icon

Kedy a prečo ste prestali dojčiť?

1991michaela1991
24. mar 2022
Strana
z3
mony38
25. mar 2022

Dceru som odstavila v 18 mesiacoch, prislo mi to vhodne ze uz by stacilo a bolo to nekomfortne pre mna a samozrejme sa vela budila v noci. Raz vecer som jej namiesto cicika dala pohar s mliekom a bolo odstavene bez placu uplne v pohode a samozrejme od vtedy dokazala prespat celu noc

sounia
25. mar 2022

My sme to mali v podstate take prirodzene. Niekedy okolo 1 - 1,5 roka som zacala kojit iba pred spankom, kedze dcerka si cez den na prsnik ani nespomenula. No a potom sa nam uz v 2 - 2,5 rokoch zacal lamat spanok z 2 na 1 (i ked sme sa s tym spankom niekolko mesiacov intenzivne trapili, potom urcitu dobu uspavali poobede iba v aute, no dcerka nechcela poobede proste spat). Tak sme presli uz iba na nocny spanok. A to bolo vzdy pre nu tak akurat, ze zaspala do par minut aj bez kojenia. V podstate som zistila, ze ked ja neponukam, ona si nepyta.

orlikova
25. mar 2022

@bellaa3007 no bohužial len neustupnym pristupom, zo dňa na deň som nedala a vysvetľovala že už nie je...ich reakcia? dcerka sa durdila, fnukala, syn revaaaal...3 noci, potom pochopil a odvtedy spi celu noc. Tak len pevnú nervy, držím prsty!

oli_gapelodiegant
25. mar 2022

@evaachesa 🤣👌

orlikova
25. mar 2022

@verora no bohužial len neustupnym pristupom, zo dňa na deň som nedala a vysvetľovala že už nie je...ich reakcia? dcerka sa durdila, fnukala, syn revaaaal...3 noci sme nespali, ale nepovolila som, potom pochopil a odvtedy spi celu noc. Tak len pevné nervy, držím prsty!
@miska_zv
@evaachesa
@tinkav

guliver19
25. mar 2022

@1991michaela1991 cez den som kojila do 2,5 roku dcerky, v noci som prestala v 2 rokoch, bila sok velmi vycerpana z nocneho kojenia. Pochopila ze v noci uz nepapame, cez den ako hovorim do 2,5 roka. Potom prestala mat zaujem a do stratena sme prestali.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
andrejkavid92
25. mar 2022

Dojčila som do 1,5 roka a keby dcérka nezačala priveľmi vymýšľať tak by som dojčila aj dlhšie. Ale veľmi pritom robila cirkusy, chcela trošku z jedného, trošku z druhého (aj keď nedopila) a takto ako pre srandu jej to bolo a pre mňa to už bol zdroj akoby stresu, nervov, tým pádom pre ňu tiež. A teda rozhodla som že to už stačí, lebo už to prestali byť pre nás pekné chvíle ale skôr chvíle boja a hádok. Ale veľmi mi to chýba...

majkakubalova
25. mar 2022

3 mesiace, prestala som, lebo som musela urgentne na čistenie. Potom mala už nechcela a mlieka mi rapídne ubudlo. Nič sa nedialo, dali sme UM

fcuk
25. mar 2022

@orlikova pomohlo Vam, ked ste ich odstavili? Lebo prva sa odstavila sama v 13. Mes (nastastie) , ale ona spavala celkom fajn. Druha byva vkuse hore, stale sa koji a to ju kojim aj cez den na poziadanie. Nechcem kojit viac ako 13. Mes, ale ak bude krpata vymyslat v noci, tak ma porazi 😃

orlikova
25. mar 2022

@fcuk tak ked porovnáme, ze sa zobudil 12krat, 3 krat cucol a spal dalej a potom sa cca 3krat, ja urobim ššš (lebo spí pri mne) a spi, tak je to neporovnateľné

zuzana253
25. mar 2022

Prvé, keď mal rok a 2 mesiace - sám nechcel, krátko nato som zistila, že som tehotná, druhé tesne pred 2. narodeninami - z mojej vôle, usúdila som, že takto dlho stačí.

asia83
25. mar 2022

@1991michaela1991 Dcéru v dvoch rokoch (dokrmovaná, spala celú noc), pretože sme chceli druhé a už bola dosť veľká. Syna 5 mesiacov (z toho dva mesiace som si mlieko odsávala, tiež spal celú noc), on prsník vyslovene odmietal, tiež bol dokrmovaný, mala som slabý tok mlieka, hoci od narodenia mlieko sal, vždy najprv prsník potom Sunar.

llnnaa123
25. mar 2022

prvorodenu som kojila do asi 2r ked uz som ako tehotna s dalsim nemala mlieko, druhorodeneho som kojila do 2 a 8 mesiacov, potom siel do skolky a chcela som sa vyhnut tomu ze im bude v skolke na obed robit problemy ze nema mliecko na zaspatie. a najmladsia bude mat 15 mesiacov a kojime stale, nevyzera zeby sa chcela odstavit sama a kedze jej starsi stale nosia nejake choroby som rada ze pri tych soplikoch ju aspon prso ukludni a nemusim ju po nociach pestovat

lacibo
25. mar 2022

@1991michaela1991 prvu v 2r3m, druheho v 10
m. A poslednu v 14 mes vzdy bolo dovodom ukoncenia odstavenie sa dietata..skratka uz nechcelo..idealom bolo pre mna tych 14 mes., to uz aj vsetko papala a nechybalo vobec mlieko,boll sme iba na jogurtoch, syroch, pestrej strave, mlieko z flase nikdy nepili moje deti..

