Dokrmovanie cez cievku
Maminy napiste prosim ake su Vase skusenosti s dokrmovanim cez cievku, ci Vam pomohla naucit babo sat a ako dlho to trvalo?alebo nie. My len zaciname,, a nie vzdy sa nam podari nasosnut cievku z prska, ked je hlad tak to riesim aj cievkou cez palec, maly si obcas pososava pred tym aj priamo z prsnika, ale na cele krmenie to rozhodne nie je. Nastastie dokrmujem MM.
no cele som to robila sama a kazdu chvilu mi to niekde vypadavalo alebo sa vystcilo z flase alebo to mal vypadnute z pusy- bolo to dost o drzku, dlhsie vraj existuju ale neviem kde ich zohnat napis @cicamica1980 ona ti mozno poradi
@cucu2 na tejto stranke najdes nazorny priklad ako som pouzivala dojcenie s cievkou.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2834927...
Mne to najprv ukazala laktacna a potom som ju zavadzala sama. Najpr v sede a potom poleziacky presne ako u @lalus. Teraz opat v sede.
@cucu2 tiez som pouzivala taku, ako ty a ako piše @lalus , bolo to o drzku, co sa tyka dlzky. Dojcila som len v sede, mala som na kolenach dojciaci vankus, na nom lezala mala. Mlieko vo flaske bolo pri jej hlavicke, tam siel jeden koniec a ked sa prisala, druhy koniec som jej dala do pusinky cez kutik ust. Fungovalo to, ale vzdy som trpla, aby sa mala nemykla a nevyliala mlieko. Urcite si coskoro najdes system, ktory ti bude vyhovovat 😉
cievka sa nema sterilizovať, iba preplachnut a nechat volne uschnut
@majkushka
@dulkagabulka dakujem za odpoved 🙂
@cicamica1980
Ahoj asi aj ja mam malo mlieka.doplni sa mi ax po4 hodinach.avsak cez den je maly nonstop hladny...
Pomohla by mi cievka?strasne ho chcem kojit...mam vitsminy.caje hroznovu stavu....
Som tyzden kojacia
@szivka jasne, ak treba dokrmovat, tak ak chces kojit, nesmies dat flasu. Pri flasi je riziko, ze dieta zacne odmietat prsnik. Cievkou sa dokrmuje tak, ze dieta saje z prsnika. Odporucam ti zavolat si laktacni poradkynu. Ona ti ukaze, ako s tym narabat. Mne aj dala cievku. Na cievke som dokrmovala kazde kojenie do ca 6mes, cievky sme sa zbavili v 13mes - ale to uz som ju pouzivala iba vecer. Kojim dodnes, som velmi rada ze som si zavolala laktacnu poradkynu. Lebo kebyze robim tak, ako kazali v porodnici, dvano by som nekojila☺nevahaj co najskor si ju zavolaj☺drzim ti palec
@szivka Ahoj, určite by si to mala skúsiť, najlepšie je zavolať si laktačná poradkyňu. Aj my sme cievkovali, až do cca 4. mesiaca, ale potom už len raz denne, večer keď bolo menej mlieka a malý najhladnejší. Potom sme začali na večer s príkrmov a cievku zrušili, aká úľava. Ja som aj brala Costi až 4x4tbl.
Inak niektoré baby písali, že sa báli aby sa im mliečko z fľašky nevylialo, ja som to robila tak, že som cievku prestrčila cez cumeľ a normálne zašrobovala fľašku a takto sa to nevylialo, vačšinou som ten cumeľ mala vo fľaške ešte aj naopak, lepšie sa to navliekalo do tej pidi dierky. A fľašku som mala strčenú za pásom v teplákoch pokiaľ sme sedeli, prípadne položenú za hlavičkou pokiaľ sme ležali.
Držím palce
@cicamica1980 ahoj, citam, ze ste sa prikrmovali cez cievku do 13m. Dokrmovala si s UM? My teraz prechadzame na dalsie mlieko a mam problem dostat ho cez cievku, je akesi hustejsie, tak by ma zaujimalo ako si to riesila. Mlieka sme skusili rozne, vsetky su taketo. Dakujem vopred.
@susanta ahoj, ano do 13 mes som dokrmovala cez cievku UM /aj ked nie uz pri kazdom kojeni/ - davala som nutrilon, ine mleika som neskusala. nikdy sa mi nezdalo huste a cievku neupchavalo. bolo to pred 2 - 2,5 rokmi, neviem, ci odvtedy nemohli v zlozeni mlieka nieco zmenit. skus zavolat laktacnej poradkyni a skonzultovat - ja siom bola na cievke de facto od porodu a laktacna mi kazala nedavat nutrilon v takej davke, ako pisu na klrabici, ale trochu redsie... logika bola taka, ze dieta sa az tak nezasyti, bude cchiet ist na prsnik castejsie a tym sa bude zvysovat tvporba. som to tak robila asi mesiac, a potom som uz davala podla navodu. tym chcem povedat, ze podla mna kebyze pol rocnemu babatku das o torisnku redsie UM, asi sa uz nic nestane - prepokladam, ze uz nejake prikrmy papa. akoze moc by som to neriedila, ale trosku podla mna mozes - a s laktacnou poradkynou mozes odkonzultovat cez telefon zadarmo🙂
@cicamica1980 oki, dakujem krasne. Mame bebu, miesame s jednotkou, ale asi fakt dam len viac vody. Necakala som to, ze to takto moze byt vobec. Jedno mlieko sa vobec nerozpustalo, normalne zrniecka v cievke. Druhe len pomalsie ide. Dam o nejakych 10ml viac vody a uvidime.
