Keď budem mať druhé dieťa, nebudem ho kojiť
Ahojte baby, zakladám tuto diskusiu len prosím vyhnite sa nejakému osočovaniu, hadaniu a podobne. Jednoducho ma to zaujíma. Rozmýšľala som nad tym ze ak by som mala druhé dieta, nechcem už kojiť. Vôbec. Mam na to svoje dôvody to je moja vec prosím nerozoberajte to. Zaujíma ma ako to je potom v pôrodnici. Myslím ze lekári z toho budú asi na prášky a sestry zrejme tiež ak budú musieť prikrmovať. A co robiť aby sa mi vôbec nerozbehlo mlieko? Dakujem
@slimstar preco utocis? ja ti vysvettlujem, preco si tu ludia tykaju...Je to uplne normalne a ma to za ciel , aby ludia vystupovali k sebe priatelsky , nie s odstupom, ktory vykanie evokuje ....
hovoria ti nieco pravidla stranky?akejkolvek, aj tejto? Aj ty si ovecka, lebo ked tu chces byt ... a v tom pripade mas sa riadit jej pravidlami... tak to proste je... na niektore pravidla sa tu dokonca pozera velmi prisne, mozno o tom nevies, ale je to tak.. castokrat sa tu aj niekto zablokuje a pod...
@slimstar tak to bude super, a ja vám to aj prajem. Ale vy jednoducho nepripúšťate tú možnosť, že kojenie vám nepôjde. A to mi vadí. Viete koľko žien si povedalo, že bude kojiť a nemohli z rôznych pricin. Tak dali UM. A svet sa nezrutil.
Ale ešte raz napíšem, ja vám kojenie doprajem, úplne ľahké a bez akýchkoľvek problémov.
@evittam ja ju nahodou chapem. Aj ja som si povedala, ze budem kojt a bolo tak. Nedavno som bola v porodnici v senegale a hlavna doktorka mi hovorila, ze my nedavame flasky, my kojime. A naozaj, vsetky tam koja, vsade 😉 samozrejme vynimka (1 zo 100?) sa najde, ked to naozaj nejde. Ale pointa je v nastaveni: budem kojit, nezamyslam sa nad tym - s najvacsou pravdepodobnostou to tak bude. Budem citat prispevky ako tvoje, co ked, co ked len to nepojde,... Co ked sa stane to a to...chrobak v hlave - nieco z toho sa s velkou pravdepodobnostou stane. To je sila sugescie. V tom senegale nad tym moc nerozmyslaju, robia vsetko tak prirodzene a cuduj sa svetu... No problem
Ja mam vzdy 100 chuti opytat sa (a teraz to uz aj urobim), ked pocujem nazor na umele mlieko ako pomaly na tu najjdeovatejsiu vec na svete: Mila mamicka @slimstar, ake mate zdroje potravin, ktorymi budete najprv prikrmovat a potom krmit svoje dieta? Spolu s kravskym mliekom to urcite nebude ani bezne maslo z obchodu, syry, smotana. Odkial alebo kde bude vas zdroj vajec, masa, zeleniny a ovocia?
@bluka2 Sugesciu mozes mat aku len chces....Mam sesternicu,ktora mohla mat neviem aku sugesciu,a akokolvek pozitivne mysliet-ma 4 deti a ani pri jednom nemala vobec mlieko.
A nikde nepisem,ze ju nechapem. Len ma zaujimalo co ak to nevyjde...To je vsetko.
Ja som tiez syna dojcila bez problemov a pri dcerke som ani nad nicim inym nerozmyslala a neriesila som a bohuzial mala som menej MM a musela som dokrmovat a to som urobila pre to aby som nemusela naozaj vsetko...Takze velmi dobre viem o com pisem a kazdej matke prajem nech dojci ak chce.
