Je dojčenie takmer trojročného dieťaťa vhodné?
Ahojte, idem si pre radu… Moje dieťa je dojčené už skoro 3 roky a rodina a priatelia sa z toho smejú odhovaraju nás od toho že to sa už v tak vysokom veku robiť nema a že je to fuj. Moje dieťa sa stále rozplače keď počuje takéto veci. Ja kojiť nechcem prestať dovtedy dokedy sa samo neodstaví. Je to v poriadku? Moje dieťa ma o mesiac 3 roky… ďakujem
Tiež mi to nepríde OK, ale každého osobná vec.
Tiež je pre mňa tento vek už cez... A to mam syna takmer v podobnom veku a už si neviem predstaviť, že by som ho teraz ešte kojila. Vyslovene mi je blbá len tá predstava. Ale keď je to pre teba a tvoje dieťa v pohode, tak je to len tvoja vec. A neviem prečo o tom vie tvoja rodina, samozrejme ze to budu riešiť akoby sa ich to týkalo 🙄
Moja sestranica kojila dcéru do 6 rokov, kým nastúpila do školy a to už bolo naozaj choré...
V 3 rokoch sa dieťa už nepotrebuje dojčiť, ale je to tvoja vec
Myslím ze ak ma dobru stravu tak mlieko nepotrebuje, je to zvyk a nejaká forma upokojenia. Neviem si to úprimne predstaviť..
Ale rob ako cítiš ty. Nedala by som na názor druhého ak by som bola presvedčená ze to chcem robiť.
Tak si to nechaj pre seba a nerieš s rodinou a priateľmi.
A ako často ho kojis? Ja som dcéru tiež dlhšie kojila, ale len pred spaním (tiez uz mala 3 roky) Potom som využila keď mala nadchu a nevedela sa poriadne napiť a odstavila som ju.
Pozri kojenie tak veľkého dieťaťa nemá žiadny zmysel. Je to ako cmulanie palca.
Skôr ty sa toho nevieš vzdať a si závislá. Dieťa to už nepotrebuje. A ako vie rodina, že ho ešte kojíš?? To ho snáď kojíš na požiadanie x-krát do dňa ako novorodenca?
Tvoje dieťa to nepotrebuje, je to už len zvyk a využívanie teba. V troch rokoch je to úplne zbytočné. Budeš za ním chodiť aj do školy kojiť, lebo sa same neodstavilo?
Kojenie 3 ročného dieťaťa je uplna zbytočnosť.To je samozrejme môj názor- ak v tom chceš pokračovať, Ok, ale to robíš normálne hocikde pred rodinou? Ako inak o tom vedia? No mne by to uz na ich mieste prislo tiez odveci.
Suhlasim s priatelmi a rodicmi. Uz ken pri tej predstave mi je neprijemne. Ale ty si dojci aj do 18 rokov ked chces.
Nie nie nerobím to pred nimi, v spoločnosti nikde. Nikto sa na to nemusí pozerat. Len ak sa pytaju odpoviem. Zijem sama so synom.
Je to každého osobná vec. Ja súhlasím s názorom, že je to v tomto veku prinajmenšom divné, že závislá si ty, že dieťa to už nepotrebuje a že je načase "pretrhnúť pupočnú šnúru". Ale ako píšem, každého osobná vec aký názor na to má. Ja mám takýto 😖
Kašli na reči a rob, ako to cítiš. Môj syn má tri a pol a tiež sa ešte dojčí. Postupne nenásilne znižujeme frekvenciu, keď je v škôlke, je skoro celý deň bez mliečka a pýta si až po návrate. Nevidím nič zlé na tom, že sa týmto spôsobom upokojuje, napríklad,keď je chorý, a že na prsníku aj večer zaspáva, v škôlke vie zaspať aj sám. Od narodenia bol veľmi kontaktný a aj so súrodencami sa často túli. Aj do mňa typu niektoré ženy v rodine, paradoxne, najviac tie, ktoré deti nemajú, alebo majú, no nikdy nedojčili. Ak si s tým Ty v pohode a Tvoje dieťa je šťastné a spokojné, tak ostatných je do toho...
