Keď budem mať druhé dieťa, nebudem ho kojiť
Ahojte baby, zakladám tuto diskusiu len prosím vyhnite sa nejakému osočovaniu, hadaniu a podobne. Jednoducho ma to zaujíma. Rozmýšľala som nad tym ze ak by som mala druhé dieta, nechcem už kojiť. Vôbec. Mam na to svoje dôvody to je moja vec prosím nerozoberajte to. Zaujíma ma ako to je potom v pôrodnici. Myslím ze lekári z toho budú asi na prášky a sestry zrejme tiež ak budú musieť prikrmovať. A co robiť aby sa mi vôbec nerozbehlo mlieko? Dakujem
poznam zenu, ktora kojila a zaroven fajcila.... A dodnes je na seba hrda a prezentuje sa ako "supermatka" pretoze KOJILA!!!! (do 2 rokov tusim). Je naozaj pravda, ze na matky je vyvijany tlak (v nemocnici, v mediach, od "supermatiek") len kojit kojit a kojit! Ale myslim ze dieta nie je menej milovane, ani nijako ochudobnene, ci dokonca je mu uskodene, tym ze nebolo kojene
No ja mám dosť , ako vie byť niekto tak zadubeny , zámerne sa vyhýbať odpovediam a tliachať dve na tri
Ja som dojčila staršieho syna takmer do štyroch rokov. Mladšieho dojčím momentálne rok a ešte rok plánujem a potom neriešim. Uvidím, ako sa to vyvinie ďalej. Nepochopím, ako sa tu môžu ženy pohádať na tejto téme. Mne je to úplne jedno, kto, koľko, či vôbec dojčí. Však je to na každej mamičke. Je to jej vec. A ak by mamička náhodou nemohla dojčiť, tak potom nemusí hneď prejsť na umelé. Ešte sú tu predsa banky s materským mliekom. Aj to je alternatíva. Nevšimla som si, že by to niektorá spomenula.
@slimstar - no tak to je možno u nás taká zvyklosť, ale napr. v takom Španielsku si ľudia tykajú absolútne bežne, aj v banke človeka oslovia "ahoj" a tykajú mu. Takže je to vecou pohľadu. Vykanie slušnosť nezaručuje. Slušný človek buď je, alebo nie je. Na fórach, zvlášť takéhoto typu, funguje nepísané pravidlo, že si ľudia proste tykajú - kôň vznikol pomerne dávno ako malá komunita, takže je to celkom opodstatnené, si myslím.
@katrinka8 práveže v Španielsku som zažila absolútne najkrajšie a inteligentné chovanie sa k ostatným, je to národ na úrovni, celkovo bolo tam výborne. Teda my sme spolu rozprávali po nemecky a tam je tiež vykanie. Pre mna je to slušné a sa to patrí, nemusíme sa o tom ani baviť. Načo to budeme rozoberať, stále dookola.
@kluska Ja som mala druhý pôrod akútny CR (celková anestéza) - čiže som ležala na JISke necelý deň - len mi malú nosili - to je pravda, že po CR dieťa hneď nedávajú. Prvý pôrod bol prirodzený - syn hneď ako sa narodil mi ho dali, možno na cca 2-3 minúty odniesli a potom bol s nami dve hodiny na pôrodnej sále a potom na izbe. A u nás na SVK v normálnej štátnej pôrodnici. Super pôrod, prístup, starostlivosť - všetko.😉
@slimstar Ja nechápem jednoduché veci?! Ste ma fakt pobavili....A ja si nič nevynucujem . Na čo odpovedáte?! Keď Vás to nezaujíma a nemáte záujem slušne diskutovať. Ja diskutujem slušne - slušne som sa Vás na niečo spýtala a bola som Vami označená len za "hlúpu a zvedavú ženskú z MK". Čo našťastie nie som.
@evittam plna huba prazdnych reci .... apropo nie je provokovanie pod uroven?