@susanta no ale zrniecka by urcite nemali byt, ved to by podla mna upchavalo aj flasku.... tak snad ti to pomoze🙂
Ahojte kde kupim tu hadicku a kolko to stoji?
@1michaela2 kupovali sme ju v zdravotnickych pomockach, cenu si nepamatam
@1michaela2 cievka sa to vola 😄 myslim, ze okolo 50 centov jedna. Kup si viac, treba to menit.
Ahojte baby,
chcela by som s vami podeliť so svojou skúsenosťou s cievkou.
U mňa to vôbec nefungovalo. Malý sa narodil a ja som si myslela, že ked mu nedám flasu tak je vsetko ok a budem ho pekne kojit. Uz asi na tretí den prisla moja svokra do nemocnice, zhodnotila, ze nemam mlieko, čo som asi fakt nemala ...iba kolostrum,...tak som v tej hlúposti a este aj na radu setriciek v nemocnici zacala vlastne od zaciatku malého krmit na cievku. Myslela som si, že cievka je ok. Potom som asi polroka strávila výčitkami a obviňovaním co keby som to urobila inak.
Nepatrila som medzi ženy, ktorým mlieko striekalo, ale asi na 4-5 den mi sestrička vytlačila už mlieko a vedela som, že tam niečo je. Myslela som si, že prídem domov a malého od umelého mlieka odnaučím a hotovo.
Malý v nemocnici mal pociatocnú zltacku a tak dlho spal ...potom vstal bol asi 4 hodiny hore a zase zaspal na 4 hodiny. To som netušila, že by som ho mala budiť, aby sa mliečko rýchlejšie rozbehlo.
Doma sa kolobeh opakoval...malý sa po 4 hodinách zobudil, bol hladný ako vlk, prilozila som ho na prsník bol tam aj 3 hodiny bez spánku a stále plakal, tak som ho opäť dokrmila. Doktorka mi po pár dnoch co som bola doma a malý mal oranzové fliacky v moci(co je znakom, ze ma málo tekutín) nariadila flasu.
Ja som vsak tvrdohlavo pokracovala dokrmovaním na cievku asi dalsie 4 mesiace.
Potom som sa snažila odsavať ručnou odsávačkou...to som odsala asi 20 ml. Az po dvoch mesiacoch mi kamoska pozicala elektrickú, s ktorou som uz vedela odsať aj 30 ml. Tak sa zacal moj kolobeh asi hodinového dokrmovania na cievku a potom odsávania, ktoré som vôbec nestíhala, kazdé 2-3 hodiny ako radila laktacná poradkyna.
Po case som zistila, že moj chlapcek vlastne aj ked som ho prikladala najprv iba na prsník tak v podstate cakal na cievku, z ktorej mu to tieklo ovela jednoduchsie a ked drzal aj prsník tak si to prisposobil tak, ze akoby tahal iba cievku a prsník si iba pridržiaval.
Malý má už 6 mesiacov a už pije na flasu, po ktorej už prsník naozaj nechce a ja sa stale nemozem zmierit s tým, ze nemozem kojit svojho chlapceka.
Potom čo som sa pýtala všetkých mamičiek čo poznám a nie je ich veru málo som zistila, aku chybu som urobila na začiatku a prečo mi nikto v nemocnici nepovedal, že ked dieta place po kojení treba pár dni vydržať a dieťa aj budiť a čo najčastejšie ho prikladať, aby sa mliečko malo šancu rozbehnúť a nie ho hned dokrmovať!!!
@silvik27 mna tiez vzdy mrzelo ked som mala obdobie ze toho mliecka som uz skoro nemala ... Svokra vzdy ze dame sunar ty nemas dobre mlieko mas ho malo a pod proste citila som ze mala ma nepotrebuje ako matku ved flasku jej poda hocikto .. Sama si to nevedela co a ako a nikto ti dobre neporadil... Urobila si vsetko to najlepsie co bolo v tvojich silach netrap sa nie je to tvoja vina ak sa ti aj v kojeni nedari
@sunny8 To so svokrou bolo presne tak a presne som to tak citila, ze chce mu dat len flasu, aby ho mohla sama krmit ....tak som ho na tu cievku krmila do 6.mesiaca zmeny v množstve mlieka neboli nejake brutalne a potom mi to bolo uz hlupe takemu velkému babatku stale tlacit do pusy tú hadicku a hlavne ked mal potom pit skoro celú flasu. Este stale mam nejake mlieko, uz sa odstavujem , uz iba vecer par kvapiek odstriekam, ale dost su to depky:( Ale malý je úžasny tak v pohode. 😝

@lalus ano, myslela som kratka. Ten koniec si odstrihla? Pri dojceni v sede, si ju kde mala polozenu(myslim, tu flasku)?