icon

Dojčenie počas menštruácie a pravidelnosť cyklu

liliblacky
19. máj 2025

Ahojte zienky, som 2,5 mesiaca po pôrode, syn plne dojceny a dnes som dostala MS… syn posledné dni nechcel moc prsnik, zlostil sa na ňom, myslela som, že či nie je chorý kúsok lebo staršie dieťa sopli a dnes rano prekvapenie. Tak sa chcem opýtat na Vaše skusenosti - podarilo sa niektorej ďalej potom dlhodobo dojčiť? Na nete píšu, že je to v dôsledku poklesu tvorby mlieka.. Rada by som potiahla aspoň do roka maleho… A druha otázka - ak ste mali počas dojčenia MS bola potom pravidelná? Alebo chodila ako sa jej chcelo? Ďakujem za zdieľanie Vašich skusenosti 🙂 PS: prvé bolo skoro od narodenia na UM a MS prišla hneď po 600nedeli

ika02
19. máj 2025

Ahoj, menštruácia Ti nebráni ďalej dojčiť. Ja som jedného syna dojčila 33 mesiacov a druhého 31, ale prvú MS som dostala až takmer rok po pôrode. Pravidelnú som nemala nikdy.

luckajozko21
19. máj 2025

Jasne, ze budes vediet dlhodobo dojcit, neboj. Ono asi aj chut toho mlieka je ina. Kazdy mesiac v tych dnoch sa mi dieta kruti a je vidno, ze 'nieco je inak'. Rovnako je to vtedy pre mna aj bolestivejsie-neprijemnejsie. Po menstruacii je vsekto ako predtym.
MS som mala pri prvom uplne pravidelnu ako cely zivot. Pri druhom mi to skace raz 29dni raz 25 a tak. Uvidim, ked odstavim, ci sa to da znovu do poriadku.

selena_luna
19. máj 2025

Mozes uplne v pohode kojit dalej. Ja som obe dcery kojila vyse roka s pravidelnou ms. Mlieka mas dost aj je dobre - pocas ms by mala trochu klesnut produkcia, aj sa jemne zmenit chut udajne, ale nie je to nic vyrazne ani zle, mlieko je stale kvalitne a dobre 🙂 moje baby cucali o dusu bez zmeny v apetite. A ci budes mat hned pravidelnu to sa ukaze, hormony su vselijako rozhadzane moze ti naskocit hned a zaroven vobec nemusi ... velmi individualne.

kirara
19. máj 2025

@liliblacky menštruáciu som dostala 9 mesiacov po pôrode. Malý ma aktuálne 18 mesiacov a veselo dojčíme do teraz, mlieko mu chuti a to je ukážkový jedák príkrmov 😀. Cyklus mám ( až na občasne bežne odchýlky) pravidelný.

diaalex
19. máj 2025

@liliblacky Chodila pravidelne a do 2,5r som dojčila plus 12m som ešte aj mliečko darovala, takže ešte 1 chlapček na ňom vyrástol 🙂

liliblacky
autor
19. máj 2025

ďakujem zienky, tak to ste má veľmi potešili. Dojčenie sme si s drobcom dosť vybojovali a už som sa tešila, že nemusíme dávať prikrmy a podobne a nechcela by som o mlieko prísť… Tak snáď aj nás prípad to bude, že MS nič nezmení