@slimstar - o "národe na úrovni" by som sa teda vedela rozprávať. V Španielsku som teda nejakú dobu žila a aj bola na viacerých miestach, rozhodne nie všade a všetci "sú na úrovni" - sú ľudia a ľudia - ako všade vo svete. Zažila som aj správanie, ktoré ani neviem zaradiť -strčenie prstu do ucha od absolútne cudzej osoby na zastávke MHD mojej kamarátke, s ktorou sme na ten autobus čakali, odsunutie človeka od autobusového poriadku a jeho znovu prisunutie a iné pikošky. Tak neviem, či by som zrovna toto považovala za "úroveň" Takže nejaké zovšeobecňovanie správania je naozaj nemožné. Bavíme sa o tom preto, lebo ľuďom je zvláštne a nezvyčajné vykanie si v diskusiách na mamičkovskom fóre, navyše ak sa to vykanie udáva ako záruka slušnosti - čo rozhodne teda nie je.
Pisem len postreh,aby sa ti nestalo to iste ked som bola tehu v nemocnici ja a bola tam jedna mlada baba, ktora nekojila, mlieko sa tvorilo a tvorilo, babo nepilo az sa jej z toho urobili akesi hrcky v prsnikoch, zapal a nakoniec to bolo treba rezat...nechcem strasit, len si myslim ze by bolo dobre porozpravat sa o nekojeni s doktrom este pred ;)
@yanni
ja len k tomu noseniu deti ihned matke. Kamoska je porodna asistentka v jednej slovenskej porodnici. Obvykle sa pýtajú, či mamka chce dieťa hneď k sebe na izbu alebo nie, a je to pol na pol, čo ženy chcú a ženy, tkoré povedia, že sú vyčeprané a chcú si oddýchnuť a byť aspoň pár hodín bez dieťaťa.
Ako ja nechápem , ako môže niekto - mama , radšej miesto prirodzenej a najzdravsej výživy pre svoje dieta , dobrovoľne dávať um len preto , lebo je pohodlná. ( nehovorím o tom , ak je to zo zdrav. dôvodov alebo proste mliecko nie je) . Smutne .
http://www.hlavnespravy.sk/fotka-materskeho-mli... toto snád hovorí za všetko 🙂
oprava, stretla som sa tam s naozaj rôznymi ľudmi a všetko bolo perfektné. Hovorím podľa svojej skúsenosti.
😅 ze kojila do 4 rokov ....ked sa ti to tak lubilo si mohla manzelovi povedat nech ti cuca prsa. Po roku sa kojit uz nema to so zdravim dietata nema nic spolocne to je uz uchylka
@katie303 nema? A preco sa tvori to mlieko? Preco treba laktaciu zastavovat umelo a mlieko sa nevytrati samo?
@marcelatje to je otazka ze preco sa tvori mlieko krave, ked teliatko je uz dospele 😀
Ale ma to svoj zmysel, aj ke nie vyzivny ale skor na prezitie, hlavne v krajinach kde sa bezne umiera od hladu
@marcelatje nema. Kym bude kojit to mlieko sa bude tvorit to mozu zacat ludia deti aj do 18 kojit
@mima4 tema kravskeho mlieka a teliat je skandal sam o sebe.....
Tieto narazky na cucanie prs chlapom su dost primitivne, nemyslis?
@marcelatje nie
@katie303 kto stanovil tu hranicu 1 roka? Z akeho titulu?

@marcelatje keď ste to zobrali osobne, ja som nenapísala priamo na vás, ale že ťažko niečo vysvetlovať sedláčikom o úrovni. Každý normálny človek to pochopí hneď, nie je treba to rozpisovať. Garantujem vám, že ak by som niečo povedala osobne, o tom že som sa rozhodla kojiť a o tom, že je umele mlieko umelina, tak by mi nikto takýmto štýlom nepísal ako tu na fóre. Osobne by si to nikto nedovolil, to len tu, veď to je len na internete a do toho to urážanie. Preto ten hon, pretože idú mi tu písať 30 príspevkov za úplne normálnu vec.