icon

Keď budem mať druhé dieťa, nebudem ho kojiť

gupka27
9. feb 2017

Ahojte baby, zakladám tuto diskusiu len prosím vyhnite sa nejakému osočovaniu, hadaniu a podobne. Jednoducho ma to zaujíma. Rozmýšľala som nad tym ze ak by som mala druhé dieta, nechcem už kojiť. Vôbec. Mam na to svoje dôvody to je moja vec prosím nerozoberajte to. Zaujíma ma ako to je potom v pôrodnici. Myslím ze lekári z toho budú asi na prášky a sestry zrejme tiež ak budú musieť prikrmovať. A co robiť aby sa mi vôbec nerozbehlo mlieko? Dakujem

mima4
13. feb 2017

@marcelatje jasne, ja som skor reagovala na tvoju otazku

marcelatje
13. feb 2017

@katie303 co nie? Ze to nie je primitivne? No je.

puklica13
13. feb 2017

@marcelatje bodaj sa vyprovokovať..Toto je evidentná nejaký nedonoseny jedinec z dlhotrvajúcim pretlakom čo nevie inak ventilovať..😂😂😂😂

marcelatje
13. feb 2017

@puklica13 teraz ktora? 😂😂😂

puklica13
13. feb 2017

😂 ..Inak..Tiež pravda 😂

janulka1802
13. feb 2017

@katie303 daj dáky odborný odkaz, nech sa poučím o tej úchylke, lebo som ešte o tom nikdy nečítala ani riadok

katrinka8
13. feb 2017

@slimstar - dobrý bože, tak už aj výška majetku rozhoduje o slušnosti? 😀 Mimochodom, toto vyššie opísané sa stalo v Marbelle - najluxusnejšom španielskom letovisku, kde majú vily Antonio Banderas, Julio Iglesias a iné svetové celebrity sa tu dajú počítať na desiatky. Nie v rezorte vyhradenom pre turistov, ale na ulici medzi bežnými obyvateľmi. Takže hodnotiť akúkoľvek krajinu na základe pobytu v nejakom turistickom rezorte je irelevantné. A tiež si nedovolím zovšeobecňovať povahy a správanie Španielov ani iné národy, lebo každý sme iný, slušnosť nesúvisí s národnosťou, majetkom, titulom, vykaním ani ničím podobným. Slušnosť buď človek má alebo nemá.

katrinka8
13. feb 2017

@slimstar - veď ja netvrdím, že v Španielsku nie je perfektne 😉 Je, ale žijú tam presne takí istí ľudia ako aj tu - slušní aj neslušní. A že u nich sa tykanie aj cudzím ľuďom nepovažuje za nič zvláštne ani drzé.

slimstar
13. feb 2017

@katrinka8 načo sa tu o tom budeme baviť, začnite teda novú diskusiu. čo je to podľa vás slušnosť, môžte písať kilometre príspevkov. No my sme tam zažili také veci, že tu o tom môžu len snívať. Tu takí ludia nie sú, ani nikdy nebudú. To by ste museli skúsiť cestovať s človekom na invalidnom vozíku a potom by ste sami zažili a okúsili, ako sa kde kto chová.

katrinka8
13. feb 2017

@katie303 - zaujímavé - skúsiš dať nejaký link na štúdiu, ktorá to tvrdí? Máš pocit, že lekári zo Svetovej zdravotníckej organizácie, ktorí doporučujú dojčenie (nie výlučné) minimálne do 2 rokov veku dieťaťa a neskôr ako to obom vyhovuje, sa mýlia a Ty máš pravdu?
Prečo sa potom vyrába UM - NÁHRADA materského mlieka pre deti staršie ako 1 rok (keď je dojčenie zbytočné, tak aj jeho náhrada je potom zbytočná) a prečo sa toto mlieko doporučuje piť až do 3 rokov veku dieťaťa? Nebolo by potom náhodou v poriadku dávať deťom nad 1 rok obyčajné mlieko?
Keď už idem argumentovať, tak si aspoň naštudujem základné a verejne dostupné, a hlavne podložené - informácie.

katrinka8
13. feb 2017

@slimstar - ja mám pozitívne skúsenosti - a celkom bežne - aj na Slovensku, čo sa slušnosti týka. Ale tak asi sa pohybujem v tej správnej spoločnosti 😉

marcelatje
13. feb 2017

@katrinka8 alebo je to skor o tom ze ako ty mne tak aj ja tebe..... 🙂 ked je niekto chuj slusnosti sa nedocka u nas, v zahranici ani medzi najvacsimi bohacmi sveta.

