Je možné stratiť materské mlieko kvôli častému dojčeniu?
Je možné stratiť mlieko z toho, že je dieťa takmer nonstop na prsníku a nestíha sa mi vytvárať nové mlieko?
@anonym_autor áno, ak si unavená až vyčerpaná lebo si chodiaci cumlík, si z toho v strese, že nerobiš nič iné len kojíš a to pôsobí na tvorbu mlieka. Skús zvýšiť príjem tekutín a dieťa zabaviť aj ináč ako ho mať non stop prisaté. Prípadne dokrmuj.
@anonym_autor koľko má dieťa? V kočíku ti nepospí aspoň hodinu, dve, že by si mu nerobila cumel? A ten by som mu dala
Takto urcite nie.
Nie. Nepíšeš koľko ma bábätko týždňov. Sú obdobia keď je mlieka menej, lebo dieťa veľa papa, napr rastové spurty a vtedy to tak môže byt
Dôležité je dojčiť aspoň 1-2x v noci lebo sa tvorí prolaktín
Zvýš pitný režim, kúp si nejaké byliny na podporu tvorby mlieka, oddychuj
Ak je doeta nom stop na prsníku tak to zrus. To neznamená že pije mlieko, môže len cmúľať bradavku a to je na figu pre teba
Bábätko má 3 týždne. Občas sa podarí, že vydrží hodinku a pol cca spať. To aj cítim, že sa mi nalievajú prsia. Ale väčšinou spí max 15 minút. Alebo ak si zo mňa spraví cumel, vtedy vydrží o niečo dlhšie. Lenže vtedy mám pocit, že mám stále prázdne prsia a potom samozrejme po dlhšom boji musí dokrmiť. Len sa "obávam", že takýmto štýlom budem musieť iba dokrmovať. Normálny cumel väčšinou odmieta
Cim viac kojis tym viac mlieka sa tvori. Babatko je malicke, tvorba este nie je zastabilizovana. Ja som mala obe deti, ked boli take malicke urcite “nacucnute” viac ako len kazde 3h na 15-20 minut 🤷🏼♀️
Nepamatam si presne ako dlho to trvalo, ale neskor som uz nemavala naliate prsia, ako na zaciatku, ale mlieka bolo urcite dost, kedze obidve deti realne zacali jest prikrm az v roku, dovtedy to bolo take ochutnavanie a chceli skor mlieko. Dudlik nemali vobec. Ani v noci ti nepospi dlhsie ako 1,5h?
Drzim ti palce, nechaj to plynut a uvidis ako bude 🙂
Bábätko má 3 týždne. Občas sa podarí, že vydrží hodinku a pol cca spať. To aj cítim, že sa mi nalievajú prsia. Ale väčšinou spí max 15 minút. Alebo ak si zo mňa spraví cumel, vtedy vydrží o niečo dlhšie. Lenže vtedy mám pocit, že mám stále prázdne prsia a potom samozrejme po dlhšom boji musí dokrmiť. Len sa "obávam", že takýmto štýlom budem musieť iba dokrmovať. Normálny cumel väčšinou odmieta
@anonym_autor skúšaj iné druhy cumľov, že spí 15 minút, nie je veľmi dobré. V kočíku na prechádzke nespí dlhšie?
@anonym_autor skúšaj iné druhy cumľov, že spí 15 minút, nie je veľmi dobré. V kočíku na prechádzke nespí dlhšie?
@anonym_ff68c1 jedine v aute. Ale nebudem sa celý deň voziť. Skúšala som všetky tvary a materiály
Klud, babatko ma len 3 tyzdne. Je normalne, ze po porode chce byt nonstop s tebou. V sestonedeli som snad kojila nonstop obe deti. Babatko bolo v brusku 9 mesiacov a zrazu je vonku a potrebuje cas, kym si zvykne na to, ze uz nie je tvojou sucastou, preto vyzaduje, aby si bola stale s nim a to dojcenie mu tu blizkost poskytuje. Neboj, bude to lepsie zachvilku.