vero_29
25. mar 2022

Musela som prestať dojčiť kvôli liekom..mladší mal vtedy 6 mesiacov a starší mal 2roky a 2m.. čo už..vtedy mi to bolo ľúto veľmi. Ale aj také veci sa dejú 😔

hama007
25. mar 2022

@1991michaela1991 mesiac po pôrode. Nemalo to zmysel. Už len prikrmujem. Tak je to lepšie. Matka spokojná a aj dieťa 🙂.
Prvú dcéru som dojčila 2,5 roka. Veľmi obmedzujúce.

mikadooo
25. mar 2022

@bellaa3007 áno, vlastne v prvý deň mi obe deti zaspali od vysilenia. Druhý deň poplakali, ale pri dcére už to bolo lepšie, pred spaním sa upokojila. Malý zaspal od vysilenia aj druhý deň. Ja som bola pri ňom, hladkala som ho a tak, no ale plakal až kým nezaspal. Tretí deň už myslím, že to začalo byť znesiteľné a potom už bolo dobre, respektíve čosi pomrnkali, ale už sa to nedalo porovnať s tým prvým dňom... Keď sa rozhodneš prestať, musíš naozaj prestať🤷. Akože voči deťom som bola maximálne empatická, chápala som že sa hnevajú plačú a všetko, a bola som pri nich počas celej tej procedúry, ale povedala som si že o mojom tele budem rozhodovať ja🤷. A mne už proste stačilo, chcela som už konečne cez noc spať. Niekto to rieši tak, že mama niekam odcestuje, urobí si predĺžený wellness víkend alebo čo a dieťatko je napríklad s babkou alebo s mužom. U nás ale tento variant neprichádzal do úvahy.

bellaa3007
25. mar 2022

@mikadooo ja som sa odsťahovala do obývačky.. Ale keď som pocula ten plač, som sa pooo... A pricupkala. Chlap skúšal dat vodu, nechcela, revala až kaslala... Tak som ju na kojila a chlap ju potom uspal.. Presne ako píšeš rok a pol som sa nevyspata. Niekedy ma cele dni boli hlava, ale ten plač je pre mňa hrozný 😪 keby place to zvládnem, ale to kaslanie atď z placu... Fakt to nedavam 😪 chlap mi nadával, ze prečo som prisla ze ved som prisla po 5min placu 😐

som_ponorka
25. mar 2022

Rok a deväť mesiacov, znovu som otehotnela, bradavky boleli a chcela som, nech telo nie je úplne vyčerpané, plus to bolo už len o dudlani

mikadooo
25. mar 2022

@bellaa3007 tak je to dosť o tom, aké máš pevné nervy... Ja som bola na hrane fyzických síl, unavená, vyčerpaná, nervózna počas dňa. Proste som si povedala, že stačilo 🤷. Ak to muž zvládne s ňou sám, premysli to "odcestovanie"... Choď spať ku kamoške alebo čo a malej vymyslite nejakú story, že si musela ísť preč... Ak to chlap dáva psychicky lepšie ako ty, tak skúste tak. U nás to bolo naopak, ja som tá odolnejšia. Čiže odcestovať a nechať vytrápiť chlapa mi nedošlo ako dobré riešenie.

bellaa3007
25. mar 2022

@mikadooo no horšie je to, že ona sa aj cez deň veľa koji (ma rok a 8mes) ale ona je slaby jedak. Keď nedám reve a reve a nic ine nezje.. 🙄Chlap ma lepšie nervy, jemu nerobí problém ju skúšať uspat ale tiež ma strach z toho kašľa a z toho veľkého revu..

oliviakatka
25. mar 2022

3 roky a 4 mesiace - samoodstavenie 👌🏻

mikadooo
25. mar 2022

@bellaa3007 nuž, prvý deň je najhorší vo všetkom. Či sa to týka zobratia tabletu, obmedzenia sladkosti, alebo nedania mlieka. Ak má mlieko, prečo by jedla niečo iné, keď mlieko je chutnejšie? Bola som teraz s malým v nemocnici, nemohol dva dni jesť, dostával iba infúziu. Potom mu dali na skúšku polievku a ja som len oči vyvaľovala - moje prieberčivé dieťa zjedlo zeler, mäso aj hrášok... Žiadne vyberanie, pekne lyžica a ham ham ham ham. Keby to neuvidím, tak neuverím. Hlad je najlepší kuchár. Nebude mlieko, príde zrazu hlad... 🙂.

ouwecka
27. mar 2022

@1991michaela1991 ked sa odstavila sama,neriesila som okolie ale dceru a seba.. krizu sme mali uz skor,kedy bola fakt stale nacucnuta a mne to uz vadilo,ale prešli sme tym,proste ma.potrebivala,nenahradila by som to nicim tak som sa ukludnila a bolo to iz ok a o rok sa odstavila sama.. dojcila by som kym by dieta chcelo,ak by to iz bolo ale ore matku neunosne(ale koli nej,nie koli okoliu) tak skor.. pre mna je dojcenie cez 2 r úplne ok pokial to dietatu vyhovuje..

mareri
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3