slimstar
13. feb 2017

@katrinka8 no ja som veľmi pozitívny človek, ale také veci sa stávajú, že nás chcela okradnúť v pokladni o peniaze, keď sme sa vrátili s Mallorcy, nechceli nás previezť na iný perón, aby sme mohli nastúpiť na vlak s vozíkom atd... S úradníkmi sa človek naťahuje, nedajú ani to čo má ten človek zo zákona nárok a musíte si to vydobiť s právnikom.
A teda ak si s niekým nerozumiem, nechám to tak. V Španielsku sa sami ľudia na ulici pýtali, či nám pomôžu, plavčík pomohol odviesť toho človeka do mora, na hoteli všetko perfektné strava, ľudia priatelskí, takže preto ten prístup sa nám veľmi páčil a určite pramenil aj so slušnosti. Tu môžte snívať, každý vás len obchádza a skôr čumí, že ste na vozíku.

slimstar
13. feb 2017

@marcelatje stále budete provokovať a pritom neviete nič o mne. To je také ženské, kde som bola k vám neslušná ?

marcelatje
13. feb 2017

@slimstar s tebou sa vobec nebavim. Bolo to na margo prispevku @katrinka8 ze aj tu sa najdu slusni ludia a vlastne vsade. A je uplne jedno kolko maju penazi, ci odkial pochadzaju. Moja skusenost je, ze ked sa slusne spravam ja, spravaju sa tak aj ini a to som obycajny sedlacik bez urovne ponizene prosim.

slimstar
13. feb 2017

@marcelatje aha tak, veď to je pravda. No veľký rozdiel je medzi ľudmi, ale necháme to tak.

puklica13
13. feb 2017

Huraaa😂👏

siska53
13. feb 2017

@kluska na 3.den sa ho tvori viac..ono je uz vytvorene aj pocas tehotenstva,len na zaciatku ho ide malinko,babatko si len zvyka a prsia aj musia dostat pokyn..
Ja som mala dve planovane sekcie (prva taka,ze s mi vraj uz porod rozbiehal-neviem,nic som necitila- ale stihli to este pred naozajtnymi kontrakciami.).
Maleho som mala prilozeneho az po viac ako 24hodinach nachvilu.. Az na 3 den to bolo naozajstne dojcenie na poziadanie.
Pri malej-tu mi nosili kazde 3hodiny..
Prilozena bola..odkedy som ju mala na poziadanie... Prevazen boli asi kazdy 2x.. Ibak mnoztvo,co su vytiahl neviem.. Pri malej som si aj mlieko odsavala a davala sestrickam,lebo mala papavala kazde 3hodky a mne sa to zdalo malo na rozbehnutie mliecka. Maly totizto papaval kazdu chvilu.

mimiri
13. feb 2017

@bombonka viete co vsetko som spravila ja aby som mohla kojit? a nepovedala som - druhe uz kojit nebudem. Takze. Narodil sa cisarskym, dva dni sa nechcel prisat, mne sa mlieko nerozbehlo. Prikladala som ho kazde dve hodiny a ono to dieta robilo len nieco co priserne bolelo. Mala som casto zapalene bradavky. Ale hrozne som chcela. Tak som hned od zaciatku prikladala asi na pol hodinu, dokrmila som ho odsatymi par ml mlieka, potom umelym, odsala som si co sa dalo a o chvilu zas ten kolotoc. Popri tom som sa starala aj o domacnost a seba. Chodila som spat po polnoci, vstavala o stvrtej rano. Ked mal 3 mesiace tak sa zacal kojit. Bola som stastim uplne mimo. Vydrzalo mesiac, potom si uz len par krat cucol, ale vzdy bol aj na umelom mlieku. Vydrzalo do desiateho mesiaca. Bola som rada, ze je tomu koniec. Ale chcela som mu zabezpecit aj nejaku imunitu (ktoru nema - ma teraz 6 rokov). Snazila som sa kolko som mohla. Druhe sa narodilo do 2 rokov tiez sekciou. Povedala som si, ze toto uz nezopakujem a ak to bude rovnake, tak uz len umele mlieko. Nebolo treba. Mala sa hned po narodeni vedela co chce a kde to ma hladat. Odvtedy sa nepustila. Necakala som, ze to bude take prijemne, ze nebudem chciet prestat kojit. Ale sama to ukoncila ked mala 10 mesiacov. Teraz ma 4, chodi do skolky a aj napriek tomu ze je mladsia je menej chora ako jej starsi brat...