Preco mas pocit, ze musis dokrmovat? Place od hladu alebo len preto, ze citis, ze mas prazdne prsia? Ak je to kvoli tomu, ze mas pocit, ze mas prazdne prsia, tak ono casom sa tie prsia uz tak nenalievaju. A mlieko sa tvori aj pocas toho, ako babatko cuca.
@anonym_ff68c1 jedine v aute. Ale nebudem sa celý deň voziť. Skúšala som všetky tvary a materiály
@anonym_autor v kočíku reve? Možno to časom bude lepšie, ale cumel by som zo seba nerobila, zničíš si bradavky. Dieťatko je ešte malinké, ešte si na seba len zvykáte, o pár dní, o týždeň môže byť všetko ináč
Klud, babatko ma len 3 tyzdne. Je normalne, ze po porode chce byt nonstop s tebou. V sestonedeli som snad kojila nonstop obe deti. Babatko bolo v brusku 9 mesiacov a zrazu je vonku a potrebuje cas, kym si zvykne na to, ze uz nie je tvojou sucastou, preto vyzaduje, aby si bola stale s nim a to dojcenie mu tu blizkost poskytuje. Neboj, bude to lepsie zachvilku.
Preco mas pocit, ze musis dokrmovat? Place od hladu alebo len preto, ze citis, ze mas prazdne prsia? Ak je to kvoli tomu, ze mas pocit, ze mas prazdne prsia, tak ono casom sa tie prsia uz tak nenalievaju. A mlieko sa tvori aj pocas toho, ako babatko cuca.
@anonym_075760 lebo ťahá, ťahá a potom začne byť nervózne a strašne plače. Skúsim zase priložiť a to isté, tak dám umelé a už je spokojné
Nie, mpzes mat ale pocit prazdnych prsnikov
Nie, to je cluster feeding, tiez som mala ten dojem, precitaj si o tom a hned bude jasno. Tiez pozor nech Ti nepada vaha, lebo to vie sezrat 1000kcal denne
Myslíte, že by aspoň chrániče bradaviek pomohli? Lebo ani krémovať si ich nestíham
@anonym_autor toto iste som mala pred 4 mesiacmi. Je to prechodne, vydrz to. Aj kred mas pocit ze prsia su prazdne, vobec nie su. Ja som si myslela tiez, ze len cumel a ze len dojcim atd, dokrmovala som, az som zacala chodit k dr kazdy tyzden na vazenie ci pribera vobec a potom som stopla dokrmovanie, aj ked som myslela ze je hladny, lebo reval a nespal. Teda spal len na cicke 😂 takze klud, vydrz to a prejde to. Mas narocnejsie dieta ako ja. Dudel je zbytocny, prikladaj si ho a spi s nim. hlavne to prijmi take ake je, vsetko prejde 🙂
Myslíte, že by aspoň chrániče bradaviek pomohli? Lebo ani krémovať si ich nestíham
@anonym_autor kremuj ich vetraj a vydrz to. 🙂 a ked chces mat pocit naliatych prs, daj si cokoladu alebo nieco riadne sladke. Tvorbu mlieka ovplyvnuje aj kaloricky prijem 🙂
@anonym_autor toto iste som mala pred 4 mesiacmi. Je to prechodne, vydrz to. Aj kred mas pocit ze prsia su prazdne, vobec nie su. Ja som si myslela tiez, ze len cumel a ze len dojcim atd, dokrmovala som, az som zacala chodit k dr kazdy tyzden na vazenie ci pribera vobec a potom som stopla dokrmovanie, aj ked som myslela ze je hladny, lebo reval a nespal. Teda spal len na cicke 😂 takze klud, vydrz to a prejde to. Mas narocnejsie dieta ako ja. Dudel je zbytocny, prikladaj si ho a spi s nim. hlavne to prijmi take ake je, vsetko prejde 🙂
@susannnsusan123
@susannnsusan123 ďakujem

Nie. Cim viac budes kojit, tym viac mlieka budes mat.