icon

Dokrmovanie cez cievku

ballenka
9. apr 2013

Maminy napiste prosim ake su Vase skusenosti s dokrmovanim cez cievku, ci Vam pomohla naucit babo sat a ako dlho to trvalo?alebo nie. My len zaciname,, a nie vzdy sa nam podari nasosnut cievku z prska, ked je hlad tak to riesim aj cievkou cez palec, maly si obcas pososava pred tym aj priamo z prsnika, ale na cele krmenie to rozhodne nie je. Nastastie dokrmujem MM.

Strana
z5
silvik27
7. okt 2016

Chcela som len, aby aj ine baby vedeli, že aj s tou cievkou to nie je vsetko ok. Sledujem baby, co uz majú viac deti a jednoducho prve aspon 3-4 dni sa snazia v nemocnici vydržať a prikladat prikladat hoci dieta stale place. Mám kamosku co prvé 2 týzdne jej babatko plakalo no neustále ked nespalo🙂 a bolo celé dni na prsníku a snazila sa robit aspon 30 min pauzy a babatko jej krasne priberalo hoci tak plakalo🙂))

maminecka2
7. okt 2016

@silvik27 Ahoj, naozaj si urobila vsetko podla najlepsieho vedomia a svedomia. Skus sa tym netrapit, ved len na kojeni nestoji laska a vztah k vlastnemu dietatku. Trapila si sa a obetovala viac ako by mnohe boli schopne a ochotne. Nie je to tvoja chyba ako to dopadlo. Uz to teraz nezmenis, skus si vychutnavat malickeho, strasne rychlo to utecie.
Je naozaj smutne ze sa matke nedostane takmer ziadnej pomoci s kojenim, a ak, tak su to velmi casto scestne informacie, kazda sestra radi podla toho co zrejme vyhovovalo jej, ale casto su uplne mimo. A napachane skody sa niekedy uz vobec nedaju napravit...
Ja som si tiez uzila svoje, hlavne pri najstarsom, nastastie to nakoniec dobre dopadlo.
Len mozno taku uvahu- ak ma babo zltacku a mama ma malo mlieka je potrebne prikrmovat lebo ak nie, zltacka sa moze prehlbovat a ohrozovat malicke, takze je mozne ze si na vyber nemala a jednoducho to ani inak neslo. Niekedy zasiahne vyssia moc, zial.
Urcite pri dalsom babatku to uz pojde dobre.

sunny8
7. okt 2016

@silvik27 kojenie je uplne to naj co mamina moze dietatku dat to sa nezaprie ale su zeny ktore nechcu kojit lebo im to "znici" prsia teda ja tie vobec neuznavam su to obycajne egoistky su tie ktore dojcia pomaly dovtedy co ich dieta chodi do skolky poznam osobne tsku co kojila 6rokov co je tiez extrem ... Ale su aj take co urobia preto aj nemozne a proste to nejde ... Nemala som v porodnici nikoho kto by mi pomohol bola som sita ani sediet ani lezat ani chodit nemohla som si najst polohu pri dojceni mala sa tazko prisavala minutu dve akoze pila a potom nic pochyovala som ze sa niecoho napila za taku kratku dobu plakala som z tych hormonov aj som bola stastna aj nervozna aj som chcela kojit za kazdu cenu ajto nechat tak kojili sme skoro rok ptm ma zacala kusat:D uz sa nedalo pila som cajiky gravimilk mlieko pre dojciace mamicky jedla kminkove zaprazene polievky raz mlieko bolo raz viac raz menej no bolo to tazke ... Aj mala nechcela spolupracovat a aj napriek mojej voli jej svokra(vtedy sme u nej zili) urobila sunar co uplne odmietsla prsnik no s placom som to nevzdala a este ju kojila no akoby moje slovo nenalo vyznam povedala mi ze nepribera ako druhe deti tie na sunare od troch mesiacov davala prikrmy proste hnevala som sa moc na nu vtedy mi to stazovala moc

silvik27
24. okt 2016

@sunny8 tazke so svokrami aj ked chcu dobre tak to len zhorsuju. :(

monika8971
3. jan 2018

@cicamica1980
Dobri den kde sa da zohnat ta cievka na dokrmovanie

kimi203
3. jan 2018

@monika8971 v lekarni cn01 sa vola okolo 60 centov stoji.

cicamica1980
4. jan 2018
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@monika8971 v lelarni, no nie v kazdej. Na kramaroch v blave maju.avsak iba tie krátke. Dlhsie metrove kupis na dobierku u laktacnej poradkyne zuzany bitkárkovej, alebo pozri moj bazar, mam záujem ste tus 4-5ks co mi zostalo

nelita02
5. apr 2018

Ahojte, prosim vas, ako casto sa meni cievka za novu? Za kazdym kojenim novu?
Zacala som len dnes cievkovat, teda len dva pokusy so slzami v ociach...
@majkushka
@ballenka

...a este prosim vas, aj vase deti po cievke tak hrozne grgali? Moj strasne...

ballenka
autor
5. apr 2018

@nelita02 nemam tusenia, odhadla by som raz za dva tyzdne pri dobrej starostlivosti a cistote.