bombonka
13. feb 2017

@mimiri mňa teda vôbec nezaujíma čo ste povedali alebo nie. Ja som napísala svoj názor.
Moja dostávala 5 mesiacov iba moje mlieko čo som denne niekoľko hodín odsávala. K téme som sa už vyjadrila a ďalej nemám potrebu ku tomu ešte niečo písať.

mimiri
13. feb 2017

Mozno by som vas chapala, ale zatial nechapem. Este sa to nenarodilo a vy uz rozmyslate o tom ako sa ho zbavite. Ked sa narodi a nepojde to, tak ok. Ale ak je vsetko bez problemov, naco problemy vyrabat? Zrejme tie problemy cakate, ale nemusia prist.
Uz sa tu nevyjadrujem.

katrinka8
13. feb 2017

@slimstar - no ja neviem, ja takéto skúsenosti nemám a ani nepoznám nikoho, kto by ich mal. Ja nemám vo zvyku zazerať na vozičkárov. Keby si išla do akéhokoľvek hotela, kde si platíš, a to nemalé peniaze - či už tu alebo inde - tak je viac než pravdepodobné, že by s úsmevom na tvári pomáhali. Takže toto nie je vôbec smerodatné. Mne sa napr. viackrát stalo, že mi sám od seba ponúkol bez prosenia sa či pýtania pomoc s kočiarom šofér autobusu a asi 2x mi aj ten kočiar prišiel pomôcť naložiť a vyložiť. To isté som zažila, že nakladal pána na vozíčku do autobusu a z autobusu šofér - na Slovensku. A nik nezazeral.

slimstar
13. feb 2017

@katrinka8 tí ľudia sa usmievali na ulici a boli priatelskí aj k tomu vozíčkarovi. Neboli to zamestnanci, obyčajní ľudia, ktorých sme stretli, našli sme si tam veľa kamarátov. Tí plavčici aj obyčajní ľudia mu pomohli na pláži len tak sami od seba. Boli sme v Grécku, tam nič také sme nevideli, ani nezažili. To by ste museli sadnúť na vozík a stráviť pár mesiacov tu na Svk a hneď to pocítite. Napr. nevedia chodiť tu po chodníku, idú vlavo a tvária sa, že vozíčkar na mechanickom vozíku, im má uhnúť. A niektorí normálne nadávajú takým ľudom. Jedna pani je na vozíčku a jej povedal, že šak nech ona pracuje, pretože je kripel a berie zadarmo peniaze a také. Nechcem to tu písať, ak chcete tak do správy. Akurát je tu ďalšia diskusia o dojčení a tam píše, že ak na verejnosti dojčila, tak na nu vybehla nejaká staršia pani. Celkovo vám povedia, o tom akí sú tu ľudia slušní, samotní Slováci,ktorí sú dlhodobo odcestovaní a vnímajú tie rozdiely.

puklica13
13. feb 2017

Kokos..To čo je toto za diagnózu??? 😂

monika15
14. feb 2017

@gupka27 u nas je to normalne... ked sa dieta narodi spytaju sa prv ze ci prsia alebo bottle .. a to je na tebe... ja som pri druhom babu hned povedala flasa a nik nepovedal nic.
je to matkine rozhodnutie a je to uplne jedno co si kto mysli.

katrinka8
14. feb 2017

@puklica13 - no, ktovie 😂

mmoni89
14. feb 2017

@mimiri kde písala ako sa ho zbaví? 😊

gupka27
autor
14. feb 2017

@mimiri tiež ma zaujíma kde som písala o tom ze sa ho chcem zbaviť???

gupka27
autor
14. feb 2017

@katrinka8
@puklica13 moja diagnoza je úplne v poriadku na rozdiel od tej vašej však? Poprosím preskocte tuto moju diskusiu lebo už na jej začiatku som prosila o nepridavanie komentárov tohto tipu. Prajem pekny den a dovidenia v nejakej inej diskusii.

srnkaknm1
14. feb 2017

@gupka27 nevsimaj si ich "dokonale matky" ako v kazdej diskusii sa to zvrhlo uplne niekde inde. A ak by ta strasne nutili kojic co si myslim ze v dnesnej dobe to nebudu tak ako som napisala odstavit doma a budes mat pokoj