Dojčenie počas menštruácie a pravidelnosť cyklu
Ahojte zienky, som 2,5 mesiaca po pôrode, syn plne dojceny a dnes som dostala MS… syn posledné dni nechcel moc prsnik, zlostil sa na ňom, myslela som, že či nie je chorý kúsok lebo staršie dieťa sopli a dnes rano prekvapenie. Tak sa chcem opýtat na Vaše skusenosti - podarilo sa niektorej ďalej potom dlhodobo dojčiť? Na nete píšu, že je to v dôsledku poklesu tvorby mlieka.. Rada by som potiahla aspoň do roka maleho… A druha otázka - ak ste mali počas dojčenia MS bola potom pravidelná? Alebo chodila ako sa jej chcelo? Ďakujem za zdieľanie Vašich skusenosti 🙂 PS: prvé bolo skoro od narodenia na UM a MS prišla hneď po 600nedeli
Jasne, ze budes vediet dlhodobo dojcit, neboj. Ono asi aj chut toho mlieka je ina. Kazdy mesiac v tych dnoch sa mi dieta kruti a je vidno, ze 'nieco je inak'. Rovnako je to vtedy pre mna aj bolestivejsie-neprijemnejsie. Po menstruacii je vsekto ako predtym.
MS som mala pri prvom uplne pravidelnu ako cely zivot. Pri druhom mi to skace raz 29dni raz 25 a tak. Uvidim, ked odstavim, ci sa to da znovu do poriadku.
Mozes uplne v pohode kojit dalej. Ja som obe dcery kojila vyse roka s pravidelnou ms. Mlieka mas dost aj je dobre - pocas ms by mala trochu klesnut produkcia, aj sa jemne zmenit chut udajne, ale nie je to nic vyrazne ani zle, mlieko je stale kvalitne a dobre 🙂 moje baby cucali o dusu bez zmeny v apetite. A ci budes mat hned pravidelnu to sa ukaze, hormony su vselijako rozhadzane moze ti naskocit hned a zaroven vobec nemusi ... velmi individualne.
@liliblacky menštruáciu som dostala 9 mesiacov po pôrode. Malý ma aktuálne 18 mesiacov a veselo dojčíme do teraz, mlieko mu chuti a to je ukážkový jedák príkrmov 😀. Cyklus mám ( až na občasne bežne odchýlky) pravidelný.
@liliblacky Chodila pravidelne a do 2,5r som dojčila plus 12m som ešte aj mliečko darovala, takže ešte 1 chlapček na ňom vyrástol 🙂
ďakujem zienky, tak to ste má veľmi potešili. Dojčenie sme si s drobcom dosť vybojovali a už som sa tešila, že nemusíme dávať prikrmy a podobne a nechcela by som o mlieko prísť… Tak snáď aj nás prípad to bude, že MS nič nezmení

Ahoj, menštruácia Ti nebráni ďalej dojčiť. Ja som jedného syna dojčila 33 mesiacov a druhého 31, ale prvú MS som dostala až takmer rok po pôrode. Pravidelnú som nemala nikdy.