Keď už ani Domperidon nezaberá
AHojte,
Mam 8 tyzdnovu dcerku. Vzdy som tuzila kojit dlhodobo, az do prirodzeneho odstavenia, no zial clovek mieni a zivot meni...
Uz v porodnici sme mali problemy, pretoze mala sa nevedela spravne prisat a nepila takmer ziadne mliecko, preto ju zacali dokrmovat. Po prichode domov som sa nakontaktovala na laktacnu poradkynu, s ktorou sme upravili prisatie. Mala vsak cele dni na prsniku spala a takmer nic nepapala, bola viac na umelom mliecku ako na materskom. Zacala som brat kapsule benedikt a senovku s nadejou, ze sa vsetko zlepsi. Veru, produkcia sa trochu zvysila, no nadalej sme museli dokrmovat - hlavne cez den, v noci bolo mliecka dost /aspon trosku tie kapsule pomohli/. Posledne tri tyzdne vsak stale len place, nechce sa prisavat, oodtahuje sa a spusta srdcervuci narek. Tak som zvolila domperidon. Nakolko som citala same pozitivne reakcie, ako mamickam pomohol a ako zrazu dlhodobo kojili. Vkladala som do neho vsetky svoje nadeje, ale zial... beriem ho uz tyzden a velku zmenu nebadam. Mala nadalej place, nechce sa prisavat a problemy pretrvavaju. Ked odsajem 50ml, tak som stastna...Takze zase umele mliecko.
Samozrejme... od narodenia je nonstop so mnou, som s nou v neustalom kontakte - satkujeme, cez den ju mam nonstop na prsniku a na rukach, spava so mnou v posteli, sprchujeme sa spolu... nepouzivame ani flasu ani dudel, dokrmujem cievkou po prsniku.. prisatie je spravne.. a i napriek tomu to mliecko nie a nie tiect...
Uz som zufala.. Robim vsetko preto, aby sme sa mohli plne a spokojne dojcit, ale nejde to.. Je vycerpavajuce a skutocne bolestive kazdy den /cely den/ pocuvat narek a vidiet ju ako sa zufalo snazi prisavat a tahat.. skutocne zvazujem prechod na flasku a mat spokojne a dobre napapane babatko, ale este stale sa neviem k tomuto kroku odhodlat, lebo dojcenie bola moja navacsia tuzba.. a najviac som sa na to tesila..
ma niekto podobnu skusenost? je este sanca, ze domperidon zaberie aj neskor?

@natalyas no u nás veeeeľmi dlho...
vlastne do roka... 😖
ale všetci doktori svorne tvrdili, že po polroku už ani nebudeme vedieť...
no, my sme prei oboch chlapcoch "bojovali" do roka 😝
ale aspoň vieš, na čom si a vieš sa prispôsobiť malej a situácii...
je lepšie vedieť, ako netušiť 😉
dostanete sa do toho a bude dobre
nech sa vám darí!