Kedy a prečo končí dojčenský štrajk?
Ahojte. Nebudem vypisovať problémy s ktorými sa pasujeme, lebo je to horor ako odmieta prsník často moje dieťa. Chcem tu len nájsť maminky ktoré si prešli dojcenskym štrajkom, že koľko trval ako skončil alebo či neprišli na príčinu štrajku? Dakujem za kazdu odpoved
@tanyan To je dosť dobrý tip. 😀 Možno niekomu reálne aj pomôže. 😉
ako dlho trva strajk? to je strasne individualne, zalezi od dietatka, od toho co sa vlastne stalo, od toho co robis/nerobis.
jeeminenky laktacne by vedeli porozpravat ako jedno dietatko bolo raz dva spokojne a pri inom sa s mamkou trapili dlho.
pokial mas problem ries s poradkynou. ked ti nebude vyhovovat nemaj obavu volat inu-ta ti mozno lepsie sadne. Strajk je tazka situacia a chce vela sil to zvladnut. drzim silno silno palce aby dana situacia rychlo pominula ❤
Mne práve hovoria že cukor v mojej strave spôsobuje štrajk lebo to mlieko jej robí zle🙈🙈 u nás je to už 3 mesačný štrajk a brutálny niekedy. Odmieta aj fľašu keď sme chxeli skúsiť. Nemá ani cumlik.
@lauruska_sumienka trvá to už 3 mesiace a boli u mna dve laktacne a dve po telefóne. Ani jedna nepomohla. Niektoré rady mám pocit že situaciu zhoršili.
@eevicka83 och to ma mrzi. ak chces tak napis aj staznost na tie laktacne, nech ich vedenie ma spatnu vazbu.
zaklad je aby mimco bolo spokojne - takze to co mu das papat a ako mu to das, si vyber ty-co ti bude najviac vyhovovat. ako 3 mesiace mi pride veela. a to dieta musi uz byt sialene frustrovane a ty tiez.
premysli si co by si chcela. davat materske mlieko? alebo umele? je na tebe. umele vies zohnat raz dva, ak materske - zhanaj darkyne z tvojho okolia (pri tom by vedeli laktacne pomoc) ak chces dojcit- toto bude osemetna situacia pri takom dlhom strajku, toto chce najst "speci" (myslim postojom) laktacnu aby ste to vsetko poriesili
@lauruska_sumienka písala som dnes ďalšej laktacnej tak uvidim či sa ozve ale už skeptická čo sa týka laktacnych. Všetky sa na mna vykašlú keď zistia že je mala taký veľký strajkac. Ja nemusím dávať umelé keby som chcela dávať z fľaše viem si odsat a to nepredstavuje u mna problém. Ibaže mala ani za svet fľašu nechce tak ako prsník. Prsník už lepšie zoberie ako fľašu. A tri mesiace mi príde už ako vecnosť. Och hrozne že toto musíme zažívať.
Aké veľké je dieťa? Vylúčili ste fyziologické príčiny ako prirastený jazyk či horná uzdička alebo napríklad žaba? Má problém s prisatím alebo prudkým či prislabým tokom na začiatku alebo ako sa vlastne prejavuje ten štrajk?
Predpokladám, že si už vyskúšala "na divoko" aj v zavinovačke, v polospánku a podobne...
@tanyan vaetko som už vyskusala a skôr si myslím že mám silný let down reflex. Lebo keď sa spustí začne hltať dosť rýchlo. Dojčenie u nás trvá 2-3 min mala má 4.5 mesiaca. Štrajk má 3 mes. A stupňuje sa. Odmieta všetky polohy aj nosic aj fit loptu. Ešte ako tak poleziacky a zavijovacka. Ale ruky jej nechávam vonku Bojím sa jej ich zabaliť ale keď ich má vonku veľmi sa myká skrabe a nervózne pije aj to len chvíľku. Je to veľmi ťažké.
U syna zacal strajk, ked mal mesiac a trval 4 mesiace. Boli to tazke mesiace, ale zvladli sme to, bol nakoniec kojeny 2,5 roka.
@eevicka83 no strajk mal velmi silny. Rev nenormalny a nejedol za bdela nic. Nemohli sme fakt nikam chodit, stale som len striehla, ci vstava. Vtedy som ho vzdy nakojila a potom, ked zaspaval… a ono sa to potom akosi samo zlomilo… ja som ho niekedy skusala nakojit aj za bdela a ked to nevyslo, len som bola z toho smutna. A potom postupne, ked sa pri kojeni budil, tak akosi ostal na prsniku a preslo to… viem, ake to je tazke a nekonecne, uplne ta chapem… ja som to chcela milionkrat vzdat, ale som moc tvrdohlava a velmi mi vtedy pomohla moja laktacna na telefone. Drzim palce! Verim, ze to uz dlho trvat nebude ♥️
@feeewa Dakujem za odpoved presne takto je to aj u nás. A to ešte aj poloha je problém a niekedy sa nenakoji ani v spanku. Proste peklooo. Tiež som veľmi tvrdohlavá ale zo zúfalstva som chcela už dať fľašu s mojim odsatym no našťastie mala zbojkotovala aj tu.🙏 dúfam že to už čoskoro prejde lebo mám pocit že to je už strašne dlho.