👍
Ja som strasne chcela kojit a neslo to...kojila som velmi malicko...moj syn vyrastol na umelom rakovinotvornom mlieku Nutrilone..dokonca ho pil do piatich rokov.kravske ochutnal 2x v zivote.ma 15 je stihly vysoky a pohladny chalan s vysokym IQ a atb nemal roky...za cely zivot ich nemal dokopy ani 10x..dcera tiez minimalne kojena(10r.) stihla pekna tanecnica atb raz v zivote ..opakujem sa uz som to tu pisala...kojenie je super a zavidim vsetkym mamam co kojili...snivalo sa mi ako kojim deti..bola som strasne smutna a nestastna a citila som sa ako neschopna lebo som pocuvala debilne reci a citala debilne clanky glorifikujuce kojenie az do nebies...povysovali ho nad vsetko ostatne ...teraz po rokoch by som tym fanatickam povedala "aby ste z toho kohenia nepos...li....ja len ze kojte kojte..ale ked to nejde svet sa nezruti a vase deti budu zdrave krasne sikovne a budu mat s vami krasny a hlboky vztah aj ked nemali mm😉
@evittam to mi je fakt zahadou, ale budis. Nechcela si nahodou v porodnici oddychnut a deti jej nosili len obcas (ze sa to proste nemohlo nastartovat poriadne)? Alebo stres z porodov, ze mala v krvi vselijaky bl e hormony a tie to ovplyvnili? Nieco na ten sposob? Ved to nie je mozne, aby sa tieto robila som vsetko a proste nebolo mlieko problemy netykali zien v africkych dedinach. Proste nieco tu robime zle, ze sa toto stava tolkym zenam v europe.
@lorela no veď tak ako som napísala, na dedinu, na lokálne trhy a tam kde majú domáce. Ja som natom vyrástla, zjedla som toho na kilá a chuťovo sa to nedá porovnať s tým čo je v obchode. Minule som kúpila v obchode citrusové plody a chutili, ako keby boli niečím napustené. Ale to sem nepatrí do tejto otázky o kojení, teda nebavíme sa tu o pestovaní, alebo tak. 🙂
Ka tuez kojit nechcem uz nikdy..ten stres ze to poriadne neslo nevedel sa prisat nepriberal..len sme boli vsetci naokolo nervózny..jasne ze aj maly..do toho mastitida prsnik da musel narezat a tyzden som chodila na cistenie...hroza horsie ako porod..nikdy viac
@slimstar ja si myslim ze kojenie je prirodzene a komfortne a nepovazujem kojace zeny za fanaticky.fanaticky su pre mna zenske ktore si myslia ze kojenie je jedine spravne a odsudzuju tie matky co nekoja a trepu somariny ako z nekojenych deti vyrastu obezne chore zaostale osoby s nizkym IQ a chladnym vztahom k matke.nezvelicujem, ked sa mi narodil syn v 2002 vsetky mamickovske casopisy to vypisovali..teraz by som to uz necitala..skoda vzacneho casu.
@vespertine - však nevie sa opýtať svojho gynekológa na to, ako sa zastavuje laktácia? Táto téma je vyslovene na provokáciu - už len ten štýl - keď budem mať druhé dieťa (a to nie je ešte ani tehotná), nebudem ho kojiť. Čistá provokácia.
Normálne by žena napísala niečo ako - som pred pôrodom, potrebujem zastaviť po pôrode laktáciu - ako? A nie riešiť hypotetické dieťa a jeho hypotetické nekojenie v budúcnosti.
Keď som bola v pôrodnici, môj malý syn mal žltačku. Aby sa bilirubín vyplavoval z tela, malo by dieťa čo najviac piť. Vážila som malého pred dojčením aj po ňom, všetko sa zapisovalo do zošita. Malý potreboval minimálne 40ml mliečka na jedno krmenie. Odo mňa si vysal max. 20 ml. No a tak som sa spýtala sestry na novorodeneckom, že či mu nebudeme dávať len Bebu, keďže potrebuje piť a odo mňa nemá dosť. Zakaždým som sa triasla, keď som ho dávala na tú vahu ☹
No a sestra sa na mňa osopila, že načo som mala decko, ked mu nechcem dať jesť a že sa mám začať snažiť lebo ma udá na sociálku za zanedbanie starostlivosti... Nonsens

@evittam nie nebude to v poriadku, ale to sa ešte uvidí. Možno nebude ani treba, to sa už uvidí v konkrétnych prípadoch, ale nemusí to byť práve u mna.