávali mliečko dlhšie ako 6 mesiacov....uvidíme ako dlho vydržíme my...každý deň bojujem zo strachom,že sa mliečko stratí...zatiaľ to malej stačí čo odsajem...nedokrmujem...ale dokedy ??...som však trošku kľudnejšia, ked si prečítam niektoré komentáre, že naozaj nie sme až také zlé matky ked nekojíme....kto to nezažil nevie pochopiť...
@andrejta mliecka mas dost. A moja dnes tretia skusenost je ze kym si bradavky zvyknu tak bolia pri kojeni. my mame len tyzden teraz ale prisava sa spravne saje fest a bradavky bolia teda riadne. teda prvych 10 tahov potom sa to uvolni a je dobre. mliecko s rozbieha postupne, na taky 5-7 den po Cisarskom je uz faaakt dost zrazu. do vtedy bolo tak akurat.
Hlavne aa nedaj odradit aj dlhsim kojenim alebo castejsim. babo sa rado aj mazna a ine este nepozna ako kojenim pritomnost maminky. a niektore deti su proste dudloskovia - teda si radi dudlaju kym sa uspia a u teba si dudle prsnik. ak ta to velmi obtazuje tak mu daj malicek bruskom hore do pusky na dudlanie miesto pranika po takych 15-20 minutach kojenia.
@dada7701 nie si zla matka! dolezite aby ste boli obe spokojne! mne sa dcerka odstavila sama v 4 mesiacoch a to som denne bola s laktacnou poradkynou, vedela sa prisat, mlieka dost ale ona ho zrazu zacala odmietat. a mne sa nikdy odsavatnedalo a to som skusila asi 5 odsavaciek(pri vsetkych troch detoch). takze sme s tym presli na UM. vtedy ma laktacna povzbudila ze som spravila maximum ale nehat vyrevovat a nervacit dieta ked sa odmieta prisat lebo citi materske mlieko - (vzdy. obdobi menstruacie + niekolko dni pred a po) akoby sa zmenila chut mliecka alebo neviem co. ani ona tomu nerozumela ako je to mozne ze mimo cyklu vyslovene zrala mliecko a v tomto obdobi nic ani prisatie - vystresovane dieta a aj ja...
ide o vasu pohodu a klud. aby ste vy boli stastne a spokojne!
ahojte neviem presne do ktorej temy napisat tak som sa rozhodla napisat sem. rodila som sekciou pred tromi tyzdnami. v nemocnici som cca na treti den citila ze sa mi nalieva mlieko a odvtedy nic. mala je stale na umelej vyzive. skusali sme odsavacku aj laktacnu poradnu s odporucenim cievky a beriem lieky costi ale napriek tomu mlieko nemam a mala sa nechce prisat. to znamena ze trpime bolestami bruska a kazdy den cez obed aj vecer placeme. mam z toho vycitky... ☹

@andrejta ahoj ja dojcim a som po 2 cisarskych, k ootazkeci mas dost mlieka , jedina odpoved : ak pribera do dalsej poradne tak mas mlieka dost 🙂 takto som fungovala prve aj druhe 🙂 pritom kazdy mi nukal umele mlieko lebo prva dcerka bola nespava den ci noc dokopy max 8h od narodenia.