Drzim palce je to tazke, ale stalo mi to za to, maly sa mi rozjedol az okolo 3-4m v 5m sme uz boli celkom za vodu, kojila som ho do 2 r, teraz ma 5r🙂
uplne pohodove kojenie sme teda mali od 4,5m
a negrgal, myslím, že sa tvoje babo nahltalo vzduchu, mohol by to byt hlad, ale nie som laktacna a kojenie mi napriek 4 zdravym velkym detom neslo ani raz v pohode, nakoniec som vsetky s velkym usilim rozkojila a podarilo sa to aj kamoske co mala maleho v inkubatore s viacerymi chybickami, a nemohla si ho vobec prikladat
takze da sa.

nelita02
5. apr 2018

@ballenka dakujem velmi pekne, mne sa uz prisaje len v polospanku, alebo uplnom klude, inak je to strasny boj ho dostat s placom na prsnik, dnes mal asi 20min vkuse taky strasny hysak, az bol fialovy, ze som nevedela co s nim a v zufalstve som mu dala normanu flasu ... Ale nechcem to vzdat..

ballenka
autor
5. apr 2018

@nelita02 neboj , ja som na to isla takto, vzdy som prilozila, ci s uspechom ci bez na cca 5 minut a potom som dokrmila/ 3 deti flasou 1 dieta cievkou/ a oni akoby postupne zistili, ze u mna im je lepsie ako ale trvaaaaalo to, teray sa mi to zda malo, ale vtedy som nevidela svetielko nadeje.
Ale asi som mala aj silny tok mlieka, lebo ja som po tejto dokrmovaco. nekojacej torture este 15minut rucne odstrekovala. //Nemala som rada odsavacku// preto som aj krmila cca kazde 2,5 hodiny lebo jedno krmenie mi zabralo so vsetkym aj 40-50minut takze
ja som nekojila... na poziadanie... ale tak aby som sa nezblaznila. V noci to bolo vsetko trochu miernejsie...cize vacsi interval a tak
ale vsetko si tak presne pamatam, ze az ,, doeraz si spominam na zvuk odstrekovaneho mm v nerezovej miske a to najstarsia ma cez 18r

silvik27
6. apr 2018

@ballenka skus nedokrmovat cez cievku,vydrz ho aspon 2tyzdne prikladat aj kazdu hodinu a ked bude chudnut tak daj cievku

nelita02
6. apr 2018

@ballenka
@silvik27
Ja som tiez dlho kojila aj 40 min, niekedy mu stacilo len moje mlieko, niekedy som mu zarobila 30ml UM, v noci len cisto kojila... No a teraz tieto dni pyta viac, zarabala som uz 60ml UM plus co sa dalo som kojila a zacal odmietat prsnik... Odvcera skusam cievkou a je vidiet, ze uz ho konecne
neodmieta... Ale musim dat cievku, lebo to vyzera, ze mam mlieko len na par hltov... Pritom som si vzdy v noci odala cca 30-50ml ,,predneho" mlieka, lebo to mi v noci divoko striekalo a maly sa mi tym dusil... Tak dopil v noci z oboch a ked bolo malo, dala som mu aj to odsate... dnes skusam druhy den dokrmovat cievkou, ale zda sa, ze mam malicko svojho... A zrazu sa kojime kratsie.
Ale tiez to tou cievkou rychlo tecie ako z flase, tak mu to stopnem obcas - zalomim hadicku...
Bojim sa, ze takto budem len zvysovat mnozstvo UM vo flasi a mne sa mnozstvo MM nezvysi.... Neviem kolko tak vydrzime na cievke a ci to bude mat vyznam...

nelita02
6. apr 2018

Bojim sa, ze sa takto oducime rychlo od dudlika z flase, ale nie od cievky... Zatial neuzivam nic na podporu tvorby mlieka, pri prvom mi v minulosti nic nepomohlo, len vela pijem - aj 3 litre, odsavam aspon 2-3x denne, ako sa podari, pijem ten obyc.caj pre kojace - Leros, vineu, prikladam maleho ako sa da, ..a to vsetko robim od navratu z nemocnice a mnozstvo MM sa myslim nezvysuje vobec... A maly (2mes.) rastie a pyta viac mlieka...