Iných do tvojich pŕs naozaj nič nie je nemusíš im to hovoriť keď vidíš aký majú názor. Rob ako cítiš, že je správne ale dieťaťu to už reálne nič nedáva.
Podla mna je to zdrave pre dieta aj pre mamu. Inak by to priroda tak nezariadila aby to fungovalo aj dlhsie. Keby som tiez dojcila tak dlho bolo by mi uplne jedno kto si co mysli. Moj pocit je dolezitejsi ako niekto cudzi.
Kamoška tiež dlho dojčila, tiež čakala na správny moment. Až kým jej na návšteve jej chlapec vtedy okolo 4 rokov nevyhrnul tričko, že chce teraz mliečko.
Kamoška učiteľka mi spomínala svoju žiačku na ZŠ, kde mamička každý deň cez desiatovu prestávku bežala do školy dcéru nakojit.
Tie, čo ste ZA, tak do akého veku považujete dojčenie za normálne?
Akurát som pozrela na moje 3 ročné dieťa. A teda neviem si predstaviť, že taká veľká by mi mala dudlať 🐐.
bolo by mi uplne jedno co si kto mysli, kojila by som aj do 18tky keby mi to vyhovovalo/ aj mojmu dietatu 😀
tak to robim aj so vsetkym inym. pokial to mne vyhovuje a neublizujem tym ostatnym, ziaden nazor ma na to nezaujima
3 ročne a na prsníku? Ako čo už ešte že zvieratá vedia kedy to ok je.
Dakujem vám pekne za vaše názory.
Neviem ci to dieta sa same odstavi. Ma to ako zvyk. Teda neviem aku mas predstavu, ci ked bude chciet, ppckas rok dva tri ci ako, ci mas nejaky limit.
Z vyzivoveho hladiska, to dieta to nepotrebuje uz. Ma zuby, vie jest, zut. Aj to potrebuje.
Z citoveho hľadiska, moze to byt zvyk, moze to byt sposob ukludnenia, ktore sa da nahradit. Ak mas pocit, ze to jeta vasa chvíľka a chybala by ti, tak predsa su ine sposoby.
V kazdom prípade je to vasa vec a bezne ci potrebné to v tom veku uz nie. Takze take reakcie ake dostavas, v podstate musis s nimi ratat. Aj ked, druhych do toho fakt nic nie je. Ale sme ludia, ze? Starame sa to doho, do coho nas nic..
Ved je to tvoja vec, ak to tebe nevadi, nezatazuje ta, tak pokojne pokracuj.
A s druhymi ludmi si drz svoje hranice, lebo ich prekracuju. Spytaju sa raz, odpoviem, ale ked do toho vyslovene niekto stura, tak im to treba jasne povedat.
Blbo by sa mali citi oni, lebo ich do toho nic a nie ty.
Ja som kojila dlho predlho vsetkych troch synov a nijako ich to nepoznacilo🙂
"dovtedy dokedy sa samo neodstaví" 😳
Ja si neviem predstavit, ako sa pri takychto detoch nastavuju hranice...to sa vo vsetkom dietatu vyhovie, kym si to samo neuvedomi?
Ja som dojcila tiež dlhšie, až kým sama dcéra sa neodstavila. Rodinu nerieš, na ich otázky by som im povedala, že je to len a len tvoja vec 🙂
Ja mám trojročnú. A neviem si predstaviť, že takú velkacku, čo všetko rozpráva, má všetky zuby, proste slečna, že by som ju mala kojit. Ale videla som ženu, čo kojila normalne na verejnosti 4 a pol ročné, boli sme spolu na krste. Úprimne poviem, vyzeralo to nechutne. Veľke dieťa, vytiahlo matke prsník a bez problémov si cucla.
Je to iba tvoja vec, nezdieľaj ju s ľuďmi, ktorí tomu nerozumejú a nechcú rozumieť .

Pre mna by to v poriadku tiez nebolo, zatial co pre Teba moze. To je individualne