@eevicka83 nam dost v tomto pomohla fitlopta, ale ty si tusim pisala, ze vam nepomaha. A fakt viem, presne ako sa citis. Ale verim, ze to prejde a nebude to uz dlho trvat. Mam kamosku, ktorej mala strajkovala 3 mesiace, nas 4… o dlhsom strajku som nepocula, tak snad aj u vas uz konci 🙂 Ja vzdy, ked som uz “nevladala”, zavolala som nasej laktacnej a ta ma ukludnila/vysvetlila a sli sme dalej. My sme mali stastie, ze maly aj napriek strajku dost priberal, preto som to aj nevzdala. Laktacnu sme mali tu zo Ziliny, p. Mekynovu.
@feeewa prepáčte že sa toľko pýtam ale ta laktačná je dobrá a vie ako postupovat pri štrajku? Aj je ochotná byt nápomocná hlavne psychicky keď potrebujete silu pokracovat ďalej? Lebo písali ste že aj po telefóne sa s nou dá. Že by som jej ak bude treba zavolala alebo napísala. Lebo na mna sa každý akoby vykašľala lebo štrajk vtedy pokračoval a oni už nejak sa stiahli. Moju mala nemá rada polohu posediacky vôbec lebo tam jej stále zabehne a celkom si myslím že to je aj dôvod nášho štrajku keď začal. Možno horsie prisatie rýchly tok a tým pádom rýchle pitie a zabiehanie. Preto podľa mna nechce polohu na fitlopte a takisto ani polohu vertikálnu v nosiči čo mi radili iné laktacne. Nasa mala priberá aj len hranične ale pribrala niečo za to obdobie. Keby ste mali pravdu že už nám to bude len ustupovať. Lebo vyše tri mesiace je už strašne dlho. Pomohli ste mi veľmi.
@eevicka83 no uprimne? Ja by som to bez laktacnej a podpory manzela nedala urcite. Bolo to moje prve dieta a tam clovek pochybuje fakt o vsetkom. My sme ku nej aj chodili, najskor sme tam boli hned po narodeni rozbehnut kojenie a potom, ked maly zacal strajkovat, vsetko nam vysvetlila, ukazala a potom sme uz konzultovali vsetko telefonicky a vzdy ma ukludnila/pomohla. Tazko povedat, ako by to brala, keby jej zavolate a nie ste jej “klienti”, ale za skusku nic nedate 🙂 drzim palce, verim, ze ste skoro na konci.
@eevicka83 dobrý deň. Podarilo sa vám z toho vymotať? My máme štrajk už 6 mesiacov 😭 čisté zufalatvo. Boli aj časy keď nepribrala vôbec. Teraz troška pribrala,týždne bolo ako tak fajn a zasa sa to naspäť vrátilo. Už ma nebaví to neustále odsávanie. Ako náhle prestanem alebo nejaké vynechám,sme opäť na začiatku. Odsavam 7x za deň a už nevládzem. Do toho má mala alergie takže s tým umelým to tiež nie je také ľahké.
@eevicka83 tak toto ked citam, mam pocit, ze je to o nas… maly ma skoro 5 mesiscov, strajk trva 3mesiace, odmieta flasu, cumlik… polohy stale striedame, len ja mam skor menej mlieka…na podporu som skusala kadeco, no ci robim nieco alebo nic, tvorba je rovnaka… ako ste na tom teraz?
@bocka33 u vas ako teraz? Je to neskucne narocne ozaj, ja mam pocit, ze zijem zly sen…
@jankja to odsávanie je na nervy,tiež odsavam stále ale stojí to kopec času a nervov. Presne ako píšete,zdá sa mi to ako zlý sen čo nechce skončiť a trvá už neskutočne dlho a reči laktacnych že štrajk netrvá večne už neznášam...samozrejme že netrvá veď sa nebude dojčiť večne. Už som zanevrela na všetko čo sa dojčenia týka. Len tu flasu stále nechce
@bocka33 presne tak… aj ja odsávanie neznášam… niekedy neodsajem aj celý deň, aj keď viem, že by som mala, ale niekedy to už nedávam… mne sa osvedčilo ponúkať prsník čo najmenej, už neviem či sa to tu spomínalo alebo inde, nám to celkom funguje… raz za dve až tri hodiny, vtedy sa väčšinou vrhne na prsník rád. to ako radia laktačné, že čim častejšie, to možno platí pri novorodencoch podľa mňa… ale mokrí sme aj tak skoro stále, neznášala som to, teraz som už rezignovala, už mi to je jedno 😁

Jeden štrajk si pamätám - bolo to pred prvou menštruáciou a pomohlo, keď som doplnila cukor (veterníky 😀 ). Mlieko bolo kvôli hormonálnym zmenám akoby viac horké a cukor v krvi zlepšil aj chuť mlieka.