ballenka
autor
6. apr 2018

@silvik27 ;)
môj malý už nie je kojený, má päť rokov. A rozkojili sme sa. Mne chudli všetky deti. Posledný mal ale pôrodnú 4980

kimi203
6. apr 2018

@nelita02 ja som mala minimum svojho, len 5 ml sa mi darilo 2 mesiace odsavat, kym bol drobec v inkubatore, ziadne doplnky vyzivy, nic nepomahalo. Vyskusala som vsetko okrem toho nemenovaneho lieku. Potom som doma 6 tyzdnov dokrmovalacez cievku um a sama sa mi zvysila tvorba...ale trvalo to 6 tyzdnov. Kazdejedno krmenie cez cievku. Najprv som dala prso a potom um cez cievku. Dojcim doteraz, ma 10 mesiacov

silvik27
7. apr 2018

@nelita02 ahoj,odsavat 2-3krat denne je velmi malo,ked chces vidiet efekt mala by si aspon kazde 2-3hodiny,lebo vraj po dvoch hodinach ked sa s prsnika neberie mlieko tak zacne tvorit menej mlieka:(

jankacecilka
Autor odpoveď zmazal
jankacecilka
17. jan 2020

@ballenka @beton
ahojte, chcela by som sa poprosiť, či by ste mi nevedeli poradiť. Synček má 9 týždňov, kojenie je ako na hojdačke raz len MM raz dokrmovanie aj 90 ml cez cievku. Momentálne výlučne kojím v noci a ráno, dokrmujem potom cca 2x60 ml a raz pred spánkom do 90 ml potom zaspáva na prsníku. Dokrmujem po vystredaní 2 prsníkov a na 3. alebo 4.ty krát dokrmujem, okrem zaspávania vtedy už začínam cievkou, aby som ho potom na prsníkoch v posteli uspala. 
Ako mám dokrmovať cievkou ? Ak by som mu nerobila prestávky a nevybrala cievku skôr ako tých 60/90ml on by vypil aj oveľa viac a potom by vznikla veľká pauza medzi dojčeniami.
Mám ho dokrmovať aj ráno napríklad 30 ml ak si nepýta, aby sa to dokrmovanie rozdelilo počas dňa ?

Ďakujem veľmi pekne

ballenka
autor
19. jan 2020

@jankacecilka ahoj prepáč, že odpovedám až teraz, montovali nám/sme novú kuchyňu.
Podľa mňa ak nemusíš nedokrmuj ráno.
Ak sa naozaj naje aj ráno sám nechaj ho to ťahať samého. Teba sa podporí tvorba správneho množstva mlieka, on sa trochu naučí. Ráno má asi synček viacej energie.
Otázka je či naozaj vie piť sám. Moje deti to nevedeli( ja som pred a po kojeni vážila).
Každopádne všetky štyri moje deti som rozkojila, prišlo to však až po takom 3.mesiaci dovtedy to bola morda. Aké dá sa to prežiť, potom to bol naopak luxus! Kojenie bolo už ľahké a pohodlné.
Prajem veľa výdrže a mlieka oni - naše deti za to stoja.

jankacecilka
20. jan 2020

@ballenka ráno je čulejší a zaujímajú ho iné veci ako plné bruško, ale okolo 1-2hej už si začína uvedomať že nie je úplne sýty, už potom ho musím dokrmovať a hlavne večer (včera dokrm 70 ml MM a 70 ml UM) V noci keď zaspí idem si odsať dnes to bolo 110 ml. Myslím si, že sme na dobrej ceste 🙂 Ďakujem za rady 🙂

nelinka1116
10. sep 2020

Zdravim dievcata, citam niekolko rokov stare konverzacie ale niektore sa velmi podobaju mojmu problemu. Mala ma 2mesiace a tyzden a na poradni sme za 1mesiac pribrali len 300g co je dost malo. Cely den je dojcena len ked vidim uz velky hlad tak cca 2-3krat za den prikrmim um. Teraz nam dr odporucila zvysit prikrmovanie. Uzivam senovku,benedikt a pijem cajiky na tvorbu mlieka ale proste mam ho malo. Tym ze mala mi nevydrzi na ciciky byd dlho prisata sa asi netvori tolko kolko by malo. Moja posledna moznost cievka??? Velmi chcem dojcit nakolko prveho syna dom dojcila plne do 3rokov a krasne priberal. Teraz som smutna ze to nejde a dost mi natom zalezi. Prosim o radu dievcata co treba este aby sa tvorba zvysila a hlavne aby mala pekne sala a dlho

juliet86
10. sep 2020

skus suplementor mozno?

kimi203
10. sep 2020

@nelinka1116 to umele mliecko by som davala urcite cez cievku na prsniku iba.... A castejsie prikladat, aj kazdu pol hodinu, prestriedat aj viac krat za jedno dojcenie prsniky. V noci spat spolu, cez den sa nosit v satke/nosici.

Strana
z5